Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’da 100 yıllık Türk bayrağının sahibi olmak nasıl bir şey?

    Türkiye Cumhuriyeti’nin allı şanlı 100’ncü yılını kutlamak kadar güzel bir duygu olamaz. Küllerinden doğmuş bir Cumhuriyet’tir bu. Her millete nasip olmamış bir tarihtir.

    Osmanlığı İmparatorluğu, 1299-1923 yılları arasında varlığını sürdürmüş bir Türk devletidir. 16. yüzyıla doğru dünyanın en güçlü imparatorluğu haline gelmiş ve 600 yıl boyunca doğu ve batı dünyası arasında bir köprü işlevi görmüştür.

    Sonrasında da işgal altına girmiş bir koca İmparatorluk.

    Ancak o İmparatorluğun inanmış askerleri başta Mustafa Kemal Atatürk ve diğer silah arkadaşları, inandıkları uğurda cepheden cepheye koşarak bugün yaşadığımız ve idrakinde bulunduğumuz 100 yıllık bir Cumhuriyet’e giden yolu bize açmışlardır.

    Onlara minnettarız, onların aziz ruhları önünde ne kadar eğilsek de azdır.

    Onlar bize yok olan kimliğimizi ve bilincimizi bahsetmişlerdir.

    Bugün Türkiye ülke sathında Türk bayrakları ile donatılarak, 100 yılın mutluluğunu paylaşıyor. İnsanın içinden bu manzarayı görünce at sırtında düşmana karşı zor koşullarda göğsünü siper etmiş, kelle koltukta binlerce şehidimiz ve gazimiz geliyor.

    Onların tek amaçlı vardı. Ülkelerinden düşmanı çıkarıp bağımsız bir Türkiye ideali yaratmak vardı.

    İşte ben de böyle kahramanların torunundan biriyim. Babamın babası rahmetli dedem Mehmet Uysal (Tataroğlu) bir İstiklal Savaşı gazisidir.

    Cephede cepheye koştururken sağ gözünü gözünü kaybetmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hayranı rahmetli dedemin bize bıraktığı en değerli miras 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti kutlamalarındaki Türk bayrağıdır.

    Şimdi bu bayrak Bodrum’daki işletmemdeki duvarda yaşamaktadır.

    Diğer bayraklar gibi bir bayraktır ancak tek farkı Cumhuriyet ilan edildiğinde o heyecana tanıklık etmiş bir bayraktır.

    Onun için benim için çok değerli ve anlamlıdır. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.

    Bu duygularla Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı kutlu olsun! Bu bayram gerçekten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi büyük bayramdır.

    Tandoğan Uysal/ Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.