Bodrum Gündem

BODRUM CHP DE YENİ DÖNEM…

10.04.2012
0
A+
A-

        Hafta sonu yapılan Bodrum CHP kongresinde iki aday yarıştı ve seçimi Okan Özsu ve ekibi kazandı.

        Genel olarak sakin bir ortamda ve geniş bir katılımla gerçekleşen kongrenin en dikkat çeken yanı kadın ve gençlerin çokluğu ve delegasyonun da gençlere ilgi göstermesiydi.

        Genç bir kadroyla yönetime gelen Okan Özsu, siyasi deneyimi, bilgi birikimi , kültür alt yapısı ve donanımıyla bu görevin üstesinden gelebilecek genç bir partili. order Viagra online

        Kongre öncesi ve kongre süresince her iki başkan adayı ve taraftarları gerçekten büyük olgunluk gösterdiler.

        Umarız bu barış ortamı bundan sonra da devam eder ve iktidara aday bir partiye yaraşır projelerle yarımadada halkı yeniden yanına çekmeyi başaran bir CHP yönetimi görürüz.

        Kongreyi başından sonuna izleyen biri olarak kimi gözlemlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. get Valtrex

        Eski İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk? ün duygusal ve coşkulu konuşması salonda beğeniyle karşılandı ancak konuşmanın son bölümünde Mavi Yol girimine yönelik eleştirileri biraz ağır ve gereksizdi. Daha doğrusu kongrenin o barışçıl havasına pek uymadı.

        Bir diğer dikkat çeken kişi de Muğla Milletvekili Tolga Çandar oldu.Kendisine, eski ilçe başkanı tarafından yapılan ağır eleştirilere cevap vermesi beklenirken Silivri deki generallerin bir mektubunu okutması hiç de yakışık almadı.

        Tek yanlı ve üstelik de darbe sanığı olarak yargılanan kişilerin, kendilerini aklayan mektuplarını CHP kongrelerinde okutmak, CHP nin toplumda oluşmuş ?askeri vesayeti savunan parti? algısını daha da pekiştirmekten başka ne işe yarar.

        CHP nin devletçi, statükodan beslenen, darbecileri destekleyen, yüksek yargının gölgesine sığınmış parti imajını değiştirmeye çalıştığı bir dönemde bu tür tavırlardan kaçınması gerekir diye düşünüyorum.

        Başkan adaylarının konuşmaları doğal olarak delegeleri etkilemeye yönelik olduğu için onlardan beklemek haksızlık olur ama diğer konuşmacıların içinde Hüseyin Yalçın? ın dışında CHP politikalarını eleştiren, sorgulayan kimsenin olmaması da bence kongrenin dikkat çeken yanlarından biriydi.

buy Disulfiram         Okan Özsu? nun birlik mesajları içeren, yenilik ve değişime vurgu yapan konuşması gelecek için umut vericiydi.

        Yeni yönetimin, Kılıçdaroğlu ekibinin son günlerde savunur göründüğü CHP yi; yönünü sola çevirmiş, kendi soluyla da barışık, halkın temel çıkarlarını savunan sosyal projelere yönelmiş, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini gözeten bir parti haline getirme hedeflerine uygun bir anlayışla çalışması gerekir.

        Aksi halde klasik yöntem ve bildik siyaset yapma tarzıyla başarılı olması mümkün değildir.

        Şimdi artık halk CHP den, zihinsel bir değişim, daha atak ve kararlı bir mücadele, iktidarı hedefleyen, gerçekçi proje ve politikalar bekliyor.

        Yalnızca AKP karşıtlığı üzerinden yürütülen bir muhalefet anlayışını artık kimse doğru bulmuyor.

        CHP, gündemin peşine takılan değil, gündem yaratan, ülke sorunlarını sıralayıp duran değil, sorunlara çözüm üreten bir parti olmak zorundadır.

        Ülkemizin en çağdaş kentlerinden biri olan Bodrum da, sosyal demokrat bir partinin gelişip güçleneceği, uygun bir siyasal iklim var.

        Önemli olan bu iklime uygun politik doğrultu tutarlılığını yakalayabilmek ve barış içinde, bir arada yaşama arzusunu öne çıkaracak, toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal ve siyasal çalışmaları gerçekleştirebilmektir.

        Okan Özsu ve arkadaşlarının parti içi demokrasiyi hayata geçireceklerine, eleştirilere açık bir yönetim anlayışıyla tüm partilileri kucaklayacak uygulamalar içerisinde olacaklarına inanıyorum.

        Gençlerin ve kadınların özverili çabaları, sağlıklı bir üye yapılanması ve örgütlenme çalışmasıyla başarılı olabileceklerini düşünüyorum.

        9 Nisan itibariyle kongre sürecinde oluşmuş kırgınlık ve dargınlıklar varsa bunları unutarak, yeni bir anlayışla ve değişime, yenilenmeye açık bir yaklaşımla parti içerisinde sevgi ve dostluğu öne çıkaran bir yönetim ,CHP için önemli bir kazanım olacaktır.

        Umarım tüm partililerin umutla bekledikleri bir örgütsel yapı, en kısa zamanda parti içi barışı sağlar, özlenen CHP ile Bodrum halkını buluşturur.       

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.