Bodrum Gündem

Bodrum Katı Atık Projesi Artık Hayal Değil…

Bodrum Katı Atık Projesi Bilgi Alışveriş Toplantısı Yapıldı. Muğla Valisi Fatih ŞAHİNin başkanlığını yürüttüğü Bodrum Turizm Altyapı Birliği tarafından uygulanan Katı Atık Projesi ile ilgili bilgi alış-veriş toplantısı yapıldı.

Bodrum Katı Atık Projesi Artık Hayal Değil…
09.09.2011
0
A+
A-

 


 


Bodrum Katı Atık Projesi


Artık Hayal Değil

Bodrum Katı Atık Projesi Bilgi Alışveriş Toplantısı Yapıldı. Muğla Valisi Fatih ŞAHİN’in başkanlığını yürüttüğü Bodrum Turizm Altyapı Birliği tarafından uygulanan Katı Atık Projesi ile ilgili bilgi alış-veriş toplantısı Valilik 75. Yıl Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

buy plan-b



Bodrum Gündem Haber

Toplantıya Proje Koordinatörü Özel idare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kamil KARAKAYA başkanlığında Birlik ve Özel idare personeli ile projeleri hazırlayan Derya Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri ve Prof.Dr. İzzet ÖZTÜRK ve Prof.Dr. İbrahim Alyanak katıldı.


 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Kamil KARAKAYA “Bodrum ilçesinde 15.8.2011 tarihinde vahşi depolama alanında çıkan yangının, BOTAB tarafından yürütülen projenin öneminin ve beklemeye tahammülünün kalmadığının göstergesi olduğunu” belirtti.


 


purchase Viagra online

Projenin bugüne kadar geçirdiği safhalarına değinen Karakaya “Daha önce Bodrum Belediyeler Birliği tarafından yapılan çalışmalar çeşitli nedenlerle sonuçlanmamış. Devamında ise bu projeyi yürütmek ve gerçekleştirmek BOTAB’a görev olarak verilmiştir. Daha önce yabancı bir firma ile projeler konusunda bir protokol yapıldıysa da sonuç alınamamıştır. Bundan 1 yıl önce Sayın Valimiz Fatih ŞAHİN tarafından proje ekibi revize edilmiştir. Proje ekibimiz düzenli bir şekilde bir araya geldi ve sıkça Ankara’da görüşmeler yapıldı. Değişik yerleşim birimlerinde daha önce yapılan tesisleri gezerek diğer işletmelerde ki tecrübelerden faydalanarak ortaya doğru bir proje koymak istedik. Bugün için proje ihalelerini gerçekleştirmiş ve firmaya yer teslimini yaparak da çalışmaları başlatmış olmaktan mutlu olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Siz yüklenici firmadan beklentimiz bir marka olan Bodrum’a yakışır ve örnek olacak bir tesis için proje çalışmalarınızı yapmanızdır. Sayın Valimiz Bodrum ilçemizin bu sorununun çözümü için çok hassas davranmaktadır ve kendilerinin girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızda bugüne kadar maddi anlamda büyük bir destekte bulunmuştur. Sayın Valimizin ve bizlerin bu projenin gerçekleşmesi için duyduğumuz heyecanı size aktarmak ve projeleri zaman kaybetmeksizin teslim etmenizin öncelikle Bodrum ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza ve burada tatilini geçiren konuklarımıza mutluluk vereceğini ifade etmek istiyorum. İnşallah Bodrum Katı Atık Projesi bugün için artık hayal olmaktan çıkmıştır, projenin acil bölümlerinin 2012 yılının yaz veya sonbahar başındaki günlerde yapılmasını sağlamamız gerek. Böylece katı atık tesislerinin yapımı devam ederken vahşi depolama alanlarını da rehabilite etme şansı bulacağız.” dedi.


 


İTÜ Çevre Bölümünden Prof. Dr. İzzet ÖZTÜRK ile prof. Dr. İbrahim Alyanak Bodrum Katı Atık Düzenli Depolama Alanında yapılacak proje için öngörülerini ve yaptıkları çalışmalarını aktardı. 


 


buy topamax Yaklaşık 7 saat süren Toplantı esnasında firma yetkilileri yaptıkları çalışmaların son durumları hakkında bilgilendirme yaparken, Birlik ve Özel İdare personelinden oluşan kontrol teşkilatı tespit ve önerilerini firmaya iletti.


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.