Bodrum Gündem

Konacık Belediyesinden 2010 Değerlendirmesi

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun Katıldığı Televizyon Programında 2010 yılını Değerlendirip, 2011 yılı Projelerini Anlattı.

Konacık Belediyesinden 2010 Değerlendirmesi
18.01.2011
0
A+
A-


 

 

BAŞKAN MEHMET TOSUN 2010 YILINI DEĞERLENDİRDİ

 


buy esomeprazole

Bodrum Gündem Haber


Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun Katıldığı Televizyon Programında 2010 yılını Değerlendirip, 2011 yılı Projelerini Anlattı.


Katıldığı programın birinci bölümünde geleneksel hale gelen Pedasa Şenlikleri’ne de değinen Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun şunları söyledi.


 “Konacık Belediyesi kurulmadan önce Konacık köy tüzel kişiliğindeyken de şenliklerimiz vardı ve şu anda da Belediyemiz, Konacık Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği ile Muğla Üniversitesi işbirliğinde de şenliklerimiz devam ediyor.  İnşallah bu sene de Pedasa Şenliklerimiz festival boyutunda olacak. Bizim Konacık olarak çok güzel doğal parkurlarımız var. Pedasa Antik Kenti ve civarında 6-7 km’lik patika yollarımız var ve buralarda yürürken çok güzel oksijen depoluyorsunuz. Biz ilerleyen yıllarda turizm anlamında insanlarımızı bu doğa yürüyüşlerine çekerek, daha sık yürüyüş yapmayı planlıyoruz. Şenliklerimiz tiyatro etkinlikleriyle, yarışmalarla, müzik etkinlikleri ile doğa yürüyüşleriyle her geçen sene daha kapsamlı bir şekilde yapılmaya devam edilecek. Belediye olarak da Pedasa Antik Kenti’ni ve Pedasa Festivali’ni çok önemsiyoruz.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti. “ Örneğin bizim güneyimizde Bitez Beldemiz var. Bitez’e denizden 7 km içeriye gidince çok farklı bir coğrafya var. Dağa çıkabiliyorsunuz, çamlar, kekikler, elma çalıları gibi farklı kokular var. Bir anda da ormanın içinde buluyorsunuz kendinizi ki orda da Pedasa Antik Kenti var. Tümülüsler yani eski mezarlar var. Doğa yürüyüşü yaparken onları görme imkânına sahip oluyorsunuz. Farklı bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Ben bu konuda Pedasa antik Kenti’ni çok önemsiyorum ve kazı çalışmalarının desteklenmesi, kazı evinin yapılması, oradaki ziyaretçi evinin yapılıp, Kültür Bakanlığı’na devredilmesi, Pedasa’nın Bodrum turizmine kazandırılması bizim için çok önemli. Çünkü 3500 yıllık tarihi bir mirasa sahibiz ve bunu bugüne kadar gün yüzüne çıkarıp kamuoyuyla buluşturamamışız. Bu bizim için çok önemli. Biliyorsunuz ki Bodrum Yarımadası’ndaki denize kıyısı olmayan tek beldeyiz. Biz turizmdeki açığımızı Pedasa antik Kenti ile kapatmayı planlıyoruz. Bunun yanında özellikle fuar turizmine yönelik Konacık Belediyesi olarak bir fuar alanı düşünüyoruz. Bununla ilgili Bitez Kavşağı ve civarında çalışmalarımız var. Fuar alanı yaparak acaba eksikliklerden birini kapatarak, kış turizmini canlandırabilir miyiz diye düşünüyoruz. Kongre turizmi ile ilgili çalışmalarımız var.”


Programın ikinci bölümde ise Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, 2010 yılındaki çalışmaları değerlendirdi. Belediye Başkanı Mehmet Tosun, program yapımcısı Ongun’un, “2010 yılında yaptığınız hizmetlerle ilgili kısaca bilgiler verebilir misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi.


“ Bodrum Yarımadası’nda biz ISO 9001:2008 Belgesi olan bir belediyeyiz. Biz hizmetlerimizi kalite standartlarına uygun bir şekilde yürütüyoruz. 2010 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete soktuğumuz Atık su Arıtma Tesisimiz örnek bir tesis olarak gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından yetkililerin ilgisini çekmektedir. Bu yıl faaliyete soktuğumuz çevre analiz laboratuarımızla bölgemizdeki diğer belediyelere, kamu ve özel kuruluşlara hizmet verecektir. Tesisimizde arıttığımız suyu geri dönüşümde peyzaj uygulamalarında, itfaiyenin yangın söndürmedeki su ihtiyacı gibi konularda da kullanıyoruz. Belediye olarak çevreci bir belediyeyiz. Konacık Küçük Sanayi Sitemiz tüm Yarımada’ya hizmet verir durumdadır. Sanayi Sitemizin yakınında 20.000 m2 kapalı alanı olan ‘Toplu İş Yeri Merkezi’nin yapımına başladık. 2011 yılı programımız içerisinde Belediye Hizmet Binamızın ilerisinde modern bir Pazar yeri projemiz var. Konacık Belediyesi Sosyal Tesis Alanı projemizde bu yıl içerisinde faaliyete geçecektir. Tarihi su sarnıçlarını tarihi ve doğal özelliklerini koruyarak restore edecek, turizme kazandırmaya çalışacağız. Bu arada turizmin daha uzun süreye yayılması amacıyla bir fuar ve kongre merkezinin beldemizde yapılması için girişimlerimiz sürmektedir. Anayolunun trafiğini hafifletmek için kuzey ve güneyine paralel alternatif ara yollar açtık. Anadolu Lisesi’nin yanında 15.000m2 Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımız ile yaptığımız bir çalışma sonucu İlköğretim Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş bir hazine arazisi var. Biz projelerini hazırladık ve Bakanlık onayladı. Özel İdare Bütçesinden bu yıl bir miktarda ödeneği var. İnşallah hem Bakanlık bütçesinden hem de hayırsever desteği ile 30’un üzerinde dersliği olan modern bir İlköğretim Okulu’nu oraya kazandıracağız. Sağlık Birimimiz devreye girdi. Aile Sağlığı Merkezi’miz ve Halk Sağlığı Laboratuarımız da Belediye yanında bir hayırseverimizin yaptıracağı merkezimizin inşasına önümüzdeki günlerde başlayacağız.”


Hizmet içi eğitime ve halkla ilişkilere özel önem veren başkan, kendisi de bu kadar yoğun işlerinin arasında akademik eğitimine devam ediyor.


Konacık Belediye Başkanlığı görevi dışında aynı zamanda da Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Başkanı Mehmet Tosun, belediyeler birliği olarak yaptıkları çalışmaları ise şöyle anlattı.


“ Devlet Su İşleri(DSİ) ile birlikte 2000 yılından bu yana yürüttüğümüz ve sonradanda DSİ’nin yatırım programına alarak yaptığı bir içme suyu projesiyle ilgili çalışmamız var. Çalışmanın 2011 yılı içerisinde ilk altı ayında tamamlanması planlanıyor. Arıtma Tesislerinin münferit yapılabileceğini doğru buluyorum. Çöple ilgili her belediyenin çöp alanının ya da katı atık bertaraf tesisi alanının olmasını doğru bulmuyoruz. Yine bütüncül bir proje içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ki Turizm Altyapı Birliğimiz var. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız Mumcular Akdan Mevkiinde 300 dönümlük bir alanda çöplük projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. Vahşi depolama sahalarının önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ortadan kalkacağına inanıyorum. Burada Yarımada’nın çöplerine yönelik aktarma istasyonları olacak. Hayvan Barınağı ile ilgili planlama çalışmalarımız tamamlandı ve Kurul onayından geçti. Ortakent Yaka Köy sınırları içerisinde Yalıkavak’a da yakın olan bir bölgede modern bir Hayvan Barınağı yapma çalışmalarımız devam ediyor.” buy brand Kamagra treatment with Viagra


Belediye Başkanlığının bir meslek olmadığının altını çizen Başkan Mehmet Tosun, kimsenin zorla bu göreve getirilmediğini, bu nedenle de yasal ve yapısal güçlüklerin ardına sığınarak bahaneler üretme lükslerinin olmadığını söyledi. Gerçekçi ve uygulanabilir projeler hazırlandığında merkezi yönetimden yardım ve destek sağlanabildiğini, önemli olanın kararlı ve niyetli olmak gerektiğine vurgu yaptı.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.