Bodrum Gündem

Bodrumun Geleceği Temiz Enerji Sistemi Hizmete Girdi..

Bodrum Pedasa Antik Kenti Ziyaretçi Evinin iç ve dış aydınlatmaları ile gerekli olan acil elektrik enerjisini karşılayan hibrit enerji sistemi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Bodrumun Geleceği Temiz Enerji Sistemi Hizmete Girdi..
01.02.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


Bodrum’un Geleceği Temiz Enerji Sistemi Hizmete Girdi…


Bodrum Pedasa Antik Kenti Ziyaretçi Evi′nin iç ve dış aydınlatmaları ile gerekli olan acil elektrik enerjisini karşılayan hibrit enerji sistemi  düzenlenen törenle hizmete girdi.


Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem


Alternatif enerji kaynaklarından güneş ve rüzgar enerjileri ile elde edilen elektrik, Dünyamızın geleceğinde,  temiz enerji kullanımı açısından büyük önem taşıyor. Bodrum Rotary Kulübü tarafından kurulan sistem10 kilowat saat kapasite gün ile, aynı anda 5 masa üstü bilgisayar 1 tanıtım projeksiyon, LCD sistemi, aydınlatma, buzdolabı gibi temel enerji ihtiyacını karşılıyor. order Tadalafil online


Temiz enerji sisteminin hizmete girmesi sırasında düzenlenen törende katkılarından ötürü, Rotary 2440 ıncı bölge Guvernörü Yeşim Yöney, Prof.Adnan Diler, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Yıldıray Özmen′ e birer teşekkür plaketi verildi. Törene Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yalıkavak Başkan Vekili Nevcihan Özcan ve Bodrum ve Karya Rotay Kulübü üyeleri katıldı.


Rotary Kulübü Guvernörü Yeşim Yöney tören sırasında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: buy Premarin online “Bu projemize Rotary Kulübü tarihi aydınlatıyor diyoruz. Burada yüzyıllar öncesindeki Leleg uygarlığının tekrar güneşle ve insanla buluşması için çalışıyoruz.  Amacımız bundan sonra Pedasa da hobi turizmi yapılması için, arkeo-park projesine de destek olmaktır.”


Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ise yaptığı konuşmasında,  “3 bin 500 yıllık Pedasa Antik Kentine sahip olduğumuz için kendimizi şanslı buluyoruz. Bu binanın ihtiyacı olan enerjiyi bu sistemle karşılıyoruz. Bu sistemin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

order clonidine

Elektrik enerjisi bulunmayan,  Bodrum Pedasa Antik Kenti′nde restorasyon işlemi daha önce tamamlanan Ziyaretçi Evi′nin iç ve dış aydınlatmaları ile bilgisayar sistemlerinin elektrik donanımları alternatif enerji kaynaklarından güneş ve rüzgar enerjisinden sağlanıyor. Bodrum Rotary Kulübü tarafından, Konacık Belediyesi′nin desteği ile sağlanan hibrit enerji sistemlerinin yaklaşık 50 bin liraya mal olduğu bildirildi. Temiz enerji sağlayan hibrit sistem için Pedasa Antik Kenti Ziyaretçi Evi′nin üzerine güneş panelleri ve rüzgâr tribünü kuruldu. Çalışmalara kulüp üyeleri de bizzat katılarak destek oldular.


Rotary Kulüplerinin international bir kuruluş olduğunu söyleyen Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Yıldıray Özmen ise şu açıklamayı yaptı: “Her kulübün kendi bölgesinde, kendi bölgesinin ihtiyaçlarını tespit edip, onlarla ilgili bir proje geliştirmesi gerekiyor. Bizde Bodrum Rotary Kulübü olarak Başkanımız Mehmet Tosun′un önerisiyle, teşvikiyle Pedasa Antik Kenti′nde bir eksiği gördük ve bununla ilgili projeyi nasıl yaparız diye düşündük. Amaç; aydınlatması olmayan bir antik kentin elektriğinin temiz enerjiyle, hibrit enerjiyle sağlanması işlemini geçekleştirmekti. Sonuçta rüzgârın ve güneşin bir arada kullanılabildiği hibrit bir santral kurduk. Bundan sonra Antik Kent′in kazı ekibi ve buraya gelecek olan ziyaretçiler elektrikten faydalanarak; bilgisayar, aydınlatma ve diğer ihtiyaçlarını karşılama imkânına sahip olacak. Ayrıca bu imkânı bize verdiği için Konacık Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.