Bodrum Gündem

Kapatmak Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Şartına Uymaz?

Kapatmak Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Şartına Uymaz?
22.10.2012
0
A+
A-

Bodrum yarimadası?nda bulunan 11 belediyeden, 10?unun kapanmasına karşı geçtiğimiz hafta Turgutreis ve Bitez beldelerinde düzenlenen referanduma bu hafta diğer beldelerde devam edildi.

Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem Haber

Belde merkezlerinde sabah saat 09:00 ile 17:00 arasında oy kullanan vatandaşlar belde belediyelerinin kapanmaması için oy kullandı. Ortakent beldesinde Başkan Mehmet Onur Şahbaz, Mumcular Beldesinde Birol Aydın referandum da ilk oy kullananlar arasında yer aldığı öğrenildi. Bazı beldelerde vatandaşın oy kullanabilmesi için belediye hoparlörlerinden anonslar yapıldı.

cheap Generic Viagra buy propranolol misoprostol online Beldelerin kapanmasına karşı düzenlenen yerel referandumlarda en son seçmen listeleri baz alınıyor.

Referandumu organize eden CHP ilçe Başkanı Okan Özsu, Ortakent Yahşi, Gümüşlük, Gündoğan, Yalıkavak, Göltürkbükü, Mumcular beldelerinde parti örgütleri ile bu organizasyonu düzenlediklerini, diğer partilerden yeterli destek görmediklerini ifade etti. Okan Özsu demokrasinin gereği beldelerde yaşayan vatandaşların fikrinin alınmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek çok sayıda belediyenin kapanmasını öngören yasanın geri çekilmesini istedi.

Referandum Olmadan Değişiklik Yapılamaz?

CHP ilçe Başkanı Okan Özsu yaptığı basın açıklamasında getirilen yeni sistemin Avrupa Birliği Yerel Yönetimler şartına uymadığını belirterek şunları söyledi. ?Yerel yönetimlerin sınırlarında mevzuatın elverdiği durumlarda ve mümkünse bir referandum yoluyla ilgili yerel topluluklara önceden danışılmadan değişiklik yapılamaz.? denilmektedir. Getirilen yeni sistem yerinden yönetim ilkesine uymuyor. Köy düzeni kaldırılıyor, halkın küçük yerel birimlerde kendisini idare etmesinin ve kendi yöneticisinden gerektiğinde yüz yüze hesap sorabilmesinin önü kesiliyor.? dedi

Bodrum’da Büyükşehir Yasası’na göre kapatılması öngörülen belde belediyelerin kapatılmaması için bir toplantı düzenlendi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.