Bodrum Gündem

GÜMÜŞLÜKTE NELER OLUYOR ?

12.08.2011
0
A+
A-

Bodrumun şirin beldesi Gümüşlükte Temmuz ayının başından bu yana sürdürülen kazılara ödenek yetersizliği nedeniyle Ağustos ayının sonlarına doğru son verilecek.

            Bu yıl yapılan kazılarda Asar Adasının tepesinde yer alan Bazilika’nın güney nefi ortaya çıkarıldı. Bu nefi sınırlayan duvarların saptaması yapıldı. Buluntular arasında ilginç sikkeler de yer alıyor. Daha önce yapılan jeo-fizik araştırmalarının sonuçları da alındı. Buna göre antik tiyatronun yeri saptanmış durumda. Eğer Kültür ve Turizm Bakanlığı salt Asar adası değil de tüm Myndos antik kentinde kazı yapılmasına izin verirse bu güzel beldeye yakışan bir antik tiyatro ortaya çıkarılacak. Ayrıca antik tiyatroyu limana bağlayan cadde ve caddenin kenarında uzanan yapıların ortaya çıkarılması da sağlanacak.


            Beldenin sakinleri bu kazıların yapılmasını ve çıkan taşınır ve taşınmaz buluntularla yaşadıkları toprakların daha da değer kazanmasını bekliyorlar. Ancak Gümüşlük Belediyesi bu çabaları destekleyeceği yerde nötr kalmayı tercih ediyor. Örneğin Koruma kurulundan kanalizasyon yapımı için izin alınmış olmasına karşın, Myndos kazı evinin kanalizasyonunun bu şebekeye bağlanmasını ödenek yetersizliği sebep gösterilerek yaptırılmıyor. Ama bu memleketteki duyarlı insanlar malzemeyi almayı üstleniyorlar.  treating male impotence cheap Colchicine Düşünün ki Konacık Beldesinden Kültür aşığı bir gurup Gümüşlük’e yardım ediyor. Duyarlılıkları için bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz.


            Gümüşlük-Yalıkavak yolu bir nekropol üzeride yer almaktadır. İzinsiz olarak yapılan su tesisatı çalışmaları sırasında ve kaçak kazılarla bir çok mezar bulunmuş ve bu yolun kaldırılması konusunda Koruma Kurulunca karar alınmış bulunmaktadır. Yeni yolun güzergahı bellidir. Bu yolun açılarak trafiğin o yoldan verilmesi gerekmektedir. Ancak aradan 1 yıl geçmesine karşın Gümüşlük Belediyesi bu işlemi geciktirmekte ve antik Çağ mezarlarının tahrip olmasına neden olmaktadır. buy Cialis online


            Beldesini güzelleştirmek ve belde sakinlerinin yaşamlarını refah ve mutluluk içinde geçirmelerini sağlaması gereken Gümüşlük Belediyesinin eski eserler konusundaki bu duyarsızlığı belde sakinlerini, bu belde için çalışanları ve turistleri gerçek anlamda üzmektedir.


            Gönül ister ki Belde yöneticileri bir an önce bu kültür etkinliklerini desteklesin ve çalışanlara moral versin ki Gümüşlük,  Myndos antik kentinin ortaya çıkışı ile maddi ve manevi olarak kalkınsın ve zenginleşsin.


           

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.