Bodrum Gündem

CHP İLÇE DANIŞMADA ÇOK ŞEY KONUŞULDU..

Geçtiğimiz ay genişletilmiş örgüt toplantısı yapan Bodrum CHP İlçe Danışma Toplantısı yaptı.

CHP İLÇE DANIŞMADA ÇOK ŞEY KONUŞULDU..
15.08.2011
0
A+
A-

 


 


 


CHP İLÇE DANIŞMADA ÇOK ŞEY KONUŞULDU…


Geçtiğimiz ay genişletilmiş örgüt toplantısı yapan Bodrum CHP İlçe Danışma Toplantısı yaptı.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


İki bölüm halinde yapılan toplantın birinci bölümü Atatürk ile Devrim Şehitlerine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Divan’a Durmuş Ali Öztürk başkanlığında, Fuat Acar, Hüseyin Özten ve Kübra Ünveren seçildi. CHP Bodrum İlçe Danışma Toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel, PM Üyeleri Ercan Karakaş ve Dr.Ali Arslan, Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Prof.Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Muğla Eski Milletvekilleri Fevzi Topuz, Fahrettin Üstün ile CHP Muğla İl Başkanı Murat T. Ülkü, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve Vekili Nevcihan Özcan, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla İl genel Meclisi Üyeleri Cesur Öncel, Mükerrem Uyar, Şükrü Şehir, Önder Batmaz, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri İncilay Sever, Mehmet Özalın, Taner Uslu, Cevat Soysal, Dursun Göktepe, Ali Galip Güven, Uğur Özsert, Necip Yılmaz, Mustafa Ozsu, Belde Başkanları, CHP eski İlçe Başkanları Kerim Cangır, Osman Öneş, Duran Öztürk, İsmail Sever ve Hüseyin Anıl,


İlk konuşmayı yapan Durmuş ali Öztürk yaptığı konuşmada Bodrum’da yüzde 50 hedef koyduklarını ve yüzde 58 oy aldık mutlu bir sonuç aldıklarını ifade etti. Ötürk “Bu seçim sürecinde en önemli katkıyı sağlayan kadın kolları başkanıma ve kadınlarımız mükemmel bir çalışma yapan gençlik kollarına çok teşekkür ederim. Tüm beldelerde birinci parti olduk. Bir belde hariç tüm beldelerimizde iki partinin toplam oranı bizim oylarımıza en fazla yüzde 10 yaklaştı.” Dedi. Özellikle MHP’nin kalesi olan Konacık beldesinde yüzde 44 oranında oy aldığının altını çizen Öztürk Konacık Belde Başkanı Halil Karahan’a kürsüden teşekkür etti. Kırsalda yaptıkları çalışmaların ve oy oranının da yüzde 63 olduğunu belirten Öztürk “Referandum’dan sonra yaptığımız çalışmalarda kırsalda daha organize bir çalışma yapmamız gerektiğine karar vermiştik. Seçim stratejimizi de buna göre hazırladık ve sonuç işte ortada” dedi. 13 Eylül sabahı genel seçimlerine odaklandıklarını ve 13 Haziran sabahı ise yerel seçimlere odaklandıklarını belirterek durmadan çalışacaklarını ifade etti.


Yerel Seçimlerdeki hedef 11 belediye…


Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olması ile Bodrum’un bir belediye olacağını ifade eden Öztürk bir belediye olmasına karşı olduğunu söyledi. Ancak hangisi olursa olsun Bodrum’da CHP en büyük ve en güçlü partidir, bu nedenle bir de olsa on bir de olsa CHP tüm belediyeleri özellikle de Bodrum Merkez belediyesini kazanacaklarını iddia etti.


CHP Kendi İlçe Binasını alıyor…


Seçimlerden önce parti aracımızı aldıklarını ve bu örgütün alınteri olduğunu söyleyerek şimdi de ilçe binasını almak istediklerini ifade etti. Öztürk “Son iki üç haftadır somut adımlar atıldı. Artık aldık diyebilirim. Kaporamızı verdik. Eylül ayına kadar da kalan borcumuzu hep birlikte ödeyeceğiz. Bodrum örgütü kendi alınteri ile Yokuşbaşında 135 m2, park sorunu olmayan, şu anda Aras Kargo’nun kiracı olduğu bina. Bu bina örgütümüze çok yakışacak” dedi.


Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel: Bu seçimin kahramanı kadınlardır… Herkes tatil yaparken Bodrum örgütünün danışma kurulu toplantısı yapmasından dolayı kutladığını ifade ederek başladığı konuşmasına bu seçimin kahramanı kadınlardır diyerek başladı. Ekonomide sorunların büyüdüğünü ve AKP tarafından yapılan çelişkili açıklamaların yapıldığını kaydeden Yüksel “Krizi görmezden gelerek, acemi çapkın gibi etrafına bakmayınca krizin yaşanmayacağını düşünüyorlar. Kriz Türkiye’de ve dünyada ağır bir şekilde yaşanıyor ve yaşanacak. Özellikle bu bölgelerdeki belediye başkanlarımızdan ve milletvekillerimizden sürekli iş talebinde bulunulduğunu biliyoruz. Taleplerin yüzde 80’inden fazlası iş talebi. İç Anadolu ve diğer bölgelerde işsizlik daha fazla olmasına rağmen bu kadar talep edilmiyor. Çünkü bu bölgede umut var diye düşünülüyor” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, işadamlarının ve STK’ların baskı altında olduklarını vurgulayarak, Başbakan’ın açık tehditlerinin yanında bakanlar işadamları ile özel görüşmeler yaparak “gözümüz üzerinizde, eğer yanlış bir şey yaparsanız sizinle uğraşırız” dediklerini iddia etti. Dış politikaları konusunda da iktidar partisini eleştiren Yüksel “Emperyalist güçlerin taşeronu haline getirilmiş koca bir Türkiye var. Neredeyse bütün komşularımız ile sorun yaşıyoruz” dedi.


misoprostol buy Yemin Krizi ve İmzalanan Protokol… Order Retin-A


Türkiye’nin her yerinde demokrasiyi arayacaklarını belirten Alaaddin Yüksel cezaevindeki milletvekillerinin çıkması için başlattığımız yemin etmeme eylemi sonunda AKP’yi protokol masasına oturttuklarını ancak ertesi gün imzalarına sahip çıkmayarak farlı açıklamalar yaptıklarını ifade ederek “Bizim imzalarımız namusumuzdur. Ama onlar farklı bakarak tüm kurumları kendi kontrollerine almak istiyorlar” dedi. Demokrasi projesi hazırladıklarını söyleyen Yüksel “Bunu uygulayabilirsek eğer tüm dünyaya örnek olacak bir demokrasi hareketi oluşturabiliriz” diyerek parti içindeki değişim ile gösteriyoruz şeklinde açıkladı. Yüksel yeni tüzük çalışmalarının da hazırlandığını ve tartışılmak üzere tüm örgütlere gönderildiğini söylediğinde salonda yoğun ve coşkulu bir alkış yükseldi.  cheap Nolvadex


Kamer Genç Doğunun Gülü Sloganları ve Alkışlar ile Kürsüye Çıktı…


Bodrum’da tatilde olduğunu ve ilçe başkanı tarafından davet edildiğini söyleyerek başladığı konuşmasında Bodrum örgütünün başarısını kutladığını ve örnek olduğunu ifade etti. Basın tarafından Kamer Genç’in akrabası olarak yazılan bir korucu ile akraba olmadığını, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ne kadar akrabamsa, o korucu da o kadar akrabam dedi. Kamer Genç Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kamuoyu karşısına çıkarak doğru sözler söylediklerini ancak uygulamada tam tersini yaptıklarını iddia ederek; “Bu ülkedeki o silahlı örgüt bitmişti, ama gidip Diyarbakır’da Kürt Sorunu var dedi. İlk defa bu sözü kullanan Başbakan Erdoğan’dır. Kürt sorunu bağımsız bir Kürdistan kurmak anlamına gelir. Bana sorduklarında aynen şu cevabı veriyorum. Kürdistan kurmak isteyenlerin Kürt sorunu vardır. Bu nedenle terimleri çok iyi tartıp kullanmak lazımdır” dedi. AKP içindeki Kürt milletvekillerinin çekilmesi durumunda Başbakan’ın açıkta kalacağını da kaydeden Kamer Genç “Bu memlekette sadece Kürt’ler yaşamıyor, Laz’ı var, Çerkez’i var. Bizim amacımız sadece insan olmaktır. Bu ülkede İnsan hakları sorunu var, demokrasi sorunu var” diyerek, ırk, mezhep ayrıcılığı ile siyaset yapmanın haysiyetsizlik olduğunu söyledi.


Bana Sürekli Tazminat Davası Açıyorlar…


Kamer Genç konuştukça tazminat davası açtıklarından dert yanarak “Dış seyahatleri 600 bin lira tutuyor. Canları sıkılınca dış seyahate çıkıyorlar. Bu işler böyle olmaz. Bunlar hiçbir şeyden korkmuyorlar” dedi. Kamer Genç kadınların bu bölgelerde çok iyi mücadele verdiklerini söyleyerek “Öteki taraftaki kadınlar ise 500 bin kişilik bir ordu kurmuşlar, kapanmak için uğraşıyorlar. Öteki dünyada cennete gideceksiniz diye kandırıp çalıştırıyorlar” dedi.


Parlamentoyu Cehenneme Çeviririz…


Kamer Genç “Yemin etmeme konusunda 135 milletvekilinin vekilliklerini düşürmeye kalktılar. Biz yemin edince de ileri geri laf ettiler. Hiç merak etmesinler biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Parlamentoyu onlar için cehenneme çevireceğiz” diyerek eylemlerin devam edeceği sinyalini ve sert muhalefet yapılacağını kaydetti.


Belediye başkanlarının çok önemli sorumluluklarının olduğunu ifade eden Kamer Genç mutlaka vatandaşla yakın ilişkiler içinde bulunarak konuşmalarını ve dertlerini dinlemelerini, çözmelerini istedi.


Kamer Genç’in konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleşen Danışma Kurulu toplantısında Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş, Turgutreis Belde Başkanı Ziya Levent Doğuş, Konacık Belde Başkanı Halil Karahan, Bitez Belde Başkanı Nuran Yüksel, 22.Dönem CHP Milletvekili Fahrettin Üstün, CHP eski İlçe Başkanı Duran Öztürk, PM Üyesi Ercan Karakaş, 22 ve 23.Dönem CHP Muğla Milletvekili ve PM Üyesi Dr.Ali Arslan, Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Prof.Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, 23.Dönem Muğla Eski Milletvekili Fevzi Topuz, CHP Muğla İl Başkanı Murat Ülkü konuşma yaptılar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel yapılan konuşmalarda sorulan soruları ve genel değerlendirme yapmak üzere tekrar kürsüye gelerek yaklaşık bir saat daha konuştu.


DANIŞMA KURULUNDAN NOTLAR: 


-CHP tüzüğüne göre Danışma Kurulu Toplantılarında sadece kurul üyelerine söz veriliyor. Zaman kalırsa konuşmak isteyenlere söz verileceği ifade edilse de saat -18:00 kadar süren toplantıda kurul üyesi olmayanlar adına CHP eski İlçe Bşkanı Duran Öztürk’e söz verildi.


-CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın yaptığı konuşmada neden yemin edilmediği ve neden edildiğini açıkladı. Aldan’ın bu konuda detaylı ve tatmin edici açıklamalar yapması salondaki partililer arasında memnuniyet ile karşılandı.


-CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar’ın muhalif seslerin olması gerektiğini ve bu nedenle eksik bir toplantı yapıldığını söylemesi ile başladığı konuşmasında Ulusal Basın’ın artık yandaş olduğu bu nedenle CHP’nin yerel basına destek vermesi ve onları korumaları gerektiğini vurguladı.


-Alaaddin ve Ercan Karakaş tarafından yeni tüzük çalışmaları ile ilgili söyledikleri salondaki partililer tarafından coşku ve memnuniyetle karşılandı.


-Hemen bütün konuşmacılar yerel seçimlerin öneminden bahsederek gelecek dönem yerel seçimlere çok yoğun bir şekilde çalışılması gerektiği vurgulandı.


-Kadın kolları başkanı tarafından Bodrum’da yaptıkları çalışmaların ülkenin başka yerlerine anlatmak ve destek olmak için görev istemesi salonda alkışlar ile karşılandı, Kadın Kollarına Bodrum dar geldi şeklinde değerlendirildi.


-Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olması ile Bodrum Belediyesinin de tek belediye olmasının ne sonuçlar getireceğinin tam olarak anlaşılamadığı ve nasıl bir strateji yürütüleceğinin belirlenmediği görülüyor.


-Konacık Beldesinin başarılı çalışmaları hemen her konuşmacı tarafından övgü ile bahsedildi. Bu çalışmaların diğer belde çalışmalarına örnek olmasının altı çizildi.


-Önümüzdeki aylarda bir çalıştay yapılacağı ve Bodrum’un da bu çalıştaya katkı sağlayacak çalışmalar yapması istendi.


-Parti içindeki kırgınlıkların artık kalkması gerektiği, bu nedenle Bodrum’da AKP oylarının yükseldiği ve Bodrum Belediyesi ile birlikte diğer belediyelerin kaybedildiği vurgulandı.


-Bodrum’da yapılan Danışma Kurulu Toplantısının demokratik ve çok seviyeli, verimli olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.