Bodrum Gündem

Ömer Süha Aldan Muhtemel CHP 3.Sıra Kontenjan Adayı..

Muğla ısrarla kontenjan istemiyoruz dese de 3.sıranın kontenjana ayrılması ile bazı isimler öne çıkmaya başladı..

Ömer Süha Aldan Muhtemel CHP 3.Sıra Kontenjan Adayı..
04.04.2011
0
A+
A-


 

 

 

Ömer Süha Aldan Muhtemel CHP 3.Sıra Kontenjan Adayı… generic Premarin

Muğla ısrarla kontenjan istemiyoruz dese de 3.sıranın kontenjana ayrılması ile bazı isimler öne çıkmaya başladı…


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


1959 yılında Akşehir’de doğan Ömer Süha Aldan 1976 yılında Konya Gazi Lisesini birincilikle bitirmiş. 1981 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olarak, sırasıyla Samsun, Lice, Araç, Niksar ve Fethiye Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunmuş.


2001 yılında Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Aldan bu mahkemenin 2004 yılında kapanması nedeniyle aynı yerde Kaçakçılık ve Mali Suçlar savcısı olarak çalıştı.


“Temiz geçmişimle katkıda bulunacağım” diyerek siyasete gireceğini söyleyen Ömer Süha Aldan; “Önümüzdeki parlamento döneminin gündemini çoğunlukla yargı oluşturacak. Yeni Anayasa girişimleri ve de yargıdaki kurumsal hale gelen siyasallaşmanın ulaştığı olumsuz durum, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Özellikle yargıdaki siyasallaşma bugün iktidar karşıtlarını etkileyen bir tablo sergilese de, yakın geçmişte toplumun değişik kesimlerini de olumsuz anlamda etkilemeye başlayacak.
Diğer yandan kamu kaynaklarının 1/3’ünün yolsuzluğa gittiği, pek çok yolsuzluğun görünmezden gelindiği bir süreç yaşıyoruz. Yolsuzlukla ciddi anlamda mücadele ve kamu kaynaklarının doğru kullanımı ülkenin işsizlik, geçim kaygısı ve terör gibi sorunlarının da çözümüne katkı sağlayacak bir olgudur. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisinin yargının bağımsızlığı ile yolsuzlukla mücadele kararlılığına bilgi birikimim ve temiz geçmişimle katkıda bulunacağıma inandığımdan, aday olmaya karar verdim. Muğla ilini tercih etme nedenim ise halen Fethiye İlçesinde ikamet etmemdir”
diyor.


BİYOGRAFİ Retin-A to sale


1959 yılında Akşehir’de doğdu. İlk ve Ortaokul eğitimini Yunak’ta okudu. 1976 yılında Konya Gazi Lisesini birincilikle bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Konya Hakim Adaylığı sonrası, sırasıyla Samsun, Lice, Araç, Niksar ve Fethiye Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.


2001 yılında Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. Bu mahkemenin 2004 yılında kapanması üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosunda çalıştı. Adalet Akademisinde öğretim üyeliği yaptı. 16 MART 2009 tarihinde kendi isteğiyle emekli oldu.


Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı dönemde; başta sosyal güvenlik alanında yapılan yolsuzluk ve yargı görevlilerine yönelik baskı girişimlerine ilişkin olarak kamuoyunda NEŞTER 1-2 adlarıyla bilinen soruşturmalarla birlikte, ihaleye fesat karıştırmak, insan ticareti, kara para aklama, kredi kartı sahteciliği, akaryakıt kaçakçılığı gibi suçlara dair Damga, Manyetik, Bahar Temizliği v. s. adlarıyla bilinen soruşturmaları gerçekleştirdi. PKK, El Kaide ve TİKKO gibi örgütlere dair soruşturmalarda Cumhuriyet Savcısı olarak görev aldı.

cheap Promethasin

2005 yılında; DENETDE tarafından Temiz Topluma Katkı Ödülü ile TOPLUMSAL SAYDAMLILIK HAREKETİ (TRANSPARENCY İNTERNATIONAL-TURKEY) tarafından da Yolsuzlukla Mücadele ve Dürüstlük Ödülüne layık bulundu.


Terörle mücadele, yolsuzluk, kara para aklama, insan ticareti, kredi kartlarında sahtecilik gibi konularda gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeydeki pek çok projede görev aldı. Bu konulara ilişkin olarak konferanslar verdi.    


Evli ve iki çocuk babasıdır.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.