Bodrum Gündem

Ak Parti Temayül Yoklamasının Yorumları..

19 Mart Cumartesi günü Muğlada yapılan, Ak Parti Temayül Seçimleri Bodrumda yankı buluyor.

Ak Parti Temayül Yoklamasının Yorumları..
21.03.2011
0
A+
A-


 

 

Ak Parti Temayül Yoklamasının Yorumları…

 


19 Mart Cumartesi günü Muğla’da yapılan, Ak Parti Temayül Seçimleri Bodrum’da yankı buluyor.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


19 Mart Cumartesi günü yapılan Ak Parti temayül seçimlerinin sonuçları başta Ak Partililer, Cumhuriyet Halk Partililer ve diğer partililer tarafından çeşitli şekillerde değerlendiriliyor.


Sıralama konusunda genel olarak beklenilenin olduğu ifade ediliyor. Bodrum’daki iki aday adayının da sıralamada  ilk 6 girmesi en çok konuşulan konular arasında. Seçim öncesinde ise Ak Parti MYK’dan çıkan tavsiye nitelikli karara göre Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin aday adayı olmaması konuşuluyordu. Bu özelliğe sahip aday adaylarının merkez yoklamasında dikkate alınmayacağı ifade edilmişti.


Bu durum Bodrum için dikkat çekici bir konu. Zira Dr.Yeşim Avcı da Turgutreis Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek aday adaylığına başvurmuştu.


buy Levitra

Muğla açısından bakıldığında ise diğer partilere de yol haritası çıktığı ifade ediliyor. Muğla değimi ile “Sakar altından bir, Merkezden bir ve Bodrum Milas’ı kapsayan bir aday” olmalı. Bu Ak Parti temayül yoklamasında çıkan üç aday adayının, aday oldukları bölgeler itibarı ile hemen her parti tarafından uygun bir sıralama olarak değerlendiriliyor.

purchase Nexium

Bodrum ve Milas bölgesi için değerlendirmelerde ise, Mustafa Er’in sıralamada 3’e gelmiş olmasının Ak Parti’nin 2 olan milletvekilliğinin 3’e çıkartmak konusunda oldukça iddialı olduğu anlamı çıkartılıyor. Temayül seçimi öncesinde Mustafa Er bir ya da ikinci sırada olur ise, her belde ve ilçeye giydirilmiş araç tahsis edeceğinin sözünü vermişti. Seçim çalışmalarında ve buy Alesse  yapılan toplantılarda en çok tezahüratı Mustafa Er’in alması da kendisinin  merkez yoklamasında ilk üç sırada yer alacağı ihtimalini güçlendirdiği yönünde yorumlara neden olmakta.  


Diğer parti delegelerinin de Ak Partinin temayül yoklaması ile belirlediği ilk üç sıraya benzer bir sıralama yapacağı, Fethiye, Merkez ve Milas Bodrum’daki  aday adaylarının ilk üç sıraya yerleşeceği Bodrum siyasi kulislerinde konuşulanlar arasında.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.