Bodrum Gündem

Vahdet Engelleri Aştı

20.01.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Tosun’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde söz verdiği Vahdet Kurşun’un şiir kitabı basıldı. Kitabın imza gününde sevenleriyle bir araya gelen Vahdet Kurşun, en mutlu günlerinden birini yaşadı.

Bodrum Gündem/20 Ocak 2014

Doğum sırasında beyin damarının zedelenmesi sebebiyle beyninde kalıcı hasar oluştuğu anlaşılan 31 yaşındaki Vahdet Kurşun’un, ilk şiir kitabı “Yok”un imza günü düzenlendi.

vahdet engelleri kitapla aştı (2) order Fluconazole Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde söz verdiği ve 45 gün içinde basılan şiir kitabı için, Oasis Alışveriş Merkezi’ndeki Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Satış Mağazası önündeki avluda düzenlenen imza gününe MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun başta olmak üzere, ekibi, Konacık Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi Ekibi, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer, Oasis AVM Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Vardar ve Vahdet Kurşun’un ailesi, yakınları ve dostları katıldı.

İmza gününde konuşan Başkan Mehmet Tosun, “Bugün bizim için mutlu bir gün, beldemizde doğmuş, büyümüş ve engelleri kaldırmış kardeşimizin, Vahdet’in ilk şiir kitabının imza gününde bir aradayız. Vahdet’i tebrik ediyoruz, bu ilk şiir kitabı, inşallah devamı da gelecek. Belediye başkanlığına başladığım günden buyana hep beraber olduğumuz, hayata sımsıkı tutunan, zihninden engelleri kaldırmış bir kardeşimiz.” Anti Viral dedi, Vahdet’in gelişimine katkı sağlayan Bodrum Sağlık Vakfı’na ve eğitimcilerine teşekkür etti.

Başkan Mehmet Tosun’a engelliler için gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer ise, Vahdet Kurşun’un örnek bir öğrenci olduğunu, engelli insanlara acıma duygusuyla yaklaşmak yerine, onların sosyal hayata adapte edilmesi için destek verilmesi gerektiğini söyledi. Engelli insanlarla sohbet etmenin, onlarla vakit geçirmenin bile bir destek olduğuna dikkat çeken Biçer, Vahdet Kurşun’un en başarılı öğrencileri arasında olduğunu belirterek, “O’nu ve Sevgili Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin.” Brand Viagra online dedi.

vahdet engelleri kitapla aştı (6)Konuşma güçlüğü çektiği için Vahdet Kurşun’un teşekkür konuşmasını Ayliz Erkaya okudu. Kurşun, “Dağlar” adlı şiirini okudu. Konuşmaların ardından Vahdet Kurşun, şiirlerini kaleme alan kardeşi Fatma Kurşun ile birlikte “Yok” adlı şiir kitabını imzaladı.

Fatma Kurşun’un kaleme aldığı şiir kitabının yayın koordinatörlüğünü Ayliz Erkaya, düzenlemelerini Havva Zara ve Figen Kırmızıaltın, editörlüğünü Latife Dağcı ve A. Hazım Özkan, sayfa tasarımını Handan Sekin Deveci ve kapak tasarımını Fuat Oğan yaparken, kapak fotoğrafını Zümrüt Saygı çekti. Vahdet Kurşun’un 30 şiirinin yer aldığı “Yok” adlı ilk şiir kitabı, Halikarnas Matbaası tarafından 2 bin adet basıldı.

VAHDET KURŞUN…

Vahdet Kurşun 29 Kasım 1983 tarihinde Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde doğdu. Henüz 1 yaşındayken, doğum sırasında beyin damarının zedelenmesi sebebiyle, beyninde kalıcı hasar oluştuğu anlaşıldı. Buna bağlı olarak konuşmasında ve de fiziksel hareketlerinde aksamalar yaşamaktadır; ancak diğer herkes gibi algıları açıktır ve düşünme, muhakeme etme, iletişim kabiliyetlerini geliştirmiştir. Küçük yaşta yaşadığı rahatsızlık sebebiyle okula gidemediğinden, okuma-yazmayı 2003 yılında eğitime başladığı Bodrum Sağlık Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrenmiştir. Hâlen eğitimine devam etmekle beraber, şiir yazmanın dışında halı ve kilim dokumaktadır. Müzik dinlemeyi ve bahçe işleri ile uğraşmayı sevmenin yanı sıra, Ferdi Tayfur ve Fenerbahçe en büyük tutkularıdır. Güler yüzü ve samimiyetiyle, başta yaşadığı Konacık Beldesi olmak üzere, çevresinde sevilen bir kişi olmayı başarmıştır. Kız kardeşi ile birlikte anne ve babasıyla yaşamaktadır.

vahdet engelleri kitapla aştı (4)BAŞKAN MEHMET TOSUN’UN GÖZÜNDEN VAHDET…

Konacık’taki bizim kardeşimiz, hayata tutunma gayretiyle, becerileriyle medarı iftiharımız, 10 yıllık belediye başkanlığımız süresince her zaman yanımızda gördüğümüz Vahdet, gönlünde bütün engelleri kaldırmış, hatta birçoğumuzdan daha da yoğun olan duygularıyla şiirler yazmış.

Ağzına, yüreğine, kalemine sağlık…

Demek ki fiziki bir takım engellere sahip olmak, hayata tutunmanın önünde bir engel değil. Vahdet kardeşimizin bu anlamda ki sevecen tavırları, hayata bağlılığı, engelli olmayan birçok arkadaşımıza da, bize de her zaman örnek olmuştur.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.