Bodrum Gündem

YENİ MEZARLAR ÇIKIYOR, NEKROPOL ALANI GENİŞLİYOR…

BODRUM’DA BULUNAN NEKROPOL ALANI GENİŞLİYOR (3)

Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi ekipleri tarafından 2015 Aralık ayında kurtarma kazılarının sonlandığı Göktepe mevkiinde, Muğla Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğünün talimatı ile bölgede bulunan inşaata giden yolda yeniden başlatılan sondaj çalışmalarında, yeni tarihi kaya mezarları bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Tartışmalara karşın yapımına devam edilen ve bir çoğunun tamamlandığı görülen lüks villaların yapımı için açılan yolda bulunan kaya mezarlarının bir çoğunun büyük hasar gördüğü, bazılarının ise tamamen yok olmak üzere olduğu biliniyor. İnşaat alanında neredeyse her gün tarihi mezarların ortaya çıktığı, ancak bu 2 bin yıllık mezarların yol yapmak için üzerlerinin toprak ile örtülerek kapatıldığı iddia ediliyor.

BODRUM’DA BULUNAN NEKROPOL ALANI GENİŞLİYOR (2)Antik Halikarnassos’un nekropol alanı içinde bulunduğu anlaşılan bölgede 2015 Aralık ayında çalışmalar tamamlanmış, ancak lüks villa inşaatları bütün hızı ile devem etti.  Bölgede daha önceden çalışmalarını tamamlayan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekipleri, hazırladıkları sonuç raporunu Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne göndermişti.
BODRUM’DA BULUNAN NEKROPOL ALANI GENİŞLİYOR (4)Uzmanlar tarafından, Göktepe Mevkiindeki kurtarma kazılarında toplam 59 tane mezar gün yüzüne çıkarılırken, mezarların her biri numaralandırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde Muğla Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğünün talimatı ile bölgede yeniden sondaj çalışmaları başlatıldı ve lüks villalara giden yolun altından da, bir çoğu büyük ölçüde hasar görmüş yeni tarihi kaya mezarları bulundu. Yeni başlayan sondaj çalışmalarının ardından tarihi mezar sayısının rakamı iyice artarken, kesin mezar sayısının, ekiplerin çalışmasının bitmesinin ardından belirleneceği ve Muğla Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü tarafından incelenen rapor doğrultusunda, Göktepe’nin kaderi de belli olmuş olacak…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.