Bodrum Gündem

MUMCULAR BELDESİNDEN BÜTÜN YARIMADAYA HİZMET GİDİYOR

Türkiye de işletmelerin ömürleri çok kısadır. 100. yılına ulaşan firma sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. 50 yılını tamamlayan firmalar bile çok az sayıdadır. Mumcular beldesindeki bu işletme 40.yılına ulaştı. 41 kere maşşallah diyoruz.

MUMCULAR BELDESİNDEN BÜTÜN YARIMADAYA HİZMET GİDİYOR
24.01.2011
0
A+
A-

 



generic Plavix
TURANLAR MOBİLYA′DA  GARANTİNİN SONU YOK

 

 

 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Turanlar Mobilya 1971 yılında baba Ali Turan tarafından Mumcular Belediye′sinin kiralık dükkanında el halısı imalatçılığı ile faaliyete başlamış. Şu anda faaliyette bulundukları mağazaya ise 1994 yılında taşınmışlar. 1997 yılında baba Ali Turan, oğulları Salih ve Bekir ile birlikte Turanlar Ltd.Şti.′ni kuruldu. 2000 yılında Turanlar Ltd. Bodrum′da açtığımız mağaza ile mobilya sektörüne giriş yaptılar. Bu 3 yıllık döneme büyük evlat Salih Turan “macera” olarak nitelendiriyor. Sonrasında mobilya işini Mumcular′a taşıyorlar ve  el halısı imalat ve toptan satışı işini de sonlandırdılar. 2004 yılında ürün gamına beyaz eşyada ekleniyor Sonrasında makine halısı ve 2007 yılında perdeyi de ilave ederek ev ile ilgili her şeyi işletme bünyesinde satmaya başladılar. “Evinizle İlgili Her Şey, Turanlar Mobilya′da” sloganı ile yola devam ediyorlar.
Gazetemizde her zaman dile getirdiğimiz Mumcular bölgesinin Bodrum ekonomisinde çok önemli ve özel bir yeri olduğunu savunduk. Buradan yola çıkarak 40 yılını dolduran köklü ve başarılı bir firma olan Turanlar Mobilya ile bir söyleşi yaptık.

Mağazanıza şöyle bir baktığımızda bekarlar, evlenmeyi düşünenler, nişanlılar ve evinde değişiklik yapmak isteyenler için sizde yok yok…
Buraya gelenler, çıkışta evlerinin her ihtiyacını karşılamış olarak ayrılıyorlar mı?
A′dan Z′ye  kapının giriş paspasından, tuvalet paspasına kadar ev ile ilgili her türlü ihtiyaçlarını temin edebilirler.
Müşteri sadece Mumcular′la mı sınırlı? Yoksa bütün yarımadaya veya dahada geniş bir alana da hizmet verebiliyor musunuz?
Bodrum yarımadasına, Milas′ın köyleriyle beraber Güllük bölgelerine de hizmet veriyoruz. Hatta bir tarafta Ören, Çökertme′ye kadar köylümüze, şehirlimize, bunun yanı sıra oldukça fazla İngiliz müşterilerimize hizmet vermekteyiz.
Sadece bir marka üzerinden mi satış yapıyorsunuz?
Elimizde bir markaya bağlı kalmadan, Ülkemizdeki bütün markalar üzerinden satış yapabiliyoruz. Aşağı yukarı 15-20 değişik firmayla çalışarak hizmet vermekteyiz.
Sizi Turanlar Mobilya olarak diğer firmalardan daha cazip hale getiren özelliğiniz nedir?
Böyle bir mağazaya Milas veya Bodrum′da sahip olsa idik; kiracı pozisyonunda olacağımızdan, bu ürünleri uygun fiyatlara satmamız mümkün olmayacaktı. Bu bizi cazip hale getiren durum. Fiyat politikamız, ürün çeşitliliğimizin yanı sıra bizler, insanlara dayalı ticaret yapıyoruz.  Biz ticaretimizi insana güven üzerine inşa ettik. Tabii ki nakit, kredi kartı, senet ve diğer ödeme seçeneklerinin haricinde, biz bireye güvenerek, açık hesap da çalışabiliyoruz.
Yani veresiye defteri mi tutuyorsunuz?
Eğer bildiğimiz, güvendiğimiz insanlarsa çalışıyoruz elbette. Bu da bizi tercih etmelerindeki önemli kriterlerden bir tanesidir. Bize gelen insanlar evlerinin ihtiyacı olan her şeyi bulabildikleri için memnun kalıyorlar. Mobilyamı buradan, halımı bir diğer firmadan, yok beyaz eşyamı şuradan bakayım gibi bir durum, söz konusu değil. Çünkü aradığı her çeşit var ve her markayı uygun fiyata burada bulabiliyor. Bir yere toptan borçlanıyorlar ve ona göre ödeme yapıyorlar. Bizde perde ölçüsü almaktan, özel imalat mobilyaya değişik hizmetler mevcut. Gerekirse evini ölçüp bilgisayar sistemimizle kendisinin tercih ettiği ürünleri hazırlayabiliyoruz. Bu sunduğumuz hizmet ne Milas′ta, ne Bodrum′da hatta ve hatta Muğla′da bile yok. Bizim sunduğumuz bu hizmet diğer firmalarda aynı çatı altında verilememekte. Biz bu konuda bölgede tekiz ve iddialıyız da.
Bodrum, Milas ve diğer bölgeler bu hizmetinizden yeterince haberdar mı?  Yoksa memnun kalanların birbirlerine referans vermesiyle mi hizmetlerinizi duyuruyorsunuz?
Bunun için özel bir reklam çalışması yapmadık. Bodrum yarımadasında belirli aralarda kampanyalar yaptık ve bunu da duyurduk. Reklam giderlerinin yüksek çıkmasından dolayı buna bütçe ayırmıyoruz. En iyi reklamın, iyi hizmet vermekten geçtiğini düşünüyoruz. Onun için biz iyi iş yapıyoruz, iyi hizmet veriyoruz, müşterimiz ürünü aldıktan sonra, aldığın senindir deyip, yalnız bırakmıyoruz. Biz 2 yıllık garantiye 2 yıl daha eklemeyi, müşterimize taahhüt ediyoruz. 10 yıldır mobilya satıyoruz, 10 yıl önce sattığımız mobilyanın arızalarını ücret almadan gideriyoruz. Bizde garantinin sonu yok. 
Bu sene 40. yılınızı dolduruyorsunuz. Buna bir maşallah diyelim. 40. yıl için özel bir kampanyanız var mı?
40. yıla özel, aldatmacası olmayan gerçek bir kampanya hazırladık. Bizim de içimize sinen bir kampanya oldu. Beyaz eşyada %20, perdede %20, mobilyada %40′a varan indirimler söz konusu. Fiyatlarımızı herkesin alış veriş yapabileceği seviyelere çekmeye çalışıyoruz. Ödemelerde çok da katı değiliz. İlla kartla, senetle veya nakit ödeyin diye diretmiyoruz. Biz burada Osmanlı usulü bir ticaret yapıyoruz. İşine sadık, müşterisini seven, güvenen ve müşterisinin de güvenini kazanmış, haklarını koruyan bir firma olmaya devam edeceğiz.
Hiç Sosyal Sorumluluk Projeniz  var mı?
Bazı dönemler Bodrum yarımadasında yapılan etkinliklerde, sponsorluk hizmeti verdik. Açıkça şunu da ifade edelim, hiç param yok diyenin de bütün ev ihtiyacını karşıladığımız da oluyor.
Ciddi bir taahhüt vermektesiniz. Bu haberden sonra mağazanızın kapısında kuyruklar oluşabilir. Bunu belirtmeden geçmeyeceğim.
Bu konuda bizim muhtarlarla bir çalışmamız vardı. Köylük yerde evlenmek isteyen ama maddi durumu iyi olmayan genç kızlara ve erkeklere çeyizlerini verdik. Bunlar bir evin her türlü ihtiyacını kapsıyordu. Bu biraz da inançlarımızdan gelen bir durum. Kazandığımızı paylaşmayı seviyoruz. Ama bunu bir elin verdiğini diğerinin bilmemesi prensibi ile yapmayı tercih ediyoruz. 
Türkiye ekonomisini baz alarak soralım. İşleriniz nasıl?
Biz daha çok, köylüyle bir arada olduğumuz için, köylünün geçim kaynakları sınırlandırıldı. Bölgemizde zeytinyağı 10 senedir 3 Lira, tütüncülük vardı bitti.  El halısı imalatçılığı vardı, bitme noktasında. Sadece turizme dayalı ekonomi olduğu için, bölgede yazın çok hareketli,  kışın da inadına durgun. Biz Mumcular bölgesinde, yurt dışında yaşayan buradan ev almış İngiliz′lere de hizmet verdiğimiz için, bizim en büyük artımız Bodrum′da çoğu mobilyacının hayal edip göremediği şu ana kadar, bin 200 İngiliz müşteri portföyü oluştu. Bunun bu kadar ilerlemesinin en büyük sebebi, hem kardeşim Bekir beyin, hem de benim iyi derecede İngilizce konuşmamızdır. Çünkü müşteriyle birebir kontak kurma şansımız oluyor. Bu portföyü internetteki web sayfamızdan ve tavsiyeler üzerine gelen müşterilerden oluşturduk. Bu çalışmalarımızdan dolayı, 2008′deki krizden sonra bizim daha çok iş yapmamızı, ayakta kalmamızı, Bodrum ve Milas′taki mobilyacılarla yarışır hale gelmemizi, çok fazla çeşit ürün satmamızı ve ciromuzu yükseltmemizi sağlayan en büyük etken olmuştur. Geçen sene Datça, Fethiye, Dalaman gibi bize uzak sayılabilecek noktalara kadar Mumcular′dan hizmet götürebilmiş bir firmayız.
Ne denilebilir ki? Mumcular′da bu kadar geniş bir vizyon oluşturmuş, başarılı ve Bodrum ekonomisine kaliteli ve farklı hizmeti ile katkıda bulunan Turanlar Mobilya′yı kutlamak gerekir. Mumcular önümüzdeki dönemlerde Bodrum ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir belde, başarılı işletmeleri ile gösteriyor.
Siz ne dersiniz?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.