Bodrum Gündem

ALİ SAMİ YEN ARTIK YOK..

16.01.2011
0
A+
A-

Değerli Gündem okurları, İstanbuldan önce biraz hüzünlü, sonrada güzel bir haberle bu haftaki yazıma başlamak istiyorum.

Türkiye′mizin, İstanbul′umuzun 3 büyük kulübünden Galatasaray’ımızın, tarihi Ali Sami Yen stadı artık yok, evet adı ve sanı maalesef silindi gitti.


Yeni yapılan Arena stadı, maddi açıdan GS kulübü için bir artı, amma Ali Sami Yen′in yok oluşu, manevi değerler açısından neler kaybettirdiği, ileriki yıllarda bence daha çok belli olacak.


 


Neyse hayırlar olsun diyerek, yeni stadın açılışına gelelim.


 


Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve halen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi Koordinatörü olarak beni, sanıyorum hiçbir eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nı da bu açılışa davet edilmedi. Ki ben, dostum olduğu için Sayın Adnan Polat′a iki kez SMS ile hatırlattığım halde, maalesef geri dönüş olmadı, sağlık olsun. Onlar hancı, biz başkanlar ise,Türk Futbol Tarihinde “HANCIYIZ”. Tabii bu arada Galatasaray camiasında öyle vefalı dostlar var ki, sevgili dostum, Bodrum ve Yalıkavak sevdalısı sayın Vedat Mardin hızır gibi yetişti. Stat organizasyon komitesindeki oğlu, sevgili Kerem Mardin bana o kadar sıkışık anları olmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık binasındaki makamıma kadar, bizzat gelerek 3 adet VİP biletimle, garaj kartımı takdim etti. buy Ventolin no prescription


 


Çok mutlu oldum.


 


Görüyorsunuz futbol camiasında vefalı insanlarda çok var.


buy misoprostol

 


Maç günü stada gittim, biraz trafik vardı, ama rahatça gidip stadın özel otoparkına girdik, arabamızı bıraktık, VİP tribündeki yerimizi aldık. Tabii ben bu arada meraklı olarak hafif bir gezinti ve kontrol da yaptım. Tabii ki bence bayağı eksik var, ama yine iyi yetişmiş. Her şey pırıl pırıl, görüş açıları mükemmel, bence en önemli faktör, o büyük seyircinin tezahüratını saha içine adeta bomba patlar gibi aksettirecek akustik ses yansıması, çok mükemmel.


 


Tezahüratı zevkle duyuyorsunuz. Daha ne olsun o tezahürat bence en önemli bir 12.adam desteği.


 


Açılıştaki konserler, ses ve ışık oyunları da güzeldi, ama Başbakan ve ekibinin gelmesiyle stat biraz hareketlendi. Hele hele TOKİ Başkanının, bence çok lüzumsuzca sarf ettiği bazı sözler, Galatasaray taraftarını tahrik edince, kıyamet koptu ve stat, “YUH” sesleriyle inlemeye başladı. Spor kardeşliktir, dostluktur, siyaset yoktur. Başbakan ve TOKİ Başkanı AKP’li olabilirler, ama bu stadın yapımını tamamen üstlenmişler ve bitirmişler, oraya da stadı açmak için misafir olarak gelmişler, “YUHLAMA” fevkalade ayıp oldu, ben şahsen utandım.


Sonra ne mi oldu? Başbakan da, heyeti de, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımızda, Adnan Polat′ta stadı terk edip gittiler.


Tatsız bir durum ortaya çıktı. Keyifler kaçtı, hadi bari maç başlar da keyfimiz geri gelir diye beklemeye başladık, başladık da ne mi oldu?


 


Futbolcular sahaya çıkınca yine bir heyecan dalgası ortalığı hemen kaplayıverdi, alkış ve tezahüratlarla 50 bin kişilik stat adeta sarsıldı. Taraftarlarımız hakikaten çok büyük, amma ya takımlarımız, al birinden vur birine, o milyon Dolarlık, Avroluk takım Galatasaray adeta 2 lig takımı. Karşısındaki koca Ajax′da bence, Galatasaray’dan kalır tarafı yok. Tatsız tuzsuz bir maç, başladığı gibi sıfıra sıfır, elde var sıfır bitti. Bizde rahat bir nefes aldık “ohh bitti” diyerek, rahat koltuklarımızdan kalkıp stadı terk ettik.


 


İnşallah kısa zamanda Galatasaray’ın stadı Fenerbahçe’nin stadı gibi harika olur. Fenerbahçe’nin stadında maç seyretmek büyük keyif.


Koltuklar sanki rugan,üstten ısıtıcılarla inanın bazı zamanlar terleyebiliyorsun da, koltuk arkalarında ve kolonlarda, duvarlarda her yerde tv’ler, anında her olay önünde. Maçtan evvel atıştırmak veya harika bir yemek için, Divan lokantasının birkaç tane süper restoranı, kafeleri, ne arasan var. Hele hele locaları, maçı bırak sohbet et, esasında çoğu zaman kalitesiz futboldan dolayı  bu sohbetler çokça da yapılıyor ya.


 


İnşallah darısı bizim Beşiktaşımıza. Zira ben utancımdan pek gitmiyorum, hele eşle filan haşa. Zira protokol, VİP tribününde bayan tuvaleti yok, inanılır gibi değil.


Ama gerçek.


Yemek içmek ise, köprü altı balıkçı, kebapçı, köfteciler gibi, hiç farkları yok, her yer pislik içinde, özetle felaket. Ayrıca maazallah, her an bir kuvvetli depremde bir faciaya da gebe, bizden söylemesi, İnşallah “Fİ YAPI” ile anlaşıp, gerekli izinlerde alınırsa, yıkılıp yenisi yapılacakmış, mış mış.


Hayırlısı, inşallah görmek kısmet olur.


  buy Cialis soft


Fenerbahçe eski Başkanına sahip çıktı, Şükrü Saraçoğlu adını devam ettiriyor, Galatasaray Ali Sami Yen′i sildi “ARENA” oldu, BJK yıllar evvel Şeref Stadını tarihe gömdü, sonunda “Fİ YAPI” oldu, Allah sonunu hayır etsin. Bakalım yenisi yapılırsa adı ne olacak. Bence “ŞEREF” stadı olup, eski stadımızı bağrımıza basmak en güzeli olur. O adı koyan başkan da, BJK’de unutulmaz bir başkan olur.


 


Ligin 2.yarısı tüm kulüplerimize, hakemlerimize, taraftarlarımıza, medyamıza hayırlı olsun, hak eden kazansın. Tabii Avrupa kupalarında Beşiktaş’ımıza, yine kupa eleme maçlarında, Milli takımıza başarılar diliyorum. İnşallah Avrupa′da hem Beşiktaş’ımız, hem de Milli Takımız bizleri yine bayraklarla sokaklara döker.


Hayır dualarınız hep onlar için olsun, çünkü ülke için, bu tür güzelliklere çok ihtiyacımız var.


Sevgili Bodrum′lu hemşehrilerim sağlıklı ve mutlu, bol güneşli günler diliyorum.


Hoşça kalınız.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.