Bodrum Gündem

Bodrum Turizm Sezonu Toplantısı Yapıldı…

Bodrum Turizm Sezonu Toplantısı Yapıldı…
31.05.2012
0
A+
A-

Brand Viagra online

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başkanlığında Bodrum deniz ve plajların daha temiz ve düzenli olması amacı ile toplantı düzenlendi. Buy Orlistat Natrexone Buy

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da turizm sezonunun başlaması sebebiyle, tekneler ile ilgili mevzuatlardaki değişiklikler ve düzenlemelere ek olarak geçtiğimiz yıllarda yaşanmış olumsuz olayların tekerrür etmesini önleyici tedbirler alınması için Bodrum Kaymakamı Dr. Gödekmerdan Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Bodrum Kaymakamılığı toplantı salonunda yapılan toplantıya Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Marmaris Sahil Güvenlik Gurup Komutanı, Bodrum Sahil Güvenlik Bot Komutanları ve Bodrum?da bulunan ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Toplantıda başlıca denizdeki kirliliğin önlenmesi amacıyla; Mavi Kart uygulamasının devamlılığının sağlanması, limanlardaki atık alım tesislerinin işlevselliğinin yerinde uygulamalı olarak görülmesi amacıyla belirlenecek bir noktada uygulama yapılması,  Gökova Körfezi’nde hizmet veren ve bu bölgeyi yoğun olarak kullanan charter teknelerinin atık alım sorunlarının giderilmesi amacıyla İl Çevre Müdürlüğü  veya ilgili belediyeler tarafından alt yapının oluşturulmasının hızlandırılması, Karasal merkezli deniz kirliliğine sebep olan faktörlerin özellikle ilgili belediyeler tarafından acilen çözümlenmesi kararları alındı.

Deniz Turizmi Araçlarının Denetimleri ile ilgili olarak ise; Günlük Gezi Tekneleri ve Charter teknelerinin TAPDK  belgesi almasının zorunlu olup olmadığı konusunda üst mercilere iletilmek üzere bir çalışma yapılmasının gerekli olduğu, Bandrol kontrolü yapılmasının kaçak içki üretimini önlemediği bunun için asıl gerekli olanın içkinin üretimi ile ilgili bir denetim yönteminin geliştirilmesi gerektiği, Yiyecek içecek servisi verilen işletmelerde yapılan portör muayenelerinin gerekliliği, ancak kara ve deniz uygulamalarında karşılaşılan uygulama farklılıklarına yönelik düzenlemelerin yapılması denetimlerin bölgeye ziyarete gelen misafirleri rahatsız etmeyecek şekilde yapılması yönünde kararlar alındı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.