Bodrum Gündem

CHP İlçe Başkanı Öztürk Bodrum Türkiyenin Aydınlık Yüzüdür VİDEO RÖPORTAJ

12 Haziran Genel Seçimleri sonuçlarının belli olması ile Bodrum CHP İlçe Örgütünde buruk bir sevinç yaşandı.

CHP İlçe Başkanı Öztürk Bodrum Türkiyenin Aydınlık Yüzüdür VİDEO RÖPORTAJ
14.06.2011
0
A+
A-

 


 


 


Cheap Aciclovir CHP İlçe Başkanı Öztürk


order Tadalafil online

“Bodrum Türkiye’nin Aydınlık Yüzüdür”


12 Haziran Genel Seçimleri sonuçlarının belli olması ile Bodrum CHP İlçe Örgütünde buruk bir sevinç yaşandı. 13 Haziran’ın ilk saatlerinde Bodrum Gündem okurları için bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, CHP’nin % 26 oy almasını beklemediğini ancak Bodrum’da % 57 oy oranı ile görevlerini yerine getirdiğini belirterek buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.




Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


12 Haziran Genel Seçimleri sonuçlarının belli olması ile Bodrum CHP İlçe Örgütünde buruk bir sevinç yaşandı. Seçim sonuçlarının belli olmasının hemen ardından görüştüğümüz CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk “Bodrum görevini yerine getirmiştir. Yüzde 57 Bodrum’a çok yakışmıştır” dedi.


Bodrum her zaman olduğu gibi süper bir sonuca imza atmış ve Cumhuriyetin kalesi olduğunu gösterdiğini ifade eden Öztürk; “2009 İl Genel Meclisi oyumuz 30 bin 200’di, şimdi ise 43 bin 500 oldu. 2009’da oy oranımız yüzde 44, şimdi ise yüzde 58. 2007 Genel Seçimlerinde yüzde 47 idi, 2009’da 3 puan kaybetmiştik şimdi de 2009’a göre 14 puan artış sağladık. Bodrum için iyi bir sonuçtur. Ama daha iyisi her zaman olabilir” dedi.


KUMKÖY EN YÜKSEK OYU VERDİ GOLF KARŞITLARINA CEVAP VERDİ…


Merkez’de yüzde 70’e yakın oy oranının olmasını da vurgulayan Öztürk  “Merkez yüksek ama sadece kırsala bakarak düşünürseniz, Karaova bölgesi oylarımız daha yüksek” dedi. Özellikle Kumköy ve Çamköy’deki CHP oylarının çok özel olduğunu ifade ederek; “Özellikle golf konusunda, golfe karşı olan, çevreci olanlar oradaki insanların karşı olduklarını söylemişlerdi. Biz o zaman ne söylesek, anlatamadığımız için yani golf bahane, ilçe başkanını dövmek şahane diye düşünüldüğü için; biraz önce parti üyelerinden bahsetmiştim ya, partili ayrı, üye ayrıdır çünkü. O arkadaşlarımıza o köyümüz bir selam göndermiştir. 220 Cumhuriyet Halk Partisi oyu, 5 AKP oyu 7 MHP oyu çıkmıştır. Siyasette cevap böyle verilir” dedi. Öztürk Bodrum Gündem’deki “Golf Karşıtı” yayınlarımızı da eleştirdi.


TÜRKİYE’DEKİ BU SONUCU BEKLEMİYORDUK…


Son bir yıl içinde oluşan yapı içinde ve Kılıçdaroğlu hiç beklemediği bir anda bir AKP’nin bir komplosu sonucu genel başkan olduğunu ifade ederek; “Altı ay sonra bir kurultay yapmak zorunda kaldı. Dolayısı ile çok kısa bir sürede, yenilenen CHP’den iktidar beklemek çok fazla iyimserlik olurdu. Ben tek başına iktidar beklemiyordum. Ama yüzde 30 ve üzeri oy bekliyordum” dedi. CHP’nin uzun yıllardır ilk defa projeler ile bir seçim kampanyası yürüttüğünü ve marjinal bir parti görünümünde uzaklaşarak halka yaklaştığını daha önceleri “Laiklik ve Atatürkçülük” üzerinden oy almaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.


BİZİM ÖRGÜTÜMÜZ TEMBEL…


Uzun yıllardan beri bir hastalık gibi örgüte yerleşmiş bir tembellik olduğunu ve bu nedenle kaygılı olduğunu belirten Öztürk; “Sosyete siyasetçiliğini çok seviyoruz. İl başkanı, ilçe başkanı olup oturup ahkam kesildi. Siyaset böyle yapılmamalı. Siyaset dağ, tepe, ev ev dolaşarak yapılmalı. Siyaset yapıyorsanız kendinize, işinize ve ailenize ayıracağınız zamandan fedakarlık yapmak zorundasınız. Eğer genel başkanın gösterdiği performansın yüzde 10’unu gösterseydi bu örgütler şimdi bu sonuç olmazdı” dedi.


BUNDAN SONRA BAŞARISIZ OLAN İSTİFA EDECEK…


Genel başkan bundan sonra bir kriter belirlediğini ve başarısız olan örgütün istfa edeceğini özellikle vurgulayan CHP İlçe Başkanı Öztürk Bodrum’da alınan bu sonucun çitayı yükselttiğini ve bunu altına düşen örgüt yönetiminin başarısız kabul edileceğini kaydetti. Öztürk “Ben iki ay önce bir söz verdim. Bodrum yüzde 50 altına düşerse istifa ederim dedim. Çünkü yüzde 50 Bodrum için hiçbir şey yapmadan alınabilecek bir sonuçtu. Bu yüzdenin altı başarısızlıktır” dedi.


buy Xenical online

HEVESLİ OLANLAR VAR HODRİ MEYDAN…


İlçe yönetimine hevesli olanların olduğunu altını çizerek söyleyen Öztürk “İlçe yönetimine hevesli olan arkadaşlarımız var. Buyursunlar, alt çita yüzde 58. Ben her zaman o arkadaşlarıma işgal ettiği bu koltuğu teslim etmeye hazırım. Ama demokrasi çerçevesinde” diyerek, CHP içinde uzun zamandır tartışılan ilçe yönetimi değişikliğine gönderme yaptı.


MUĞLA SARI OLSAYDI YATIRIM MI YAĞACAKTI?


Muğla ve Bodrum’da CHP’nin açık ara ile birinci olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Öztürk “Muğla sarı olsaydı, yatırım mı yağacaktı?” dedi. Dokuz yıldır Bodrum’a yatırım yapılmadığını iddia eden Öztürk “CHP’li İl Genel Meclisi üyelerinin tamir etmeye çalıştığı yollarda, AKP İlçe Başkanı şantiye şefi gibi poz vererek biz yaptık dedi. Gürece yollarını yapıyoruz diye. Nasıl bitti. O yolların yapımı için İl Genel Meclisinde AKP’liler ret oyu verdiler. O yollar yapılıyor ama İl Genel Meclisinin bütçesi ile yapılıyor. CHP ve MHP üyelerinin evet oyu ile kabul edildiği için yapılıyor. AKP’nin 14 üyesi orası için ret oyu verdi” dedi. CHP nin yapılması için uğraş verdiği  Gürece yolu için AKP ilçe başkanı poz verecek, gazetecilerde haber yapacak diyerek, hem Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül’ü hem de geçtiğimiz günlerde Başkan Algül tarafından yapılan basın toplantısı ile ilgili yaptığımız haberi de eleştirdi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.