Bodrum Gündem

POLİTİKA KAZANI…

23.01.2011
0
A+
A-

Bodrum Politikası hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Demokrat Parti Genel Başkanılığı’na adaylığı ile yapılan değerlendirmele, bıçak gibi kesildi. Şimdi tekrar kaldığımız yerden


“Bodrum’dan Milletvekili” çıkarma gündemine devam ediyoruz.

Bu haftanın en dikkat çekici tartışması, CHP’de henüz belli olmayan milletvekili adaylarının belirlenmesi yöntemiydi.

Bu tartışma genel merkezden gelecek karara kadar devam edeceğe benziyor. Büyük çoğunluk Ön Seçim konusunda hemfikir. Önseçimin olup olmayacağı bile henüz belli değilken tartışılan konu, üye ile ön seçim mi, yoksa delege ile ön seçim mi? cheap Paxil
Bu arada kontenjan olacak mı?

buy vardenfil online

Kontenjan meselesi milletvekil aday adaylarının korkulu rüyası.

 

Bildiğiniz gibi geçen dönem (CHP iktidar olsaydı, Tarım Bakanı olacağına kesin gözü ile bakılan) Prof.Gürol Ergin kontenjan milletvekili olarak Muğla’dan seçilmişti.

CHP Genel merkezinden Muğla ve ilçelerde görüş alışverişi yapmak üzere gelen, PM Üyesi Ercan Karakaş ve Birol Tekin Muğla’da olduğu gibi, Bodrum’da da görüşmeler yaptılar. Bodrum hem İlçe Örgütü, hem de partililer asla bir kontenjan istemediklerini ısrarla ifade ettiler. İlçe Başkanı çok iddialı olarak “Kılıçdaroğlu bile olsa Muğla′dan kontenjan istemiyoruz” dedi.
Lakin kulislerde İsmet İnönü’nün torunu Bilgehan  Toker’in isminin Muğla kontenjanına konulacağı konusunda söylentiler de dolaşıyor. Muğla Bilgehan Toker’i, hem kadın olması, hem de İnönü’nün torunu olmasından dolayı kabullenir deniliyor (muş)
buy Strattera 40 mg
Ercan Karakaş ve Tekin Bingöl’ün basın toplantısında  neden geldiklerine dair tatmin edici açıklama yapmamaları da akla kontenjan olacağını getirmiyor değil.

Vekil aday adaylıklarında isimler netleşmeye başladı. Bu konuda Hüseyin Anıl adaylığını ilk açıklayan ve yol yürüyen aday adayı olmaya devam ediyor.

İl genel Meclis Başkanı Zeki Köylü ise kararını verdiğini açıkladı. Zeki Köylü İl Genel Meclisi Başkanlığından dolayı Muğla’da en çok tanınan aday adayı olduğunu, lakin kendi memleketi Bodrum’da sıkıntıları olduğunu kendisi dahil herkes söylüyor.

Dr.Kerim Cangır’ın da önümüzdeki hafta İlçe Yönetim Kuruluna bir açıklama yapmak üzere gideceği de konuşulanlar arasında. Bilindiği gibi Dr. Kerim Cangır, vekillik için düşüncesi olduğunu İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk’e daha önce bildirmişti.

Hüseyin Anıl, Zeki Köylü ve Dr.Kerim Cangır dışında adı geçse de net olarak aday adaylığını açıklayan henüz yok. Eğer atama olacak olur ise Osman Öneş’in de bu isimler arasına gireceği ifade ediliyor. Fakat Osman Öneş seçim takvimi belli olmadan, ısrarla bir açıklama yapmayacağını söylüyor.

CHP Muğla eski İl Başkanı Süleyman Uslu ise Merkez İlçe’deki sıkıntıları nedeni ile merkez ilçe olarak Bodrum’u gördüğünü söyledi. Bu nedenle de ilk ziyaretini Bodrum İlçe Yönetim Kurulu’na yaptı.

AKP cephesinde de hareketlenmeler başladı. İlçe binasının yenilenmesi ile Bodrum’da sıkı bir çalışma yapacaklarının sinyalini veriyorlar. AKP İl yöneticilerinden Yalıkavak’lı iş adamı Mustafa Er, adaylık için çalışmalara başladı.


Şimdi en çok merak edilen Kocadon ailesinden vekillik için bir çalışma başlatılıp başlatılmayacağı.


Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un vekillik için çalışmalar yaptığı hep söylenilmesine karşın, kendisinden net bir yanıt alınamıyor. Söylentiler CHP dışındaki bir partiden de aday olabileceği doğrultusunda. Gönlü CHP′den yana olduğunu da her platformda belirtmesine karşın, CHP cephesi Kocadon′a pek sıcak bakmadığı gözleniyor.

Bekleyip göreceğiz.

MHP ise Prof.Metin Ergun ile yola devam edecek gibi görünüyor. Lakin MHP’de de hareketlilik var. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un adı, şimdilerde daha da fazla söylenir oldu. Hatta öyle bir hal almış ki, Konacık Belediye Başkanlığı için şimdiden çalışmalara başlayan isimler olduğu da ifade ediliyor. İlçe Başkanı Asım Başaran ve Belediye Başkanına adaylık konusunu her sorduğumuzda, “yok öyle bir şey” demelerine karşın, Bodrum sokaklarında Mehmet Tosun’un vekil adaylığı konuşulmaya devam ediyor.


****


Geçen hafta Mumcular çöplüğünün 10 gün boyunca yanmasından dolayı halk sıkıntı yaşıyordu. Mumcular esnaflarından CHP Meclis Üyesi Bekir Turan’ın haberdar etmesi ile biz de kamuoyuna duyurduk bu sıkıntıyı. Hem CHP İlçe Başkanı, hem de MHP İlçe Başkanı haberin yayınlanmasından hemen sonra gazetemizi arayarak konu ile ilgileneceklerini ifade ettiler. Ertesi gün de Belediye Başkanı Birol Aydın gerekli çalışmaları başlattı.
Onlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Mumcular halkının sorunlarının çözümünde bizim de bir katkımız olabildiyse ne mutlu bize. 
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.