Bodrum Gündem

ÜRETEN KADINLAR SEKAM İLE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORLAR.. (VİDEO HABER)

Bodrum Belediyesi Semt Kadın Merkezi (SEKAM) ile ÇYDD ile birlikte düzenlediği ve ilki 4 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen Üreten Kadınların Pazarının ikincisi 01 Haziran 2011 Çarşamba günü, Bodrum Belediyesi GüGümbet Kafe yanında yapıldı.

ÜRETEN KADINLAR SEKAM İLE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORLAR.. (VİDEO HABER)
02.06.2011
0
A+
A-

 
ÜRETEN KADINLAR
SEKAM İLE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORLAR…

Bodrum Belediyesi Semt Kadın Merkezi (SEKAM) ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) birlikte düzenlediği ve ilki 4 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen Üreten Kadınların Pazarı’nın ikincisi 01 Haziran 2011 Çarşamba günü, Bodrum Belediyesi Gümbet Kafe yanında yapıldı.

buy Clonidine

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gümbet, Kumbahçe ve Torba’da ikamet eden kadınlar tarafından kurulan 21 stant, gerek yerli gerekse de yabancıların yoğun ilgisine neden oldu. Pazara katılan kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlamak için evlerinde ürettikleri ürünlerin satışını yaptılar. Bodrum Belediyesi ve ÇYDD tarafından desteklenen çalışmalar kadınların ekonomiye katılmaları ve katkıları anlamında çok önemli bir proje olarak değerlendiriliyor.

Bodrum Belediyesi Semt Kadın Merkezi Koordinatörü Nur Sema Esgin faaliyetlerin nisan ayından beri devam ettiğini ifade ederek, “Bu kurulan ikinci pazarımız ve her çarşam ba bu pazarı kurmaya devam edeceğiz. Sekam olarak kadınların bütçelerine katkı sağlayan faaliyetleri amaçlamaktayız. Bunlardan birisi de Pazar kurmaktır. Bundan sonra da bu pazarda satabileceği ürünleri üretmek olacaktır” dedi. Kadınların kendi evlerinde ve yörelerinde üretebilecekleri el emeği ve alın teri ile üretilen her ürünün pazarda satılabileceğini söyleyen Esgin “Satın alınarak burada pazarlanan hiçbir ürün olmayacak. Yiyecek, giyecek yada hediyelik her türlü kendilerinin ürettiği her ürünü burada satabilirler” dedi.

Sekam’ın genelde şiddet gören kadınların merkezi gibi algılandığını, ancak amaçlarının kendi kendine ayakta kalan kadın olmalarına yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Esgin; “Sağlık ve hukuk konularında danışmanlık veriyoruz, Ücretsiz psikolog ve psikiyatrımız var. Her Çarşamba ve Cuma günleri kadınlarımıza yardımcı olacaklar. Sağlık ile ilgili olarak bazı kurum ve kuruluşlar ile anlaşarak buluşturmayı sağlıyoruz. Danışmanlarımız tamamen gönüllülük sistemi ile kadınlarımıza destek veriyorlar ve hiçbir ücret almıyorlar” dedi.

Bodrum Belediyesi mücavir alanı içinde ikamet eden tüm kadınların bu pazarda stant alabileceğini de sözlerine ekleyen Bodrum Belediyesi Semt Kadın Merkezi Koordinatörü Nur Sema Esgin engelli vatandaşlarımızın ise yarımadanın neresinde ikamet ettiğine bakılmaksızın stant alabilme hakkı var olduğunu ifade etti.

Önümüzdeki aylarda da her ayın ilk Çarşamba günü tekrarlanacak olan pazara ürünleriyle katılmak isteyen Bodrum ve çevresinde yaşayan kadınlarımızın SEKAM’a kayıt olmaları ve rezervasyon yaptırmaları gerektiği bilgisi veriliyor.

 

BODRUM BELEDİYESİ SEKAM HAKKINDA… buy Promethasin purchase Clonidine

Nisan 2001’de açılan Bodrum Belediyesi Semt Kadın Merkezi (SEKAM), açıldığı günden bu yana birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Salı günleri mutfak kursu, Çarşamba günleri avukat ve psikolog eşliğinde danışmanlık hizmeti, Perşembe günleri sağlık taramaları, Cuma günleri ise yine psikolog eşliğinde danışmanlık hizmetleri verilen SEKAM, özellikle büyük sorun olan “Kadına Şiddet” konusunda yapılan başvuruları da değerlendiriyor.

Tüm kadınların, koşulsuz ve ücretsiz hizmetinde olan SEKAM’a 0252 319 52 94 numaralı telefondan ulaşılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.