Bodrum Gündem

Engelsiz Tatil Kriterleri

Hastane ve muayenehanelerin ardından turistik tesislere de engelli kriterleri getirildi.

Engelsiz Tatil Kriterleri
29.06.2011
0
A+
A-


 

 

Engelsiz Tatil Kriterleri

 


order Viagra online Strattera online Hastane ve muayenehanelerin ardından turistik tesislere de “engelli” kriterleri Hastane ve muayenehanelerin ardından turistik tesislere de “engelli” kriterleri getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye′de yaşayan yaklaşık 9 milyon engelli vatandaşın da rahatça tatil yapabilmesi için otel girişinden bahçeye, asansörlerden odalara kadar her alanda beş yıldızlı konfor sağlayacak kriterler koydu.

 

Bodrum Gündem Haber order Paxil
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatil köyleri, oteller başta olmak üzere turistik tesislerde engellilerin de rahatça tatil yapabilmesi için yeni kriterler getirdi. Buna göre, Türkiye′de yaşayan yaklaşık 9 milyon engelli vatandaşın da rahatça tatil yapabilmesi için otel girişinden bahçesine, asansöründen odasına kadar her alanda beş yıldızlı konfor sağlanacak. Yatak odaları da rahatça hareket edecekleri şekilde dekore edilecek.

Hastane ve muayenehanelerin ardından turistik tesislere de “engelli” kriterleri getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı′nca hazırlanan tebliğe göre engellileri unutan işletmelere faaliyet belgesi verilmeyecek. Mevcut tesislerde de bu konuya yönelik denetimler sıklaştırılacak. İşte, bedensel engellilerin daha rahat tatil yapabilmesi için işletmelere getirilen bazı kriterler şöyle:

*Tesis bahçe ve girişi başta olmak üzere farklı seviyedeki yerler bedensel engelli vatandaşların dolaşımına uygun şekilde düzenlenecek.

*Genel tuvaletlerde kapı genişliği en az 85 cm olacak. Kapı önündeki eşikler 1.5 cm′yi geçmeyecek.

*Klozet, lavabo, sifon, batarya gibi donatılar bedensel engellinin kullanacağı şekilde düzenlenecek.

*Tekerlekli sandalyenin tam bir dönüş yapmasına imkan sağlayacak 150 cm. çapında bir daire kadar alan sağlanacak.

*Yatak odaları, rahatça hareket edip odayı kullanabileceği şekilde, uygun büyüklük ve konumdaki eşyalarla dekore edilecek.

UYMAYANA CEZA YOLDA

Bakanlık müfettişleri, bu yaz oteller başta olmak üzere turistik tesislere ilişkin denetimleri sıkı tutacak. İşletme belgesi almak için başvuran tesislerde engellilerin rahatça tatil yapmasına olanak tanıyan bu kriterlerin yerine getirilip getirilmediğine bakılacak. Ayrıca mevcut tesislerin de bu konudaki eksiklerini tamamlaması istenecek. Kurallara uymayan tesisler cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacak.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.