Bodrum Gündem

Yassah Hemşerim Yassah?

Yassah Hemşerim Yassah?
04.07.2012
0
A+
A-

Birisi Durdursun Bu Adamları. Turizm Kentinde Turist Fotoğrafı Çekmek Yasak Hemşerim? get Valtrex

Turizmin başkenti Bodrum?da turizm ve adalardan gelen turist haberi yapmak isteyen Bodrumlu gazetecilerin gemi yanaşma iskelesindeki özel güvenlik ekiplerinin fiziki ve sözlü tacizine uğramaları basın mensuplarını isyan ettirdi.

Bodrum Gündem Haber

Güvenlik müdürü olduğunu söyleyen ve caddeden görüntü alan gazetecileri engelleyen Mahir Mansuroğlu ?Kardeşim buradan fotoğraf çekmek görüntü almak yasak, burası cadde ama çekemezsiniz? dedi. Mansuroğlu bu emir kimin verdiğini söyleyemedi.

Turizmin başkenti Bodrum?da turizm haberi yapmak için gelen yolcu gemilerini ve adalardan gelen yabancı turistleri gemi yanaşma iskelesinin dışından, yani Şair İlhan Berk caddesindeki otopark alanından fotoğraflayıp görüntü almak isteyen, basın mensupları gemi yanaşma iskelesinde görevli özel güvenlik ekiplerinin sert müdahalesi ile karşılaşıyor.

TURİST MURİST FOTOĞRAFI ÇEKEMEZSİNİZ?

Aylardır süren bu rezalet karşısında yetkililer susarken, gemi yanaşma iskelesinin içinden çıkıp caddeye gelip gazetecilerin makinalarına engel olmaya çalışan özel güvenlik müdürü Mahir Mansuroğlu ?Kardeşim buradan turist murist fotoğrafı çekemezsiniz, yassak kardeşim, burası özel bölge.? Diyerek gazetecilerin görev yapmalarını engellemeye çalıştı.  (Özel bölge dediği yer caddedir ve sivil toplum örgütlerinin polislerin önünde basın açıklaması yaptığı ve halka açık olan yerdir)

Natrexone without a prescription BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLİYORUZ ?

Tepe Güvelik Savunma Sistemleri Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yumuşak  yaptığı açıklamada ?Böyle bir şey olması doğru değil,basın mensuplarının görevlerini engellemek özellikle kamuya açık alanlarda bizim görevimiz değil,yapılan bir yanlış uygulama varsa mutlaka düzeltiriz, bu personele gerekli uyarıyı yaptık,bundan sonra kesinlikle böyle bir şey yaşanmayacak,basın mensupları rahatlıkla görevlerini yapabilirler,  özür diliyoruz? dedi.

YORUM (SUZ) HABER?

Düşünün üç turist gelsin diye turizm haberi yapmak isteyeceksiniz görev ve yetkileri dışına çıkan bu özel güvenlikçiler istedikleri yerde size engel olacak. Özel güvenlik bölgesi dedi yer cadde ve otopark alanı, gemi yanaşma iskelesinin içi değil, özel güvenlikçinin ise gazetecilere engel olmaya çalışıp neyi neden engellediği,hangi özel görüntüyü alınmasını engellediği ise meçhul.

Olaya isyan eden basın mensupları ?Caddeden gelen turist gemilerini, feribotlarını ve turistleri çekmek ne zaman yasak oldu bilmiyoruz, basın mensupları olarak valilikten, kaymakamlıktan veya emniyetten bize gelen böyle bir duyuru olmadığı gibi, gemi yanaşma iskelesinde görevli polisler ve amirlerde bu güne kadar bu konuda bize hiç engel olmadılar, yetkililerden ricamız caddeden fotoğraf çekip turizm haberi yapmak yasaksa bize iletsinler yok yasak değilse bu kafa ve bu zihniyet ile görev yapan bu görevlileri uyarılarda bulunmalarını rica ediyoruz. Görevi haber yapmak olan gazetecilerin özel güvenlikçiler tarafından kamuoyuna açık alanda engellemeleri basın yayın ilkeleri ve kanuna da aykırı? order disulfiram dediler.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.