Bodrum Gündem

?tarihten gelen sese kulak verin ? SÖYLENCE ?

?tarihten gelen sese kulak verin ? SÖYLENCE ?
21.05.2012
0
A+
A-

Oğuz Nusret Bilik?in fotoğrafları, 18 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Günü Etkinliğinde , Bodrum Kalesi Girişi Bodrum Sualtı Arkeloji Müzesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde izleyicisi ile buluştu.

Dilek Cebeci/Bodrum Gündem buy albuterol Natrexone Buy Proscar without prescription

Sanatçının Ülke tanıtımı ve müzelerde itina ile korunan insanlık tarihi açısında çok değerli olan eserleri  taştan olmaktan çıkartıp birer çığlığa dönüştürdüğü ?SÖYLENCE? isimli fotoğraf sergisi 28 adet eserden oluşmaktadır. Proje 1 yılı aşkın süreden sonra ilk olarak Turizm ve Kültür Bakanlığı EFES MÜZESİ Hikmet Gürçay Çağdaş Sanat Galerisinde sergilenmiştir. Daha sonra Kuşadası Belediyesi İbaramaki Sanat Galerisinde  sergilenmiştir. Ayrıca ? Söylence ? Fotograf Sergisi Bodrumdan sonra 29 Mayıs 2012 tarihinde İzmir Aphrodisias Sanat Merkezinde Sergilenecektir.

Sanatçının SÖYLENCE Projesi hakkında söylemleri  şu şekilde oldu; ? Anadolu diye adlandırdığımız bu  topraklar yüzyıllar boyu bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.    Bu medeniyetlerden günümüze gelen tüm eserler bu ülkenin zenginliği ve değerleridir. Toplumsal bilincimizin zayıf olması ve değer yargılarımızın giderek yozlaşması, değişmesi geçmişle olan ilişkimizin yok olması ile de doğru orantılıdır. Bu toprakların zenginliği bir şeklide bizleri var eden unsurlardır. Anadolu da yaşayan medeniyetlerin eserlerini bu gün müzelerimizde  genelde birer taş parçası gibi görürüz. Halbuki  o dönemin birer tanrısı  tanrıçası  ve bir çok kahramanlarıdır onlar. O dönemin kahramanları bugünkü birer taş parçası değildir aslında.  O gün yaşadıkları  kültürlerini yansıtmışlardır bizlere ve geleceğe taşınsın duyulsun sesleri diye büyük emekler harcayarak bu sanat eserlerini yaratmışladır. Bu eserlerin müzelerde sergileniyor olması hem ülkemizin zenginliği hem de turizme sağlanan bir katkıdır. Sanatçı bu Projede ülkemizde bulunan Arkeoloji müzelerindeki eserleri fotoğraflayarak bir araya getirilmiş olup sergide yer alan 28 fotoğrafı proje kapsamında çekilen yüzlerce fotoğraf arasından seçmiştir.Sanatçı  Ülkemiz müzelerindeki eserleri izleyici ile buluşturmak ve  izleyeni kendini sorgulamasını , geçmişle yüzleşmesini amaçlamıştır.. Bu proje bir üçlemeden oluşmaktadır. İlk aşamasında  Müzelerdeki eserleri bugünkü yaşama  taşıdığını söyleyen Oğuz Nusret Bilik  hedefinin  üçlemeyi tamamladığında bu öykünün bir Albüm haline dönüşebilmesidir diyor. . Projemin ilk ayağı olan  SÖYLENCE  mitolojide toplumsal yaşam, aşk, cinsellik, savaş ve ölüm olarak bir araya gelen fotoğraflardan oluşmaktadır diye belirtti.Bu proje ne kadar benim gibi görünsede hep yanımda  olan bir ekip var onlarıda söylemeden geçemeyeceğim.Sergimin Söylence adlı yazısını kaleme alan Sayın Yusuf ASLAN?a ve Projemin başlangıcından bu yana Sanat Danışmanlığını yapan Fotograf Sanatçısı Sema ÖZEVİN?e Sergime Sponsor olan KUTO ( Kuşadası Ticaret Odası )?na ve Sergimi Müzeler Günü etkinliğine davet eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkililerine teşekkür ediyorum?.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.