Bodrum Gündem

Çevreyi Koruyarak Suç İşleyelim?

Çevreyi Koruyarak Suç İşleyelim?
07.04.2012
0
A+
A-

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan;
?Bu ülkede çevreyi ve doğayı savunmak suç işlemek gibi bir risk altındadır. Türkiye’de bu risk altında özveriyle, cesaretle ve onurla mücadele eden avukat arkadaşlarımızın suçlarına ortak olmaya davet ediyorum. Çevreyi koruyarak suç işleyelim? 

Bodrum Gündem Haber

Çevre ve Ekoloji Avukatları ile Muğla Barosu Başkanlığı’nda Ortakent Yahşi Belediyesi Düğün Salonu’nda ?Ekolojik Sorunlara Hukuksal Çözümler? konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye, Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir, Artvin, Balıkesir, Antalya, İstanbul ve Muğla Barosu’ndan 20’ye yakın avukat ve Bodrum Mavi Yol Girişimi üyeleri ile Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği başta olmak üzere çevreciler katıldı.

Buy Cialis super active

Muğla Barosu Avukatları tarafından Bodrum’da ?Ekolojik Sorunlara Hukuksal Çözümler? konulu söyleşide, ülke gündemindeki çevresel hareketler, yapılması gerekenler ve doğal varlıkların korunma yollarının devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Katılımın az olduğu söyleşiye konuşmacı olarak ?Mevzuat ve Uygulamada Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Süreci ve Çevre İhlallerine Etkisi? konusu ile İzmir Barosu’ndan Avukat  Şehrazat Mercan, ?Doğu Karadeniz’de HES’ler, Madenler ve Çevresel Sorunlar? order Nolvadex konusuyla Artvin Barosu’ndan Avukat Bedrettin Kalın, ?Kuzey Ege?de Neler Oluyor? Kazdağları ve Ayvalık Tabiat Parkı Dava Süreçlerinde Yaşananlar? konusuyla Balıkesir Barosu’ndan Avukat Zehra Yetkin ve ?Orman Alanlarının Tahsisi ve Milli Parklar?konusuyla da Antalya Barosu’ndan Avukat Tuncay KOÇ katıldı.

MUĞLA BARO BAŞKANI GÜRKAN: ÇEVREYİ KORUYARAK SUÇ İŞLEYELİM?

Söyleşide açılış konuşmasını gerçekleştiren Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan çevreyi savunmanın suç niteliği taşıdığını belirtti. Gürkan treatment of mania ?Hukukun üstünlüğüne inanmadan suç işleyemeyiz. Siz çevrecileri ve avukatları suç ortaklığıma davet ediyorum. Bu ülkede çevreyi ve doğayı savunmak suç işlemek gibi bir risk altındadır.  Türkiye’de bu risk altında özveriyle, cesaeretle ve onurla mücadele eden avukat arkadaşlarımızın suçlarına ortak olmaya davet ediyorum. Çevreyi koruyarak suç işleyelim? dedi.

PATLAMAYA HAZIR BOMBA ?

Mevzuat ve Uygulamada Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Süreci ve Çevre İhlallerine Etkisi konusunu değerlendiren İzmir Barosu Avukatı Şehrazet Mercan ?Anayasa’nın 56’ıncı maddesinde herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir der.  AK Parti hükümeti tarafından son yıllarda patlamaya hazır bomba niteliğinde bir yönetmelik çıkarıldı. Yapılan bu planlamalar tamamen ülke kaynaklarına yapılan bir saldırıdır. Verilen süreler ise işletmenin lehine çabuk bitirilmesi için kısa tutulmuştur. Çıkarılan yönetmelikler, çevre kanunu ve anayasanın 56’ıncı maddesini çok aşar bir yönetmenliktir. Bu hükümet tarafından çıkartılan yönetmeliklerin sonunun nereye gideceğini bilemiyoruz. Bizler panik haldeyiz. Ama hükümet gayet rahat. Patlamaya hazır bombayla daha ne kadar ilerleyeceğiz, sonumuz belli değil? dedi. 

8 YILDA 43 BİN 500 MADEN OCAĞI, 2 BİN HES PROJESİ?

Artvin Barosu Avukatı Bedrettin Kalın ise Hidro-Elektrik Santrali ve maden ocaklarında yaşanan sorunlara değindi. Kalın ?Öylesine bir dönemden geçiyoruz ki. Önceden bazı durumlarda çevresel sorunlar yaşanırdı. Bizler çözüm üretirdik. Yaşanan sorunlarda belli noktalardaydı. Gelinen nokta öyle bir nokta ki son 8 yılda 43 bin 500 maden ocağı ruhsatı ve 2 bin Hidro-Elektrik Santrali (HES) ruhsatı verildi. 10 bin mikro HES yapılması da planlanıyor. Sorun, son yıllarda başka bir şekle bürüdü. Yaşamın tümünü yok etmeye çalışan bir saldırıya büründü. Anadolu hiç bir zaman böyle bir zulumle karşılaşmamıştır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.