Bodrum Gündem

Mustafa Saruhan CHP’den İstifa Etti SON DAKİKA

Mustafa Saruhan CHP’den İstifa Etti SON DAKİKA

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisinden istifa etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, 2004 yılında Yalıkavak Belediye Başkanı seçildiğini, 2008 yılında da sağlam bir gerekçe gösterilmeden görevinden uzaklaştırıldığını ve bunu takip eden süreçte de CHP tarafından mücadele ettiği ve haklılığı mahkeme tarafından da kabul edilip görevine iade edilmesine rağmen yalnız bırakıldığını dile getirdiği toplantıda CHP’den istifa ettiğini söyledi. Saruhan, meclis üyelerinden istifa eden üye olup olmayacağı sorusuna “Bu meclis üyelerini kendi bilecekleri bir konudur. Artık bağımsız olarak bulunduğum görevde Yalıkavaklı’lara en iyi hizmeti vermeye çalışacağım…” dedi.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın CHP’den İstifası ile ilgili basın açıklaması şöyle;

2004 yılında şu ana kadar mensubu bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanı seçildim.

2008 yılında, sağlam bir gerekçe gösterilmeden geçici olarak görevden el çektirildim. O günün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Deniz Baykal tarafından sadece bir kere arandım ve takip eden günlerde partimin yetkili kişileri ne durumumu, ne de davamın nerelere  gittiği konusunda bir kez bile arayıp, bilgi sahibi olmayı düşünmediler.

İkinci kez yine Cumhuriyet Halk partisini temsilen katıldığım 2009 seçimlerinde değerli Yalıkavak halkının teveccühleriyle, oyların yüzde 63’ünü alarak ve Ege bölgesi seçimlerinde en yüksek oyu alan kişi olarak yeniden belediye başkanlığına getirildim. Yine partimden hiç kimse (Buna yeni sayın genel başkanım da dahildir)  bir kere olsun arayıp partim adına elde ettiğim bu zaferi kutlamak gereğini hissetmedi.

Aradan 16 ay  geçti, bir kez daha  sayın İçişleri Bakanı tarafından yine görevden alındım . Yine, partimin hiç bir yetkilisi beni arayıp; Kardeşim sen neden  ikide bir görevinden alınıyorsun, bunun ardında yatan nedir diye sorup bilgi almadı, yardım etmedi, elimden tutmadı.

Tam yirmi bir ay davamın peşinden koştum, bu arada da partimin bulunmam gereken tüm çalışmalarına katıldım. Bu topluluklarda da kimse durumumla ilgili
bir bilgi alış verişinde bulunmadı. Aradan geçen bu bir buçuk yılsonunda yüce Türk adaleti hakkımı teslim etti, görevde bulunmama engel teşkil edecek herhangi bir durum olmadığına karar verdi ve görevimin başına iade edildim. Bugün yaklaşık olarak göreve başlayalı 1,5 ay geçti. Şu ana kadar partimden sayın genel başkan, yetkili kişiler ya da herhangi bir kişi tarafından  kesinlikle  ne kutlanmak için ne de bilgi almak için  aranmadım. Diğer partilerden ve sayısını bilemediğim Yalıkavak halkından  arayanlar, geçmiş olsun dileklerini ileterek o kadar da yalnız olmadığımı bana hatırlattılar.

İnsanlar toplumsal varlıklardır. İletişim kurmak, dertlerine ortak olunmak, mutlu günlerini paylaşmak, gerekirse eleştirilmek ama tüm bunları bir bütünün içinde karşılıklı olarak gerçekleştirmek isterler. Dünya üzerinde ya da çevremde ne olursa olsun beni sadece ben ilgilendirir demek ise başarısızlığa giderek yalnızlığa götürür. Partimi şu aşamada işte bu hazin durumlarında gözlemliyorum ve üzülüyorum. Ancak uzunca bir süredir yaşadıklarım partimi nasıl ilgilendirmemiş  ise, bu bakışımın da fazlaca ilgilendireceğini düşünmüyorum.

Bu çerçevede çok uzun yıllardır hizmet ettiğim ve emek verdiğim partimden, oradan alabileceğim ve oraya verebileceğim herhangi bir şey kalmadığına inanarak,  istifa ettiğimi  kamuoyuna ve saygıdeğer basın mensuplarına bildirmeyi üzücü bir görev olarak  kabul ediyor ve saygılarımla  sunuyorum.

Bundan sonra ”TARAFSIZ” bir belediye başkanı olarak, halk için, insanlara hizmet için çaba harcayarak, eskiden olduğu gibi, zaman kavramı olmadan çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim.

Derin saygılarımla.
Mustafa SARUHAN
Yalıkavak Belediye Başkanı

Yorumlar

  1. Mustafa dedi ki:

    Başkan Saruhan Ak Partiye geçecek diye konuşuyorlar, bu konuda vatandaşı mutlaka haberdar etsinler bilgi versinler. zaten chp li değil diye söyleniyordu demek doğruymuş.

  2. aslı kara dedi ki:

    SAYIN MUSTAFA SARUHAN YALIKAVAKTA SADECE KENDISIMI SECILMIŞ VE SADECE KENDISIMI GEZEREK ÇALISARAK BU OYLARI ALMIŞTIR COK MERAK ETTIM DOGRUSU.BUNUN BIR MECLIS UYESI BIR BELDE YETKILISI BIR ILCE YETKILISI YOKMUYDU ALLAH ALLAH KENDISI ÇALISIP KENDISI % 63 OYU ALDIYSA ÖNUMUZDEKI SECIMLERDEDE DEMEKKI 100 100 OY ALACAK DEMEKTIR.COK GUZEL BAŞARILAR.BU YUZDE 63 OY VERENLER DEMEKKI SADECE SARUHANA OY VERMIŞLER KIMSECIKLER CHP YE OY VERMEMIŞ VAY CANINA NASIL BIR BELDEYMIŞ BU YALIKAVAK ENTERESAN.

  3. şoktayım biri bana şaka olduğunu söylesin hani biz bu yolları beraber yürüyecektik hani yoldaşlığımız hani beraber yütüğümüz tozlar hani biz beraber bodruma ordan ankaraya yürüyecektik şimdi bunların hepsi mazimi oldu? diyeceğim oki seninle ayrılacağımızı hiç düşünememiştim buda bize revaymış kadermiş hayırlısı yolun açık olsun sayın saruhan…

  4. adnan gerger dedi ki:

    haklısın mustafa…vatandaşı mutlaka bilgilendirsinler bu çok önemlidir… çünkü Mustafa SARUHAN diye bir zavallı istifa etmiş ve CHP bitmiş…. dün zabıtaydı, belediye başkanı oldu, çünkü halk çok istedi yeri göğü inletti.. ve belediye başkanı seçti sonra oda CHP ye üye oldu, şimdide istifa etti.. tam yerindesin konu CHP ye zarar vermekse her tür fedakarlığı yapan bir sitedesin (silah arkadaşlarıyla beraber, bunlar küçük bir müfrezedir ama ordu kadar güçlüdürler…) (en azından öyle olçduklarını düşünüp mutlu olurlar) bu yorumu yayınlamaya yürekleri yetmez ama seni bilgisiz bırakmazlar. SARUAHN dedikleri çoooook gocaman siyasetçinin yakında MHP ye geçtiğini duyururlar…

  5. YALIKAVAKLI dedi ki:

    KİMSE SANA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VEREMEZ…
    KİMSE SANA EŞİTLİK VEYA ADALET YADA BAŞKA BİRŞEY VEREMEZ…
    EĞER ADAMSAN,,SEN ALIRSIN

    MALCOLM X

  6. erol dogan dedi ki:

    SEVGİLİ MAZHAR SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM
    ÖRGÜTTEN GELEN BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDI
    toplu taşımacılığı esas alacağını;
    – şeffaf bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğini;
    – ranta dayalı değil, insanların ortak yaşamalarını kolaylaştırıcı imar düzenlemelerini esas alacağını;
    – kârı azamileştirmeyi değil, en yoksulların insanca yaşamasını temin edecek bir tüketim malları fiyatlandırmasına gideceğini;
    – suyu, elektriği,, taşımacılığı ve belediyenin vermekle yükümlü bulunduğu bütün mal ve hizmetleri en ucuz, en yaygın şekilde tüm yalıkavaklılara ulaştıracagı
    – sadaka kültürünü değil, toplumsal dayanışmayı ön plana çıkartacağını;
    – bütün inanç ve kültürlere eşit mesafede duracağını;
    – belediyenin olanaklarını en başta durumları kötü olanlar için kullanacağını;
    – belediye çalışanlarının özgürce sendikal haklarını kullanmalarını temin edeceğini;
    – kültürel ve sportif etkinliklerin herkesin ulaşabileceği kadar ucuz ve yaygın hale getireceğini. ÖRGÜTTEN GELEN BELEDİYE BAŞKANI BUNLARIN HEPSİNİYAPARDI
    ÖRGÜTLÜLÜGÜYLE ANKARAYA YÜRÜRDÜ

  7. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Görüşlerim, bu gazetede yayınlanan,

    ?Bir Siyasetçinin Partisiyle İlişkisi, Alıp Vermek Üzerine mi Kurulu???
    ZAMANLAMA VE ALGILAMA adlı yazımda açıklanmıştır.

  8. yorumsuz dedi ki:

    Saat’e 24:00’e geliyor Sayın Saruhan’ın gelişi belli Yalıkavak’ta yer yerınden oynuyor,geceler onunla sabaha kadar güzel.Kimin umurunda hastalar yaşlilar,pistte keyif güzel..eeee hayat böyle işinize gelirse.