Bodrum Gündem

Her Yer Madımak..

2 Temmuz Madımak Olayı Bodrumda yaklaşık 150 kişilik bir katılımla alkışlarla protesto edildi ve yakılan 37 aydın yine alkışlar ile anıldı. Basın açıklamasında slogan atılmaması ve sadece alkışların olması dikkat çekti.

Her Yer Madımak..
04.07.2011
0
A+
A-




Her Yer Madımak…

order Lasix  

Buy Kamagra

2 Temmuz Madımak Olayı Bodrum’da yaklaşık 150 kişilik bir katılımla alkışlarla protesto edildi ve yakılan 37 aydın yine alkışlar ile anıldı. Basın açıklamasında slogan atılmaması ve sadece alkışların olması dikkat çekti.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


18 yıl önce Sivas’ta bazı güçler tarafından tahrik edilerek çıkan olaylarda, Madımak Otel’de bulunan 37 aydın, demokrat ve sanatçı yanarak can vermişlerdi. Tüm yurtta olduğu gibi Sivas olayı ve 37 aydının yakılması Bodrum’da da alkışlarla protesto edilerek ölen 37 kişi anıldı.


 


Yapılacak olan basın açıklamasından önce  Hıdır Çam “ Bu gün Türkiye’nin her yerinde Madımak için anma yapılıyor. Sadece bir yerde anma yapmak yasak. O da Madımak Otelinin önü. Olayın olduğu yerde yasak var, Türkiye’nin her yerinde serbest.  Bunun ne derece insanlık onuruna sığacağını sizin takdirinize bırakıyoruz” dedi. Çam katılımcılardan slogan atmamalarını, sadece alkışlarla tepkilerini ifade etmelerini rica etti.


 


Daha sonra  Madımak Anma Platformu adına konuşan Fatoş Ay”  18 yıldır bulunamayan asıl katiller, şimdi de Hizbullah sanıklarında olduğu gibi güvenli köşelerinde, dört gözle devletin onlar atacağı can simidini, ’zaman aşımını’ beklemektedirler. Çorum, Maraş, Gazi katliamlarında olduğu gibi Sivas katliamında da bu ülkede eşitlikten ve özgürlükten yana bütün düşlerin karartılması hedeflenmiştir. Madımak otelinde ülkemizin aydınlık insanları, kardeşliğin, bir arada yaşamanın barışın, demokrasinin eşitliğin özgürlüğün ve umudun sembolleri ateşe verilmiştir. Toplumsal belleğimizde derin bir yara bırakan Sivas katliamı geçen zaman içerisinde egemenler tarafından unutturulmak istenmiştir. Tüm çabalara rağmen, bizler unutmayacağız, unutturmayacağız. Aynı zihniyet, Valilik aracılığıyla bugünde korkunç katliamın kınanmasını ve 37 canın olay yerinde anılmasını yasaklamıştır. Sivas Hınzır Paşalardan günümüze çok valiler de gördü, çok Pir Sultanlarda yetiştirdi. Adalet yerini bulana kadar, gerçek katiller hesap verene kadar, yüreğimizdeki Sivas‘ın koru sönmeyecek” dedi.


 


Açıklamanın ardından, katliamda hayatını kaybedenler için temsili yoklama yapıldı ve etkinliğe katılanlar aydınların yerine ‘burada‘ diye bağırdı. Kalabalık, “Sivas‘ı unutma unutturma”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak, alkışlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.




 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.