Bodrum Gündem

VATANDAŞ HAKLI, BU GERGİNLİK NEDEN? (VİDEO HABER)

Konacık beldesinde Konacık Küçük Sanayinin yağ ve benzeri atıkları ile pis suların sahibi olduğu zeytinliğe atıldığını iddia eden Numan Kamber ve CHP İlçe Başkanı ve Konacık Belde Örgütü bir basın açıklaması ile kirliliği kamuoyuna duyurdular.

VATANDAŞ HAKLI, BU GERGİNLİK NEDEN? (VİDEO HABER)
23.03.2011
0
A+
A-

 


 


 


levonorgestrel price  


Başkanlar gerginliğe gerek yok derken, başkandan çok başkancılar


tartışma çıkardılar, gerginlik yarattılar… cheap Ventolin


VATANDAŞ HAKLI, BU GERGİNLİK NEDEN?


Konacık beldesinde Konacık Küçük Sanayi’nin yağ ve benzeri atıkları ile pis suların sahibi olduğu zeytinliğe atıldığını iddia eden Numan Kamber ve CHP İlçe Başkanı ve Konacık Belde Örgütü bir basın açıklaması ile kirliliği kamuoyuna duyurdular.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem



purchase Naltrexone


İddiaya göre bir yıldır sanayi atıklarının ve pis suların tarlasına akıtılıyor. Tarla sahibi Numan Kamber bir yıl öncesinde Konacık Belediyesine bir dilekçe ile başvurduğunu ama soruna çözüm bulunmadığını ifade etti. CHP İlçe Başkanı ve Konacık Belde örgütü’nünde destek verdiği basın açıklamasında Sanayi Sitesi başkanı Mehmet Şahin ile gergin anlar da yaşandı. Arazi sahibi Numan Kamber “Yaklaşık bir yıldır sanayi sitesinin tüm atık yağları, mazotları ve pis suları kanal ve boru döşenerek zeytinlik arazime bırakılıyor, zeytinler kurumaya çevre büyük zarar görmeye başladı, tüm makamlara müracaat ettim, Çözüm bulamadım, tarım arazisi ve halk sağlığı tehlikede” dedi. Sanayinin atık yağlarını ve pis sularını boşaltılmasının normal olduğunu savunan kooperatif başkanı Mehmet Şahin ise çevrecileri “siyasi şov” yapmakla suçladı.



Zeytinlik Kurumaya Başladı…

Kamber sanayi sitesinin kurulmasından bu yana yaklaşık bir yıldır katı atık yağ, mazot ve sitenin tüm pis sularının belediye tarafından döşenen kanalizasyon boruları aracılığı ile tarım arazisine akıtıldığını ve bir yıl önce belediye dilekçe verilmesine rağmen bir cevap ve önlem alınamadığını belirterek “Sanayi sitesinin tüm sıvı atıkları bir yıldır zeytinlik arazime akıtılıyor. İlk günden beri belediyeye ve ilgili kurumlara dilekçe vermeme rağmen bırakın önlem alınmasını cevap bile vermediler. Zeytinler kurumaya tarım arazisindeki bitkiler çürümeye başladı. Defalarca kooperatife söylememe rağmen pus ve atık suları boşaltmaya devam ettiler. Tarım arazisi göz göre göre yok olduğu gibi halk sağlığıda büyük tehdit altında” dedi. Eylem sırasında sanayi sitesinde gelen pis suların ve atık yağların araziye akmaya devam ettiği görüldü.



Siyasi Şov Yapmayın…

Kamber ve çevrecilerin eylemi sırasında 20 sanayi esnafı ile birlikte olay yerine gelen Konacık Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Şahin ile Kamber, CHP İlçe Başkanı Öztürk ve çevreciler arasında sert tartışmalar yaşandı. Şahin, Öztürk ve Kamber’i siyasi şov yapmakla, bazı kişilerin de maşa olarak kullanıldığını iddia edince gerginlik yaşandı. Şahin “Belediye ile ortak olarak soruna çözüm bulmaya çalışıyoruz, iddia edildiği gibi bunlar sanayi yağarı ve mazot değil, dükkanlar yıkandığı zaman kullanılan pis sulardır, burada siyasi şov yapılıp, konu siyasete alet ediliyor. Sorunu çözmeyeceğiz demiyoruz, ancak biraz zaman gerekli, bu kadar tepki göstermeye gerek yok” dedi.



Siyasi Şov Değil, Çözüm İçin Buradayız…


CHP ilçe başkanı Öztürk ise “Kimseyi maşa olarak kullanılıyor diye suçlayamazsınız, burada tam bir doğa ve çevre katliamı yaşanıyor. Konacık Belediyesi Türkiye’nin en modern ve kaliteli arıtma tesisini kurdum diyerek övünüyor. Bumudur doğaya çevreye insana sahip çıkmak, bumudur vatandaşın tarım arazisine çöle çevirmek, buna mal sahibi ve çevreciler olarak tepki göstermeyeceğiz de neye göstereceğiz, sanayi sitesini yaptıysanız, arıtmanızı da yapmak zorundasınız, vatandaşın veya devletin arazisi sanayi sitesinin çöplük alanı mı?” dedi. Bu şekilde gerginlik olmasının doğru olmadığını ifade eden Öztürk “Konuyu biliyoruz en kısa zamanda çözeceğiz, demeleri yeterliydi” diyerek siyasi şov yapıyorsunuz diyen Mehmet Şahin’i eleştirdi.




Başkan Tosun “Vatandaş Haklı”


Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ise vatandaşın arazisine bırakılan pis su veya sanayi atıklarının doğru olmadığını olayın savunulacak bir durumu olmadığını belirterek “Ancak olayı abartmaya da gerek yok, sanayi sitesi yeni kuruldu bütçeleri yeterli değil. Bu nedenle biz kanalizasyon hattını şebekemize bağladık, ancak dükkanlarda kullanılan pis sular bu kanaldan araziye veriliyor ve henüz tespit edemediğimiz iş yerleri de sanayi atıklarını bu pis sularla birlikte araziye bırakıyor. Vatandaşın 8 ay önce değil bize bir hafta önce uyarısı var, tedbir almak için ilgili birimler çalışmaya başladı. Keşke konu siyasi malzeme olarak kullanılmasaydı, CHP ilçe başkanı bu konuya duyarlı olduğu kadar, başka çevre konularına da bu kadar duyarlı olsaydı” dedi.




Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Bodrum Sağlık Gurup Başkanlığı’nın konu ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.