Bodrum Gündem

Yeşil Ota Gitti, Sıkıştı Kaldı …

10.09.2014
0
A+
A-

akut manşet treatment of bipolar disorder

Bodrum’da  dere yatağında otlanırken su borusu ile kayalık arasında sıkışan inek,  AKUT Bodrum Ekibi’nin operasyonunda iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

order Topamax on line Bodrum Gündem Haber 10/09/2014 buy Colchicine

Gümüşlük mahallesinde Nail Öztaşkın’a ait inek,  yeşil ot yemek için kuru dere yatağına kaçtı. Evinin çevresinde diğer büyükbaş hayvanlarının arasında göremediği ineğinin daha öncede dere yatağının olduğu bölgeye gittiğini bilen sahibi aramaya çıktı. Sahibi yine aynı mevkide otlarken bulduğu ineğini eve doğru yönlerdi. Kuru dere yatağında bir siteye giden su borusunun üzerinden atlayıp diğer tarafa geçen inek, kenardaki kayalığı aşmak isterken kayıp yuvarlandı. Düştüğü yerden kalkamayan hayvan, su borusu ile kayalık arasında sıkıştı. Bunun üzerine AKUT Bodrum Ekibinden yardım istendi. Bölgeye giden ekip, insan gücü ile hayvanın oradan çıkarılamayacağını anlayınca bir iş makinesi çağırdı. İneğin gövdesinin altından geçirilen taşıma hatalarının ucu iş makinesinin kepçesine takıldı. İnek, yoldan 4 metre aşağıda sıkıştığı yerden iş makinesinin yardımıyla kurtarıldı.  Nail Öztaşkın ineğinin kurtarılmasına sevinirken bir çevre sakini “Yeşilliğe alıştı mı böyle olur.  Ağzı yeşilliğe değdi sürekli buraya gelir. Evinin yanına alıştır” diye tavsiyede bulundu. Çıkarıldığında ayağa kalkamayan inek için veteriner çağrıldı. Ağrı kesici iğne vurulan inek bir süre sonra ayağa kalktı. AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu “İneğin kayalıkla su borusu arasına sıkıştığı bilgisi geldi. Yardım istediler. Gittiğimizde inek yan bir vaziyette sıkışmıştı. İş makinesi aracılığıyla bulunduğu yerden çıkardık” dedi.

AKUT Bodrum Ekibinin bu son operasyonuyla birlikte bu güne kadar 32 canlı hayvanı içinde bulunduğu zor koşullardan kurtardığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.