Bodrum Gündem

Hayvanlar İçin Toplama Kampı İstemiyoruz…

Hayvanlar İçin Toplama Kampı İstemiyoruz…
14.11.2011
0
A+
A-

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan Hayvan Barınağı Projesi hayvan severlerin ?Hayvanlar için toplama kampı istemiyoruz, sokak hayvanları esir değildir? tepkisi ile karşılandı.

Bodrum Gündem Haber

Barınak projesinin tanıtıldığı toplantıda projeyi açıklayan birlik sözcüsü ve Bitez Belediye Başkanı CHP?li İbrahim Çömez Kamagra online ?Amacımız sokak hayvanlarının en sağlıklı en iyi biçimde yaşamını sağlamaktı, hayvan severler bu projeyi beğenmediyse gerekli değişiklik yapılabilir? dedi.

Sanatçı Yonca Evcimik ve HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ?ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, Bodrum Belediyesi Çevre Müdürü Dilek Ecehan ile Bodrum yarımadasında yaşayan ve sokak hayvanlarına destek olan aralarında 20?ye yakın yabancının da bulunduğu seksen hayvan sever katıldı.

Toplantıda özellikle yaz aylarında tatile gelen ikinci konut sahiplerinin besleyip giderken kaderine terk ettikleri kedi ve köpeklerin çok zor koşullarda yaşamak zorunda kaldığı fiziki ve psikolojik travmaya maruz kaldıkları belirtildi. Toplantıya kolunda YONCA Made İn Turkey yazılı dövme ile katılan sanatçı Yonca Evcimik sert çıkışları ve ciddi önerileri ile dikkat çekti

Bodrum yarımadasında yaşayan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavisi, barınması ve bakımı için Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği tarafından Ortakent-Yahşi beldesinde 100 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan cheap doxycycline ?Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Sokak Hayvanları Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Bakım Alanı? projesini birlik sözcüsü İbrahim Çömez düzenlenen toplantıda tanıttı.

Yazlıkçılar Bilinçlendirilmeli?

Bodrum Belediyesi Çevre Müdürü Dilek Ecehan turizm bölgesinde yaşanan en büyük sorunun sahipsiz sokak hayvanları olmadığını aksine sokak hayvanlarını besleyen tatilciler olduğunu belirterek ?Özellikle yazlıkçılar ve ikinci konut sahipleri yaz aylarında sahiplendikleri kedi ve köpekleri yaz sonunda geldikleri illere dönerken terk edip gitmelerinde yatıyor. Sokak hayvanları bu nedenle açlığa terk edildikleri gibi psikolojik travma geçiriyorlar. Bu nedenle yazlıkçıların sahiplendikleri hayvanları sokağa terk edip gitmemeleri konusunda bilinçlendirilmeleri? dedi. Toplantıda önümüzdeki yıl turizm sezonunun başlangıcından itibaren yazlıkçılara yönelik sokak hayvanları konusunda bilinçlendirme toplantıları düzenlenmesini karar verildi.

“YONCA MADE İN TURKEY”

Yılın büyük bölümünü Bodrum?un Bitez beldesinde satın aldığı evinde geçiren Türk pop müziğinin ünlü ismi Yonca Evcimik toplantıda sağ koluna yaptırdığı ve büyük harflerle YONCA (YON, C ve A işareti yerine Ay yıldız konulmuş) ve Made İn Turkey dövmesi ile dikkat çekti.

Toplantıda sık sık yaşanan tartışmalara dikkat çeken zaman zamanda sert tepki gösteren Evcimik ?Sokak hayvanlarını korumak ve onların yaşamlarına sahip çıkmak istiyorsak anlamsız tartışmaları bir kenara bırakıp onlar için en iyi olan projeleri hazırlayıp bir an önce hayata geçirmeliyiz. Bugüne kadar hayvan severler sürekli dernek kurup ayrı ayrı guruplar halinde hareket ettikleri için sorun sokakta kaldı, burada da benzer tartışmaları yapmak yerine ortak bir noktada buluşup yarımadadaki sokak hayvanlarının barınması, kısırlaştırılması için belediyelerin hazırladığı projelere destek vermeli, projenin nasıl olması gerektiği üzerinde durmalıyız. Çünkü şu ana kadar görüldü ki sivil toplum örgütleri yerel yönetimlerin desteği olmadan sokak hayvanları için proje üretilemediği, sahip çıkılamadığı görüldü. Barınaklar oluşturulmalı ancak hayvanlar için esir kamplarına dönüştürülmemeli. Bu nedenle sivil toplum örgütleri belediyeler ile birlikte hareket etmeli, sokak hayvanlarının beklemeye tahammülü yok kış geldi? buy vardenfil dedi.

Butik Barınaklar Yapılsın?

Toplantıda, hayvan severlerin yoğun itirazları üzerine belediyeler birliği tarafından hazırlanan barınak projesinin bir kez daha gözden geçirilmesine karar verildi. HAYTAP Genel Sekreteri Çıtırık ise Türkiye? de Adana başta olmak üzere birçok ilde barınak yerine mahalle ve beldelerde butik hayvan üniteleri kurularak daha başarılı olunduğu ve bu nedenle beldelerde butik üniteler oluşturulması için proje üretilmesini önerdi.

Başkan Çömez Bodrum yarımadasında 11 belediyenin sadece ikisinde (Bodrum ve Turgutreis)  hayvan barınağı ve bakım evi bulunduğunu bu sayının yetersiz olması nedeniyle belediyeler birliği tarafından hazırlanan projede Ortakent-Yahşi beldesinde oluşturulacak projede sokak hayvanlarının toplanarak kısırlaştırılacağını ardından doğaya salıverileceğini belirterek ?Amacımız sağlıklı hayvanları aşılayıp kısırlaştırırken yeniden doğaya salıvermek, ancak bakıma muhtaç, hastalıklı, sakat ve yaşlı sokak hayvanlarını da bu barınakta yaşamlarını sağlamak. Proje hayat geçirilmeden önce hayvan severlerle toplanıp görüşlerini almak istedik. Bu önerileri belediyeler birliğine sunup sokak hayvanlarımız için en uygunu hangisi olacaksa o yönde çalışmalara hız vereceğiz? dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. mustafa sarıhan dedi ki:

    inanın söyleyecek söz bulamıyorum ülke gündeminin bu kadar da önünde gidebilmeniz hayret verici aman hayvancıklarınıza bişiy olmaması için elinizden geleni yapın soğuktan hastalanan hatta ölen yada ölmesi muhtemel çocuklar önemli değil sizin için sanırım en içten dileklerimle