Bodrum Gündem

Kaçak İçki, Otellere Yıldız Kaybettirecek…

Türkiye Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Celal Kılıç, yaşanan olumsuz vakalara rağmen, ülke turizmi başta Ruslar olmak üzere yabancı turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ettiğini belirtti.

Kaçak İçki, Otellere Yıldız Kaybettirecek…
05.09.2011
0
A+
A-

buy Mesalamine  


 


 


Kaçak İçki, Ordering Cialis

order Prozac online

Otellere Yıldız Kaybettirecek… 






Türkiye Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Celal Kılıç, yaşanan olumsuz vakalara rağmen, ülke turizmi başta Ruslar olmak üzere yabancı turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ettiğini belirtti.


Bodrum Gündem Haber


Türk müşavir, muhabirin “Yaz aylarında yaşanan olumsuz vakaları” sorması üzerine, “Ne mutlu ki, bu olaylar fiiliyatta ülkemizin popülerliğini etkilemedi. Bu yılın yedi ayında Türkiye’yi yaklaşık 15 milyon yabancı turist ziyaret etti, bunların 2,08 milyonu Rus vatandaşlar. Bu da geçen yıla göre yüzde 16 daha fazla. Henüz Ağustos ayı sonuçları belirlenmedi.  Rus turistler Ağustos ayında Türkiye’ye daha fazla gidiyor. Bizim tahminlerimize göre, yıl sonuna doğru 3,5 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret edecek. Bu da geçen yıla göre yaklaşık yüzde 10 fazla olacak. Ruslar Türkiye’yi yine de seviyor” bilgilerde bulundu.  

Mayıs ayı sonlarında Bodrum’da Rus turistlerin alkolden zehirlenerek ölmesiyle ilgili suçluların mutlaka ağır şekilde cezalandırılacağını da kaydeden Kılıç, “Biz vakayla ilgili gereken adımları attık. Bodrum savcılığı  dava başlattı. Tekne sahibinin ve kalitesiz alkol üreten ve satan şahısların suçu kanıtlandığı durumunda kendilerini en ağır ceza bekliyor, 15 yıla kadar hapis cezası” dedi.

Diğer olumsuz vakalarla ilgili çalışmalarını aksatmadıklarını anlatan Türk müşavir, “Trafik kazalarına gelince, konuyla trafik polisi ilgileniyor. Ayrıca yeni karar alındı. Karara göre, turistleri gezdiren şoför günde 500 kilometreden fazla yol gidemeyecek. Bunun dışında gece 24:00-06:00 saatleri arası gece gezileri iptal edildi. Gıda zehirlenmesi olaylarında geniş çaplı denetlemeler yapılıyor. Üstelik sadece otellerde değil. Yaz ayları sonuçları ve bizim denetlemelerimiz hususunda bazı oteller yıldızlarından mahrum kalacak. Belki de kapatılacaktır” diye konuştu.

Sigorta alanında da geniş çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kılıç, “Her şey dahil sistemini henüz iptal etmemiz mümkün değil. Bu sisteme yabancı turistler alıştı, beğeniyorlar. Fakat zamanla Türkiye’de böyle bir sistemle çalışan otel ve tatil yerlerinin sayısının azalacağını düşünüyorum. Biz kaliteli turistler istiyoruz. Kültürümüze ilgi duyan, geziler, otel dışında yemekler ve alışverişler için para harcamaya hazır olan kaliteli turistler istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.