Bodrum Gündem

8 MART GERÇEĞİ (+ AYRIMCILIK) BİR LUTUFMUDUR?

Nuran Yüksel Yazdı…

8 MART GERÇEĞİ (+ AYRIMCILIK) BİR LUTUFMUDUR?
09.03.2011
0
A+
A-


8 MART GERÇEĞİ (+ AYRIMCILIK) BİR LUTUFMUDUR?


MUĞLA’DAN ANKARA’YA GİDEN YOL DA KADIN NEREDE?

 

Tüm dünya da ve Türkiye de ekonomik kriz varken,döviz kurları almış başını giderken,Ortadoğu da sıcak savaş ve isyan dalgaları yükselirken,bugün kadından ,kadının işsizliğinden,kadına şiddet ve tacizden,kadının yaşamın neresinde olduğundan,kadının siyasetteve karar organlarında yeterince neden yer ALMADIĞI VE ALAMADIĞINDAN söz etmenin sırasımı diyorsunuz yoksa sizde? Bugün belki yazmam gereken,söylemem gereken şeyler 12 haziranda seçilmesi istenilen destekçisi olunan adayların probagandalarını yapmak mı olmalıydı acaba ?


Fakat ben ve benim gibi düşünen birçok kadın böyle yapmıyoruz.yapmamamız gerektiğine inanıyoruz.Bugün ,tüm siyasi partiler ,siyasetlerinin odak noktasını kadınlara ve gençlere çevirdiklerini söyledikleri halde ,hala her şeyin sözde kaldığını görüyoruz.hissediyoruz.


DİYORLARKİ,’’KADINLARIN EŞİT HAKLARI VAR,AMA KADINLAR KULLANMIYOR’’.Aslında gerçek bu değil.KADINLARIN SİYASETTE EŞİT HAKLARI VAR.AMA EŞİT OLANAKLARA SAHİP DEĞİLLER.EŞİTLİK EŞİT FIRSATLARIN SAĞLANDIĞI ORTAMLARDA GEÇERLİDİR.BÖYLE ORTAMLAR OLUŞMADIKÇA EŞİTLİK KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYA MAHKUMDUR.BU NEDENLE KADIN SİYASETTE ERKEĞİN ARKASINDA KALMAKTADIR.ÖZÜNDE SEBEP KADININ CESUR OLAMAMASI DEĞİLDİR.


cheap Prozac Bunun için ki (+) AYRIMCILIK yönteminin uygulanması şarttır.KOTA  BİR LUTUF DEĞİL DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR.siyasi partiler kota uygulamadıkları sürece günümüz siyaset anlayışı ve erkek egemen sistemin gereği kadınlar asla siyasette gerektiği kadar yer alamayacaklardır.


Dünyanın yarısı kadın ,yarısı erkek..ASLINDA KADIN SORUNU ERKEKLERİNDE SORUNUDUR.(+) AYRIMCILIK yönteminin uygulanmasını istemek asla antidemokretik bir uygulama olarak görülmemelidir.Tüm siyasi partiler çağdaş bir ülke yaratmak istiyorlarsa 2011 genel seçimlerinde siyasetlerinin merkezine  KADINI VE GENCİ sözde değil gerçekten oturtmak zorundadırlar.En son 2009 da yapılan yerel seçimlerde kadını ve genci yok sayma yine devam ederse birileri (bu kişilerde olabilir ,siyasi partilerde)kazansa dahi sonunda kaybetmeye mahkum olacaklardır.aslında o zaman kaybedilen çocuklarımızın ve ülkemizin aydınlık geleceği olacaktır.


29 mart 2009 yerel seçimler deki tabloyu kısaca anımsayalım.seçimlere AKP 15,CHP 45,MHP 34,SP9,BBP5,DTP33,TKP37,ÖDP 3,DP 37,DSP 27,KADIN ADAYLA GİRDİ.


SONUÇ İSE ;81  ilin sadece 2 sinde,923 ilçe ve 1974 beldenin yalnızca 15 inde kadın belediye başkanı  seçildi.


Dünya kenti  BODRUM DA  ise 29 martta 115 belediye meclis üyesinden 7 si kadın , 10 belde de belediye başkanı ise hiç yok.


Dünyanın ve Türkiye nin gözbebeği aydınlığın ve çağdaşlığın kalesi,nüfusunun ve seçmeninin %51 i kadın olan MUĞLA  da  İL GENEL MECLİSİNDE hiç kadın yok.


TANSU ÇİLLER,Muğla dan ilk ve son milletvekili olarak parlementoya girdi.


Bugün 550 kişilik parlemontoda sadece 46 kadın milletvekili var.


SON SÖZ;Nüfusunun  yarısı KADIN olan ülkemizin aydınlık geleceği için KADIN VEKİLLERİN sayısının mecliste çoğalması  şart.bizde diyoruzki  MUĞLA YA KADIN VEKİLLER ÇOK YAKIŞIR.


MUĞLA DAN ANKARA YA GİDEN YOLDA  KADINLARIMIZIN SESİNİN ÇOĞALMASI ‘’BENDE VARIM’’ demesi çağdaş ve aydınlık bir Türkiye için olduğu gibi Muğla içinde  şarttır.


treatment of mania Hangi görüşten olursa olsun,kadınlarımızın sesini daha çok duyurmaları ,yükseltmeleri, kendilerine inanmaları ve güvenmelerini diliyorum.Kadınlar olarak daha çok ortak değerlerimizde buluşabilmeliyiz.Kadının CHP lisi DP si AKP lisi vs olmaz.Kadın önce kadındır ortak değerlerinde birleşmek zorundadır.En küçük birimlerden başlayarak tüm yönetim kadrolarının kadınlara kulak vermesine ve ülkemizin aydınlık geleceği için gereğini yapmalarını diliyorum.


Tüm dünyada ve Türkiyede aydınlanmanın emeğin ve sabrın öncüsü kadınlardır.Kadınlara ve onlara destek olan herkese selam olsun diyorum.


 


NURAN YÜKSEL lowest prices for Plavix


CHP BİTEZ BELDE BAŞKANI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.