Bodrum Gündem

Tolga Çandar:SANAT SİYASETTEN AYRILMAZ…

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları (BESİAD) Perşembe Toplantılarının bu haftaki konuğu Muğla CHP 1inci sıra milletvekili adayı sanatçı Tolga Çandar, ders niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu.

Tolga Çandar:SANAT SİYASETTEN AYRILMAZ…
20.05.2011
0
A+
A-

 


 


“Ege ve efelerimizin türküleri birer direniş, demokrasi ve özgürlük öyküleridir”


SANAT SİYASETTEN AYRILMAZ


Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları (BESİAD) “Perşembe Toplantıları”nın bu haftaki konuğu Muğla CHP 1′inci sıra milletvekili adayı sanatçı Tolga Çandar, ders niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu. Sanattan siyasete geçişinin tesadüf olmadığını belirten Çandar “Sanatı siyasetten ayıramazsınız. Ben Ege türküleri söyleyerek aslında siyasete atıldım. Çünkü Ege ve efelerimizin türküleri birer direniş, demokrasi ve özgürlük öyküleridir” dedi.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) tarafından MİLTA Marina A.Ş.′deki İtalyan Restoran′da düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Tolga Çandar katıldı. BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret Odası Başkanı Enver Tuna ve işadamlarının da bulunduğu toplantıda, milletvekili adayı olduktan sonra çok sayıda kutlama telefonu aldığını belirten Çandar, “İlk kutlayanlardan biri AK Parti Muğla 1′inci sıra milletvekili adayı Ali Boğa oldu. Boğa′nın beni aramasına çok sevindim. Boğa bana “Partiyi bırakalım Muğla′ya birlikte hizmet edelim” dedi. Ben de aynı görüşte olduğumu söyledim” dedi.


“DEMİREL ARADI TEBRİK ETTİ”


Daha sonra 9′uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel′in telefonla arayarak tebrik ettiğini belirten Çandar, “Sayın Demirel `Bizim oğlan mutlaka oradaki herkesle görüş. Hiç kimseyle kırgın olma, gönül koyma. Siyasetçi kimseye gönül koymaz. Politik ayrılıkların ülkeye ne kadar zarar verdiğini görüyoruz′ dedi. Sayın Demirel′in önerilerine uyacağım” diye konuşan Çandar’ın BESİAD üyeleri tarafından, Muğla’da önemli oranda bulunan Demokrat Partililere mesaj verdi şeklinde yorumladılar.


KIŞ DÖNEMİNDE SOSYALİST SANATÇILARI ve GENÇLERİ BODRUM’A GETİRECEĞİZ…


Dünya Sosyalist Sanatçılar Grubu içinde yer aldığını belirten Çandar, “Sanatı siyasetten ayıramazsınız. Ben Ege türküleri söyleyerek aslında siyasete atıldım. Çünkü Ege ve efelerimizin türküleri birer direniş, demokrasi ve özgürlük öyküleridir” dedi. Sosyalist Sanatçıların toplantısının Bodrum’da yapılabileceğini kaydeden Çandar “Avrupa Parlementerleri ile yakın ilişkiler içindeyim. Bir çoğunun desteğini alabilecek yakınlıktayım. Kısmet olur meclise gittiğimde ilk yapacağım çalışmalardan birisi bu olacak” dedi.


SEKTÖRLERİN SORUNLARINI BİLMEM, AMA ORGÜT OLMUŞLARIN SESİ OLURUM…


Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu’nun deniz ticareti ve denizcilik ile ilgili destek sözü verir misiniz sorusunu, Milletvekillerinin her konuyu bilmesinin mümkün olmadığını ancak sektör örgütlerinin bilgi vermeleri halinde, onların sesi ve savunucusu olacağının sözünü verdi. Otelcilik sektöründen Tayyar Eryılmaz’ın “Sizin Kral Çıplak diyebilecek nitelikte ve yürekte olduğunuza inanıyoruz” demesine karşılık olarak “Sonuna kadar söz veriyorum. Biz meclise eğlenmeye değil çalışmaya gidiyoruz. Sizin sesiniz ve savunucunuz olacağız. Hiç şüpheniz olmasın” dedi. Tolga Çandar milletvekili seçildiği gün CHP rozetini evinin bir köşesine kaldıracağını belirterek, “Muğla′nın dünyaya pazarlanmasında büyük bir eksiklik var. Tanıtımı çok daha iyi yaparak, kentin ileriye yönelik projelerini birlikte hazırlamalıyız. Muğla′ya hizmet etmek için her siyasi parti, dernek, kurum ve kuruluşlarla hareket etme sözümü yürekten veriyorum” dedi.


ÇALGICI POLEMİĞİ’NE NET CEVAP…


Kendisi ile ilgili olarak bazı gazetecilerin “CHP Muğla’dan çalgıcıyı milletvekili adayı yapmış. Çalgıcılar meclise geliyor, şenlik olacak” diye konuşmalarına cevap vermemek olmazdı diyerek şu cevabı verdi; “Meclise köçek mi çağırıyorsunuz? Meclise doktor gidince ameliyat mı yapıyor? İşadamı gidince borsa mı kuruluyor? Biz orada saz mı çalacağız? Ama meclisteki dansözler ille de “Biz oynamak istiyoruz” derlerse ben de saz çalar oynatırım”


Parti içinde konuşulanların polemik konusu yapılmasının doğru olmadığını özellikle vurgulayan Çandar “Durmuş Ali başkanımla biz kendi aramızda şakalaşır konuşuruz. Bunu kimse polemik haline getirmesin. Biz ayrı gayrı değiliz. Durmuş Ali başkan benim başkanımdır, herkeste bunu böyle bilsin” diyerek Bodrum siyasi kulislerinde CHP ilçe örgütü ile Tolga Çandar’ın arası bozuk diyenlere cevap niteliği taşıyan açıklamada da bulundu.


İŞADAMLARI TOLGA ÇANDAR’DAN MEMNUN KALDI… Where to buy Xenical


BESİAD üyesi iş adamları Tolga Çandar’ın samimi ve insanlar ile çok iyi iletişim kurduğunu belirttiler. Ben bilirim havasının olmaması ve özellikle örgütlü sektörlerin sorunlarına sahip çıkma sözünü vermesi işadamları tarafından olumlu ve memnun edici bulundu.

buy Valtrex buy methotrexate
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.