Bodrum Gündem

Veliler Şikayet Etmeyin…

26.01.2012
0
A+
A-

Veliler Şikayet Etmeyin, Ev Ödevleri Aileyi Bir arada Tutuyor?

18.01.2012 Çarşamba günü saat 17:00 de Oasis Nurol Kültür Merkezinde ?İlköğretim Müfredatı, Öğrenci Kazanımları, Proje ödevleri ve Performans Görevleri? konusunda ilköğretimin 1.kademesini ilgilendiren ve öğretmenlere, velilere bu konuda açıklayacağı bilgiler veren ilk Devlet okullarında yapılan akademisyenli konferans yapıldı.

Bodrum Gündem Haber
Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen  ?İlköğretim Müfredatı, Öğrenci Kazanımları, Proje ödevleri ve Performans Görevleri? konulu konferansa Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Bölüm Başkanı Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Sabri Sidekli, Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Araştırma Görevlisi Abdullah Gökdemir, Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Araştırma Görevlisi  Sertaç Arabacıoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansa veliler ve sınıf öğretmenlerinden yoğun ilgi?

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen  ?İlköğretim Müfredatı, Öğrenci Kazanımları, Proje ödevleri ve Performans Görevleri? konulu konferansa Okul Müdürü Devrim Karakuş, Okul Müdür Yardımcısı Yonca Genlik Adsay, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Eskici ile birlikte bir çok veli ve sınıf öğretmeni de yoğun ilgi gösterdi. Konferansta özellikle veliler neden çok ödev verildiği sorusuna yanıt buldular.

Öğrencilerin Üniversiteye kadar geçen süreci ile ilgili bilgi verildi?   

Soru cevap bölümünün doyurucu geçtiği konferansta veliler Uluslar arası sınavlar PISA ve UNESCO raporlarında geçen ülkemizin genel durumu hakkında bilgilendirildi. ÖSS de Üniversiteye yerleşme ve hayata kadar olan süreçlerde öğrencilerimizi bekleyen tüm aşamalar konusunda velilerimiz bilgilendirildi. Amerika ve AB ülkelerindeki ?Portfolyo sistemi? ile hayata hazırlanmanın ülkemizdeki modellemesi olan yeni müfredat hakkında velilerin soru yağmuruna tuttuğu konferans 3 saat sürdü.

Konferanstaki katılımcılara plaket töreninin ardından Okul Müdürü Devrim Karakuş 2. dönem de OGS (SBS) ve mesleki eğitimlere yönelik 6. 7. 8. sınıflar içinde konferanslara devam edileceğini söyledi.

Portfolyo Sistemi Nedir?

Portfolyo, öğrencilerin okula ve diğer kişisel performanslarına ait belge ve malzemelerinin bir dosyada toplandığı, çocuklarımızın başarılarını, gelişimlerini ve ürünlerini topluca görmemizi sağlayan bir ?Öz Değerlendirme? sistemidir. Öğrenciler dönem boyunca ürettikleri ürün ve çalışmalardan, kendi istekleri doğrultusunda seçimde bulunarak dosyalarını oluştururlar. Belirli dönemlerde bu ürün ve performanslarının sunumu öğretmenleri ve velileri önünde gerçekleştirirler.

buy generic Valtrex

Dünyada uzun yıllardan beri yaygın olarak uygulanan ve öğrenci değerlendirme aracı olarak kullanılan portfolyo sistemi, kısa ve uzun vadede çocuğa, aileye ve öğretmene sorumluluk vermekte ve yol gösterici olmaktadır.

?Topluluk önünde sunum yapma? becerisi kazanmaları açısından geleceğe yönelik bir gelişim imkanı tanıyan bu sistem, öğrencilerimizin kendine olan güvenlerini pekiştirerek sosyal açıdan da desteklemektedir.

Premarin 0.625mg
Çocukların portfolyolarından elde ettiğimiz ipuçları, onların gerçek gelişimlerinin objektif olarak görülmesini sağlarken, uygun eğitim ortamlarının oluşturulması ve program geliştirme çalışmalarında biz eğitimcilere de yol gösterici olmaktadır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.