Bodrum Gündem

YAŞAMAK DİRENMEKTİR

19.10.2012
0
A+
A-

Varlığınızın bir anlamı olmalı?

Anlamlı var olabilmek için ise hayatı nasıl yaşadığınız çok önemli. Yaşamak direnmektir! Tıpkı bir devrimci gibi, anın devrimleriyle yoğrulmaktır.

Günümüz yazarlarından, düşünce adamlarından ve bir hukuk adamı olan Lawrence Wright?ın çok sevdiğim düsturunu sizlerle paylaşacağım, ?Yerinizi alın? gelecek şimdi? yerinizi Clonidine without prescription alın, damganızı vurun, ailenizde, toplumunuzda, dünyada olmak istediğiniz kişi olun.?

Neden bizden değil de taa gidip öbür kıtadan, bir ABD vatandaşı olan kapitalist sistemin çıktısı bir insandan örnek verdim? Cevabı çok basit: ister öbür kıtadan, ister hemen yan komşudan, bir kapitalistten veya bir devletçiden, içimizden, topraklarımızdan örnek verecek olalım tek bir gerçek var, bütün sahip olduğumuz, tek varlığımız içinde bulunduğumuz andır. İşte o anlara online casinos sahip çıktığımız oranda, o anları değerli ve anlamlı kıldığımız oranda varızdır!

Anı yaşamak ise yürek ister, güç ister, heyecan, bilgelik ve sükûnet ister. Anı anlamak, ona anlam katmak için bakış açınızın olması gerekir, açılarınız darsa istediğiniz kadar bakışınız olsun, görüşünüz olsun işe yaramaz. Fikrinizi savunurken esomeprazole online bile savunmasızsınızdır çünkü yeterince anlam yüklü değildir savunduklarınız.

Yaşamak direnmektir! Hayatın içinde kaybolmaya, kimliksizleşmeye, tek tipleşmeye, birbirinin benzeri fotokopi bireylerin müsveddesi olmaya direnmektir. Kendi için ve en yakınından başlayarak başkaları için de fark yaratan insan olmaktır. Sömürü saniyelerin-zamanın, acımasız dünyanın insanı olmamaktır. Direnmek, dünyada olmak istediğiniz kişinin nasıl bir insan olacağına karar verebilmektir! Dünyanın, gelecek nesillerin nasıl olacağı sorusuna cevap aramaktır. Direnmek, insanları hücrelere bölen kalıplaşmış despotizme karşı koymaktır. Gerçek özgürlük coğrafyalarda oynanan sözüm ona demokratik oyunların gölgesinde değil, insanın özgürlüğe bilinçli inancındadır; bu yolda gerçekten var olmaktır. Özgürlüğü önce kendimiz için anda yakalamak, Order Retin-A yaşamak ve yaşatmak için başkasında var etmeye çalışmaktır.

Yaşamak direnmektir! Direnmek, kendimizi/içimizdeki bizi sevebilmekle, önyargılardan arınmakla mümkündür. Hayatla barışmak, anları yakalamak ve onlara anlam katmakla mümkündür.

Biraz durun, düşünün, gözlemleyin; bazen andan bir adım geri atın ve oradan anınıza bakın, unutmayalım ki sevmediğimiz, hoşumuza gitmeyen her çatışmada, ayrışmada, olumsuzlukta kendi çatışmalarımız da sorumlu.

Yaşamak direnmektir! Direnmek varlığı anlamlandırır?

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.