Bodrum Gündem

Yeni Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel..

Resmi Gazetede yayınlandı, önce Kara Kuvvetleri Komutanlığına ve sonrasında da Genel Kurmay Başkan Veklliğine getirilen Org.Özel önümüzdeki günlerde asli görevi devralacak.

Yeni Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel..
30.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

Yeni Genel Kurmay Başkanı

Orgeneral Necdet Özel… Cytotec no prescription

Resmi Gazetede yayınlandı, önce Kara Kuvvetleri Komutanlığına ve sonrasında da Genel Kurmay Başkan Veklliğine getirilen Org.Özel önümüzdeki günlerde asli görevi devralacak.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Işık Koşanaer ile kuvvet komutanları Org.Erdal Ceylanoğlu, Oramiral Deniz Uğur Yiğit ve Org. Hasan Aksay’ın emeklilik kararını almalarının ardından, Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık′a yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı.


Yapılan açıklama ve görevlendirme kararının resmi gazetede yayınlanması ile Özel′in Kara Kuvvetleri Komutanlığı′na ardından da Genelkurmay Başkanvekilliği′ne atandığı duyuruldu.


Orgeneral Necdet Özel Jandarma Genel Komutanlığı kuvvet komutanlığı sayılmadığından dolayı Genel Kurmay Başkanı olamayacaktı. Bu gün yaşanan birkaç saatlik süreçten sonra gece yarısına yaklaşırken yapılan açıklamaya göre Necdet Özel ilk olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı′na atandı. Orgeneral Necdet Özel′in Genelkurmay Başkanvekilliği′ne getirildiği açıklaması da Başbakanlık′tan geldi.


 


ODA TV’de Orgeneral Necdet Özel ile ilgili olarak yayınlanan bir yazı oldukça ilginç


bu yazı 9 ağustos 2010’da yayınlanmış… order disulfiram


1) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ergenekon savcılarınca desteklenen ısrarı (bir yıl görev süresi kalan) Orgeneral Hasan Iğsız’ın emekliliği ile sonuçlandı. Başbakan kazandı.
2) Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Iğsız’ın yerine – yine bir yıl süreyle –Orgeneral Erdal Ceylanoğlu getirildi.
3) Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Orgeneral Necdet Özel’in 2011’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2013’te de Genelkurmay Başkanlığı bir kez daha ilan edilmiş oldu.


 


Geçen yılki, ondan önceki ve bir önceki yılın gazeteleri – daha da önemlisi odatv arşivini – açıp bakınız. Orgeneral Özel’in 2013’te Genelkurmay Başkanı olacağı o tarihlerden bellidir.
Yani Necdet Özel, Hükümetin “imtiyazlı paşası” değildir.  Özel’in en önemli özelliği uzmanlığının “psikolojik harp” olması ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Amerika görmemiş ve herhangi bir NATO görevi üstlenmemiş çok az sayıdaki generalden biri olmasıdır. Özel’in Jandarma Komutanlığı için özel hazırlıklara epey bir zaman önce başladığı ifade ediliyor. Yüksek Askeri Şura üyeleri arasında Amerika görmemiş diğer bir orgeneral Saldıray Berk’tir.
Cytotec generic

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.