Bodrum Gündem

NEYİN BEDELİ?

02.04.2013
0
A+
A-

cheap esomeprazole order misoprostol online AKP Genel Başkanı-Başkanlık Divanı-Bakanları çok akıllı adamlardır.
Akıllı olmasalar, dünün asgari ücretle çalışan adamları nasıl olur da birkaç senede süper zengin haline gelebilirler?
Nasıl oluyor da, daha dün harçlık verdikleri çocukları birden bire, işadamı oluyor ve milyon dolarlık devlet ihalelerine teklif verebiliyorlar?
Nasıl olacak, Başbakan etrafına hep akıllı adamları toplamış!

Akıllı adamlar biliyorlar ki; ?Hep bana-hep bana? derlerse karışıklık çıkacak, arada bir de ?Biraz da sana ?biraz da sana? derler.

Bu sebepten AKP? den Milletvekili olan biri, öncelikle ya TOKİ?den ya yandaş kooperatiflerin birinden olmak üzere mutlaka iki ev sahibi yapılır. İş arayan yakınları, KPSS engelini aşmak için, önce Diyanet?e oradan da istedikleri devlet kurumuna yerleştirilir. Milletvekillerinin kendi yörelerinde yapılan devlet ihalelerine müdahale etmelerine göz yumulur. Ali Dibo örneğindeki gibi!

Ekonomik olarak eli bollaşan, itibarı artan(!) Milletvekili artık tam bir asker haline gelir. Kaldır elini, indir elini, Bakanların aleyhine olan gensorulara ?ret?  oyu ver, tasarılara okumadan oy ver, Grupta sakın eleştirme.
Her şey saat gibi tıkır-tıkır işler.
Başbakan, Grup Başkanvekillerine emir verir, onlar milletvekiline emrederler, milletvekilleri şartsız itaat ederler, nur topu gibi ?Tek Adam Faşizmi? tipi demokrasimiz olur!

Pazartesi günü basında, TBMM?de bir komisyon kurulduğunu, eski-yeni milletvekillerine bazı ilave haklar tanınacağını okuduk. Bakın demokrasimiz nasıl gelişecekmiş!
*Milletvekilleri, protokolde ön sıraya geçecekler.
*Ömür boyu Kırmızı Pasaport taşıyacaklar.
*Trafik Polisi bundan böyle milletvekilinin aracını durduramayacak.

Bütün bu ?terbiyesizlikler? üç defa seçilmiş ve AKP Tüzüğüne göre bir daha seçilemeyecek olan AKP Milletvekillerinin gönlünü hoş etmek için yapılmaktadır.
-Milletvekilliği gönüllü olarak yapılan bir hizmettir, ?iş-meslek? değildir.
-Eski Milletvekilliği gibi bir statü yoktur. Görev yapılmıştır ve bitmiştir, o kadar.
-Güçlü bir devlet, eski milletvekillerine ?Kırmızı Pasaport? vereceğine, normal pasaportunun itibarını yükseltmelidir. Türk Pasaportuna ?Vize? uygulayan ülkelere aynı karşılığı verecek cesaretiniz var mı?
-Trafik Polislerinin kontrolünden hiç kimsenin muaf olmaması gerekir. Milletvekili-Yargıç-Savcı-Emniyet Mensubu kim olursa olsun, trafiğe çıktığı an kontrol edilebilmelidir.

?Biz zulme uğradık, bir şiir okuduk bizi hapse attılar, biz mağduruz, Allah rızası için bize oy verin? diyerek iktidara gelenler, zulmün en büyüğünü Türk Milletine yapıyorlar.
Emeklinin-işçinin-çiftçinin-köylünün ekonomik olarak her gün geriye gittiği, geçim zorluğu çektiği, her beş gençten ikisinin işsiz olduğu, dev gibi firmalarımızın iflas kuyruğuna girdiği bir ortamda milletvekillerine bu iyileştirmeleri yapmak, açıkça Türk Milletiyle alay etmektir.

Eski bir milletvekili olarak uyarım şudur;
Aklınıza başınıza alın, yakında sokağa çıkamaz hale gelirsiniz!

Gerçi, akıl hocası Öcalan olan, BDPKK ile koyun koyuna Anayasa yapan bir iktidardan ne beklenir ki?
KCK?lıları davul-zurna-Öcalan posterleriyle serbest bırakıp, ölüm derecesinde hasta olan paşaları-rektörleri zindanda tutmaya devam eden bir iktidarda insafın-eşitliğin-hukukun kırıntısını bulamazsınız. Bunların kalpleri ve vicdanları mühürlüdür. Yazıklar olsun!

Sağlık ve başarı dileklerimle 02 Nisan 2013

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Urcay Aslay dedi ki:

    Seçilen akil adamlar milletvekillerinin vazifesini yapıp AKP nin reklamını yapacaklar..O zaman aynı işi gören 2. kişiye fazladan ücret ödeyecekler, para kimden çıkacak; milletten.Çalışana % 3,5 zam ver, aynı işte 2 kişi çalıştır, yolluk ve ücret ver ne ala memleket. Sn. Bakanım bir de performans verirler mi dersiniz?