Bodrum Gündem

OCAK AYINDA SÖRF KEYFİ..

Bulgaristandan Bodruma yeni yıl tatili için gelen turistleri şiddetli lodosa aldırmadan sörf yaptılar.

OCAK AYINDA SÖRF KEYFİ..
05.01.2011
0
A+
A-

 


  diflucan without prescription

order Vermox

 


OCAK AYINDA SÖRF KEYFİ…


Bulgaristan’dan Bodrum’a yeni yıl tatili için gelen turistleri şiddetli lodosa aldırmadan sörf yaptılar. Generic Cialis


Bodrum Gündem Haber


Turgutreis ile Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adası  açıklarındaki 4 metre dalga yüksekliğine rağmen şiddetli lodosta altı saat sörf yapan 6 Bulgar turist birbirleri ile yarıştı. Bulgar kadın sörfçü ise açık denizde sörften düşünce uzun süre dalgalarla sürüklenerek zor anlar yaşadı.


Yılbaşı tatili için Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan gelen, 34 yaşındaki diş doktoru George Manev ve 35 yaşındaki finans uzmanı Emil Tsolov  ile dört arkadaşı, saatteki hızı 40-50 km.yi bulan şiddetli lodos ve açık denizdeki dalgalara rağmen, Turgutreis beldesi Ali Hoca Burnu ile Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adası arasında sahilden 3-4 mil sörf yapmaları ilginç görüntüler oluşturdu.


Yılın son günü ve yeni yılın ilk günü yaklaşık 6 ‘şar saat sörf yapan Bulgar sörfçülerin arasında ki kadın sörfçünündü sahilden bir mil açıkta düştükten sonra sörfün üzerine çıkamayıp dev dalgaların ile birlikte açık denize sürüklenmesi heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 15 dakika sürüklendikten sonra sörfün üzerine çıkmayı başaran kadın sörfçü sahile geri dönmeyi başardı.


Geçtiğimiz yıllarda Alaçatı’ya gelerek sörf yapma fırsatı bulduklarını, son üç yıldır da yeni yılı Bodrum’da sörf yaparak karşıladıklarını ifade eden Tsolov  “Sörfçü Türk dostlarımızdan güneyde havanın daha yumuşak ve güzel olduğunu öğrendik. Arkadaşlarımız ile yaklaşık 15 yıldır sörf yapıyoruz. Sıcak fakat aşırı rüzgarlı havada tehlikeli olmasına rağmen ustalığımıza güvenerek saatlerce rüzgar ile yarışmanın keyfini yaşadık, herkese yeni bir yıl diliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.