Bodrum Gündem

Deniz Kurtarma Ekibi Kocadondan Destek İstedi..

24 saat gönüllü olarak hizmet veren ekip, yerel yönetimleri, jandarma, emniyet ve dernek ziyaretlerinin sonuncusunda Belediye Başkanı Kocadon ile görüşerek, belediye ekiplerine gelen ihbarlarda birlikte çalışmak istedi.

Deniz Kurtarma Ekibi Kocadondan Destek İstedi..
20.07.2011
0
A+
A-

order Viagra

 

 

 

Deniz Kurtarma Ekibi

Kocadon’dan Destek İstedi…


 


 


24 saat gönüllü olarak hizmet veren ekip, yerel yönetimleri, jandarma, emniyet ve dernek ziyaretlerinin sonuncusunda Belediye Başkanı Kocadon ile görüşerek, belediye ekiplerine gelen ihbarlarda birlikte çalışmak istedi.


 


Bodrum Gündem Haber


Bodrum’da 13 yıldır hizmet veren Bodrum Deniz Kurtarma ekibi tur tekneleri, liman görevlileri, zabıta yetkilileri ve polis ekipleri tarafından tanınmadıkları için ihbarların dolaylı yollardan ekibe ulaştığını vurgulayarak, çalışmalarını ve faaliyetlerini anlatmak ve daha koordineli çalışmak amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.


  Cytotec no prescription


Milta Bodrum Marina’da konuşlanan ve 24 saat gönüllü olarak görev yapan Bodrum Deniz Kurtarma ekibi bölgede daha fazla tanınmak ve yerel yönetimlerle işbirliğiyle çalışmak için,   Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Bodrum Deniz Kurtarma Başkan Yardımcısı ve operasyonlar sorumlusu Ercan Yüce, Yönetim  Kurulu üyeleri Ertuğrul Kara ve Tuba Penekli Kara’nın katıldığı ziyarette, ekip Başkandan destek istedi. Kocadon’a faaliyet raporu sunan gönüllü ekibin üyeleri, çalışmaları ve operasyon süreci hakkında bilgi verdi. Bodrum Deniz Kurtarma ekibinin Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan izinli Ege ve Akdeniz’deki tek sivil toplum kuruluşu olduğu belirtildi. 34 gönüllüden oluşan ekibin içinde, 3 paramedic, 3’ü acil müdahale uzmanı olan 6 doktor ve görev yapan ekip üyelerinin ise balıkadam olduğunu belirten Yüce, “ Yerel yönetim birimleri de bizleri daha iyi tanırsa ve iletişim kanallarını ve numaralarını bilirlerse ulaşım ve müdahale daha hızlı gerçekleşir. Denizcilerimiz de bizi yeterince tanımıyorlar. 112 Acil Sağlık ekipleri ile bir protokol imzaladık ve artık 112 Acil’in  bile aranmış olması bize ihbar gelmesini kolaylaştırıyor. Geçen yıl sadece yaz ayında 23 vakaya müdahale ettik. Bu yıl ise yoğunluğun başlaması ve tekne turlarının hareketlenmesi ile 13 vakaya müdahale ettik. Tabi ki bu tür olayların yaşanmasını istemeyiz ama, yaşanıyor. Amacımız hayat kurtarmak olduğu için en hızlı şekilde olay yerine ulaşmak için çabalıyoruz. Dolaylı yoldan bilgi gelince vakaya ulaşma süresi ve müdahale kısıtlı oluyor. Hepimiz zamanla yarışıyoruz” dedi.


Yaşanan iletişim sıkıntısı ile de bir örnek veren Yüce, “ Teknede düşme sonucu biri yaralanmış. Teknedeki vatandaşlardan birinin yakını zabıta memuruymuş ve onu aramayı tercih etmişler. Zabıta polisi aramış, polis sahil güvenliğe bilgi vermiş ve son olarak bilgi bize geldi. Bu telefon trafiğinin önüne geçmek için, zabıta ekiplerine bilgilendirme tanıtım toplantısı yapabiliriz” dedi.


 


Yüce, bildirilen bir vaka 112 ekipleri ile birlikte denize çıktıklarını belirterek, “Sahil Güvenlik ekipleri ya da ekibin emrinde olan deniz ambulansı ile yaralıya müdahale etmek için ekibimiz 10 dakika içinde toplanıyor ve denize açılıyoruz. Malzeme ve donanım sıkıntımız yok, yeter ki bilgi bize hızlı ulaşsın” dedi.   Başkan Kocadon ise ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, “Ekibin tanıtımı için gerekirse Belediye Limanı görevlilerine , zabıta birim amirlerine ve yardımcılarının katılabileceği tanıtım toplantısı düzenleyebiliriz. Toplantı salonumuzu her zaman kullanabilirler. Bu tür gönüllü bir ekibin çalışması, yerli ve yabancı turistlerin imdadına yetişmesi, Bodrum’un tanıtımına da artı bir destek sağlar. Bodrum’da gönüllü olarak hizmet vermeye çalışan Bodrum Deniz Kurtarma ekibinin çalışmalarına bir belediye olarak destek vermeye hazırız” dedi.


Teknede gelişen yaralanma, fenalaşma vakaları bildirmek isteyen kaptanların ya da tekne yetililerinin telsiz ile 16. ya da 73. kanaldan anons yaparak ekibe ulaşmalarının mümkün olduğu belirtildi Indocin no prescription


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.