Bodrum Gündem

Alexander Baillie, Eklisiada Büyüledi..

Gümüşlükte devam eden 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, çağdaşları arasında en iyi olarak kabul edilen viyolonsel ustası Alexander Baillieyi ağırladı.

Alexander Baillie, Eklisiada Büyüledi..
05.09.2011
0
A+
A-


 

 

 

Alexander Baillie, Eklisia’da Büyüledi…

 


Gümüşlük’te devam eden 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, çağdaşları arasında en iyi olarak kabul edilen viyolonsel ustası Alexander Baillie’yi ağırladı. Dünyanın en önemli kompozitörlerinin dünya prömiyerini yapan sanatçı iki yıl önce de festival kapsamında bir konser vermişti. buy Viagra


 


Bodrum Gündem Haber


7 Temmuz’daki açılış konserinden bu yana binlerce klasik müzikseveri çatısı altında toplayan tarihi mekan Eklisia yine enstrümanında virtüözleşmiş bir ustayı konuk etti. Birçok önemli müzisyenle çok sayıda albüm dolduran ve aralarında Andrew Litten, Sir Simon Rattle ve Sir John Eliot Gardiner′in şefliğini yaptığı birçok İngiliz orkestrasıyla solist olarak çalan Alexander Baillie, dünyadaki tüm seçkin konser mekanlarında, festivallerde, resital ve konçertolarda çello solisti olarak çaldı. Penderecki, Hans Werner Henze, Takemitsu, Colin Matthew ve H.K. Gruber′un bestelerinin dünya prömiyerlerini gerçekleştiren Alexander Baillie, dikkate değer yorumlarla karşılanmış bir müzisyen.


 


Ayakta alkışlandı


Dünya çapında kendi jenerasyonunun en iyi çelisti olarak kabul edilen Baillie, Eklisia’da verdiği ve çok sayıda klasik müzik tutkunun katıldığı konserde ilk olarak J.S. Bach’ın “Chromatıc Fantasy Bwv 903” adlı eserini kendi uyarlamasıyla seslendirdi. Sanatçı ardından yine aynı bestecinin “Suite No 2 in D Minor Bwv 1008” adlı eseriyle klasik müzikseverlerin karşısına çıktı. Baillie, programının ikinci yarısında E. Bloch’un solo çello için yazılmış 1 numaralı Suite’ine yer verdi. Sanatçı son olarak seslendirdiği, Z. Kodaly’nin “Solo Sonata Op. 8” adlı eseriyle salonunu dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Uzun süre ayakta alkışlanan sanatçı tekrar tekrar sahneye gelerek izleyicileri selamladı ve bis yaptı.


 


Genç yeteneklerle viyolonsel masterclassı


“Gathering of the Clans” viyolonsel okulunun kurucularından olan İngiliz Viyolonselist Alexander Baillie eğitimci yanıyla da öne çıkan bir karakter. Baillie, 31 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Viyolonsel Masterclassına Viyolonselist Ümit İşgörür’le birlikte katılıyor ve 2’si İngiliz 8 genç yeteneğe masterclass veriyor. Viyolonsel Masterclassına katılan 8 genç yetenek ise 8 Eylül Perşembe akşamı saat 21:30’da becerilerini sergilemek için Eklisia’nın sahnesinde olacak.


 


 


 


8.  Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali Konser Programı


 


8 Eylül          Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri


13 Eylül          Escher Quartet


14 Eylül          Escher Quartet


 


İletişim


0 507 349 59 68


www.gumuslukfestival.org


[email protected]


Arthritis

 


Konserlerin başlama saatleri 21:30


Xenical 120 mg  


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.