Bodrum Gündem

EMLAK SEKTÖRÜ HAREKETLENECEK…

Bodrum turizm bölgesi olması nedeniyle, binaların giriş katları tapu kaydında genellikle, depo, pansiyon veya garaj niteliğinde gözüküyor.

EMLAK SEKTÖRÜ HAREKETLENECEK…
11.02.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

 

 

Tapuda depo, garaj vb. yerlerede 84 ay vadeli kredi sağlanabilecek.


get Naltrexone EMLAK SEKTÖRÜ
HAREKETLENECEK




Bodrum turizm bölgesi olması nedeniyle, binaların giriş katları tapu kaydında genellikle, depo, pansiyon veya garaj niteliğinde gözüküyor. Bu nedenle ilgili konutlar, mesken amaçlı kullanılsa da, kullandıkları  krediler, Mortgage Yasası kapsamına girmemekte, bu özellikteki yerlerin  satın alınması için kullanılan kredilere, vergi istisnası sağlanamamakta…


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
treatment of bipolar disorder Konut kredisi alımı sırasında, tapuda garaj veya depo olarak görünen yerler kapsam dışına çıkıyor. Ancak Bodrum Tekstilbank bu soruna alternative olabilecek bir kredi sunmaya başladı. Böylece bu tür yerler de kredi kapsamına alınabilecek. Özellikle Bodrum gibi bölgelerde emlak sektörüne nefes aldıracak bir yöntem olarak değerlendiriliyor. Alınan bilgiye gore, Mortgage Yasası tapuda mesken olarak gözüken konutların kredili finansmanında alıcılara KKDF ve BSMV muafiyeti sağlamakta. Tapu kaydında mesken olarak gözükmeyen konutlar ise, Mortgage Yasası′na dahil olamadığından, KKDF ve BSMV′ye tabii oluyor.
Tekstilbank, Mortgage Yasası′na dahil olamayan bu nitelikteki konutların satışında, alıcılara ipotekli finansman kredisi tahsis ediyor. İpotekli finansman kredileri için sundukları, maksimum vade 84 ay. 60 ay vadeye kadar %0.87, 61-84 ay vade aralığında ise %0.92 faiz oranı uyguluyor. Bu oran piyasa koşullarına göre değişebileceği alınan bilgiler arasında.
İpotekli finansman kredilerinde konut ipoteği alınıyor. Bu konut tapu kaydında depo, pansiyon veya garaj niteliğinde gözüken, satın alınacak yeni konut olabileceği gibi, kişinin kendisine ait başka bir konut veya 3.şahsa ait farklı bir konut da olabilmekte.
Tapuda depo veya garaj bile olsa kredi sağlanabiliyor…
Eğer teminata alınan konut, kredi kullanacak kişinin kendisine ait ve tapu kaydında niteliği mesken olarak gözüküyorsa; Mortgage Yasası kapsamında kullanılan krediye BSMV muafiyeti sağlanabiliyor. Bu nedenle kredi kullanacakların, satın alacağı konutun tapu kaydı mesken olmasa bile %5 oranındaki, BSMV muafiyeti sağlayabilmek için, eğer varsa kendisine ait tapu kaydı mesken olarak gözüken, başka bir konutunu teminat olarak verebilecekleri konusunda da bilgilendirme yapıyorlar.
Ekspertiz değerinin yarısına garaj yada depo kredisi…
İpotekli finansman kredilerinde verilebilecek kredi oranı, teminata alınacak konutun ekspertiz değerinin maksimum, %75′i ile sınırlı. Teminat alınan yerin konut olmaması halinde ise verilebilecek kredi tutarı ekspertiz değerinin maksimum %50′si ile sınırlı.
İpotekli finansman kredilerinde gelir belgesi ve teminata alınacak konutun tapu kaydı ile Tekstilbank Şubesine başvurulması yeterli.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.