Bodrum Gündem

Bodrum Film Festivali ve Kırmızı Halı..

Bodrumda ve Türkiye de bu yıl ilk kez düzenlenen Türk Filmleri Haftası Festivali ünlü sinema sanatçıları, yönetmenleri ve sinemaseverlerin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Bodrum Film Festivali ve Kırmızı Halı..
03.10.2011
0
A+
A-


 

 

 

Bodrum Film Festivali ve Kırmızı Halı…

 


Bodrum’da ve Türkiye′de  bu yıl ilk kez düzenlenen “Türk Filmleri Haftası” Festivali ünlü sinema sanatçıları, yönetmenleri ve sinemaseverlerin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem purchase Fluoxetine


Bodrum Belediyesi önünde başlayan kortej yürüyüşüne  yönetmen Yüksel Aksu, Serdar Akar, eski manken Merve İldeniz, sinema sanatçısı Deniz Erkanat ve Gülnihal Demir’in de bulunduğu 150 kişilik bir gurup katıldı. Yürüyüş öncesinde konuşan yönetmen Yüksel Aksu “Ege Bölgesi’nin bir çocuğu olarak bu tür etkinliklerin yapılmasından onur duyuyorum. Burası Karya ve Menteşe kültürüne ev sahipliği yapmış kentlerden birisi. Bodrum’un sadece magazinle değil, kültür ve sanatla da anılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yıllarca usta edebiyatçılarla, kültürle anıldı. Bu etkinlik çok iyi bir başlangıç. Gerekli şartlar olgunlaşırsa Bodrum’da bir film yapmayı düşünüyorum. Bu bölge kültürel bakımdan çok zengin bir bölge, bunu bilmeyen insanlara film yoluyla anlatmak bizim görevimiz” dedi. Dondurmam Gaymak filminde ve Çocuklar Duymasın dizisinde oynayan Gülnihal Demir “İlk kez düzenlen bir film haftası etkinliğine katıldığım için mutluyum. Oyuncuların kaynaşmaları, filmlerin gösterilmesi gerçekten çok güzel. Umuyorum sinema haftaları ilerleyen yıllarda sinema festivali olarak daha geniş kapsamlı olur. Zaten Bodrum’a yakışan bu” dedi.  Kortej yürüyüşünde  Bodrum Belediye önünden, Oasis Cinemarine Sinemaları’na kadar olan mesafeye ciple giden sanatçı ve yönetmenler  çevredekilere üstü sinema şeridi ile kaplı şekerler dağıttılar. 


Oasis’teki Cinemarine sinemalarının önüne gelen ünlüler kırmızı halıda yürüyüp festival için düzenlenmiş olan kokteyle katılarak hayranlarıyla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.  Böylelikle bir sinema festivali klasiği olan “Kırımızı Halı” yürüyüşü de gerçekleştirilmiş oldu. 


 


Bodrum Cinemarine Sinemaları’nda düzenlenen açılış kokteyline Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Emniyet Müdürü Ergin Sıcakdemir, DP Bodrum İlçe Başkanı Nihal İmbat, Türk Sinemasının ünlü isimlerinden Hale Soygazi, Deniz Türkali,  yönetmen Yüksel Aksu ve Serdar Akar, eski manken Merve İldeniz, sinema sanatçısı Deniz Erkanat ve Gülnihal Demir katıldı.


Etkinliğe katılan sinema sanatçısı Hale Soygazi “ İlk defa düzenlenen bu etkinliği desteklemek amacıyla buradayım. Etkinlik Türk Sineması ve izleyicisi için çok yararlı olacaktır. Bu dönemde bir çok sinema sanatçısı ve yönetmeni Bodrum’a gelir, filmlerini tanıtır. Seyirci ile iyi bir alışveriş olacağını umuyorum” dedi. purchase Furosemide purchasing Plavix online


 Deniz Türkali ise “Yıllardır Bodrum’a geliyorum. Gerçekten önemli bir organizasyon Türk sineması için. Sinemaya ve Bodrum’a çok yararlı olacağını düşünüyorum. Sürekli olmasını temenni ediyorum” dedi.


Sinema severlerin vizyona girmemiş filmlerin kamera arkası görüntülerini izlenme fırsatı, filmin yönetmenlerinden konusunu ve çekim tekniklerini öğrenebileceği Yeni Türk Filmleri Haftasında ilk gün  yönetmen  Serdar Akar ve Yüksel Aksu ile söyleşi yapıldı. Etkinlik aynı akşam  21.00’de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen Yüksel Aksu’nun Sarı Keçeliler filminin gösterimi ile devam etti.  


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.