Bodrum Gündem

Bahar, Çocuklarla Bir Başka Güzel

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlk ve Ortaokulu   baharı karşıladığımız bu cıvıl cıvıl günlerde okul bahçesinde, velilerin  katkı ve katılımlarıyla bir kaynaşma etkinliği organize etti.

Bodrum Gündem Haber

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlk ve Ortaokulu  yapılan bu etkinlik ile gelen baharı sevinçle karşılayıp, farklı kültürleri iç içe geçirdiler. Çeşitli ülkeler mensup veliler kendi yemeklerini yapıp diğer ülkelere tattırdılar.

Okul Müdürü Devrim Karakuş “Amacımız okul mevcudumuzun %9 gibi hatırı sayılır bir oranını oluşturan yabancı uyruklu velilerimizi bir araya getirebileceğimiz ve kaynaştırabileceğimiz bir ortam oluşturmanın yanı sıra hem yabancı uyruklu veli ve öğrencilerimize, hem de diğer öğrencilerimize farklı kültürlere ait damak tatlarını ve oyunları tanıtarak faydalı ve güzel bir farkındalık ortamı oluşturmaktır. Burada öğrencilerimiz hem farklı ülkelere ait farklı yiyeceklerin tadına bakma fırsatına sahip olacaklar, hem de o ülkelerde oynanan çocuk oyunlarından bazılarını oynayarak yenidünyaların kapılarını aralayacaklardır. Bir eğitim kurumunun tek amacı müfredatı öğretmek değildir olmamalıdır. Bizler öğrencilerimizin yaşadıkları çevre ve toplumu tanımalarını ve uyum sağlamalarını da istiyoruz. Bu etkinlik sayesinde onların genel kültürlerini de geliştirdiğimize inanıyoruz. Baharı karşıladığımız bu günlerde baharın iç ısıtan özelliklerinden de faydalanarak her gün yan yana sıralarda aynı sınıfta eğitim gören farklı uyruklu öğrencilerimizin ve çeşitli etkinliklerde bir araya gelen velilerimizin tüm diğer öğrenci ve velilerimizle birbirlerini tanıdıkları, anladıkları birbirlerinin değerlerine ve kültürlerine saygı gösterdikleri, hoşgörüye dayalı ilişiler kurmalarını sağlamaktır. Eğitim yuvamızı daha etkin kılarak ve başarılarını daha da yukarıya taşıma düşüncesiyle organize ettiğimiz bu etkinliğimizin faydalarını ilerleyen zaman içerisinde göreceğimize inanıyoruz” dedi.

Okul bahçesine kurulan stantlarda farklı ülkelerin ve farklı kültürlerin yapmış olduğu yemekler konuklara sunuldu. Birçok ülkede farklı adlarla anılan ve fakat genelde aynı olan oyunlar tüm çocuklar tarafından oynandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.