Bodrum Gündem

TÜZÜK ÜZERİNE..

CHP 88 yılı aşkın tarihi boyunca ideolojik siyasal yönelişini gözden geçirmiş ve bunu her seferinde programına ve tüzüğüne yansıtmıştır.

TÜZÜK ÜZERİNE..
07.09.2011
0
A+
A-


buy Colchicine Bu uzun yolda en önemli dönüm noktaları, demokratik seçimleri siyasal mücadelenin aracı olarak önemini vurgulamıştır. Sosyal demokrat parti olarak vücut bulduğu sol anlayışı tüzüğüne koymuştur.


order Colchicine  


Tüzük’ün hazırlanmasında izlenmesi gereken yol ve yöntemler geniş katılımlı. Hatta partimizin tüm üyelerinin farklı düzeyde de olsa katkısı ile oluşturulmalıdır. Yazım aşamasına gelmeden partimizin yerel örgütlerinden uzun uzadıya geleceğe dönük hedefleri yakalamakta tüzük büyük önem arz etmektedir. 


 


CHP de ortaya çıktığı açıkça belli olmuş olan program ve tüzüğün geliştirilmesi ihtiyacı üzerine; Tam olarak tarihinin ve yürüyüş sürecinin açıkça bilinememesi, üyelere ve kamuoyuna yeterli seviyede duyurulamamış olması bu konuda yapılan çalışmaların bir zafiyet ve yetersizlik içinde yürümesine neden olacaktır. Ortaya konacak olan tüzük komple bir bütün çalışmayı amaçlamalı. Bodrum ilçesi gibi aydın ve entelektüel kişiliklerin yoğun olarak yaşadığı ve CHP Bodrum un 4 bini bulan üye sayısı önemli bir potansiyeldir.


 


Partimizde esas olması gerekenin daha çok unsurumuzun (üye, kurullar ve yönetim birimleri) siyasal ve örgütsel çalışmalara daha çok sayıda ve nitelikli katkı koyması prensibi olmalı.


Partide çalışan örgütlerin ve kişilerin ödüllendirilmesi küskünlükleri ve olumsuzlukları en aza indireceği gibi başarısız ve çalışmayan örgüt birimleri ile kişilerin ödüllendirilmemesi partimize yeni katkılar, katılımlar sağlayacaktır.


 


Sosyal demokrat temel ilkeler,özlü görüşler, net rotalar ve denetlenebilir görevler içermelidir.


 


Bununla birlikte sık – sık daha geniş bir perspektifle zamanımızın büyük temel sorunlarına bakarak, özellikle de yeni başlayan yüzyılın tüm insanlara barış ve refah mı getireceği, yoksa acımasız pay alma savaşlarına ve zincirden boşanmış şiddete mi yol açacağı en esaslı sorunu dikkate almalıdır.


 


Küreselleşmenin meydan okumalarına yanıt olarak düşünülen Tüzük ve programla; küreselleşmenin “insan davranışlarının bir sonucu olduğu” ve bu nedenle de “demokratik bir politikayla biçimlendirilebileceği” ve amacın “barışçıl, özgür ve adil bir dünya düzeni” olması gerektiği ve böyle bir düzen içerisinde “eşit kalkınma fırsatı”nın yaratılabileceği vurgulanmalıdır.  


 

5.Eylül 20011

DURAN ÖZTÜRK

CHP BODRUM ESKİ İLÇE BAŞKANI


treating acne

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.