Bodrum Gündem

BODTO 2013 yılı Seçim analizi

12 Mayıs Pazar günü yapılan BODTO seçimlerinde 30 kişiden oluşan Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeliği için 20 kişi “MAVİ” listeden girerken, “TURUNCU” listeden ise 10 kişi girdi. Kıran kırana geçen bir seçim sürecinin ardından 3 bin 900 üyenin, 2 bin 165’i oy kullandı. Bin 159 seçmen tercihini Mavi’den yana kullanırken, 935 üye turuncu dedi. Bununla beraber 71 oyda geçersiz sayıldı. 18 Mayıs günü yapılan yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanlık seçiminde ise BODTO Meclisi Mahmut Serdar Kocadon’un 4 yıl daha göreve devam etmesine karar verdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-23 Mayıs 2013

Bodrum Ticaret Odası seçimlerinde son aşama olan Meclis Başkanlığı’nın belirlenmesi ile Başkan Mahmut Serdar Kocadon, 9 Yönetim Kurulu ve 30 Meclis Üyesi ile dört yıl boyunca BODTO’yu yönetecekler. Yaklaşık 6 aylık bir seçim süreci yaşandı BODTO seçimlerinde. Çünkü 2009 yılında yapılan BODTO seçimlerinin hemen ardından yapılan 2009 yerel seçimlerine de yüzde yüz etkisi olduğu gerçeğinden hareket ile BODTO Başkanı ve yönetim kurulu ile birlikte, CHP, MHP ve AKP kadroları BODTO’yu ele geçirmek için yoğun bir çaba harcadılar.

Türkiye açısından değerlendirildiğinde yaklaşık 25-30 milyar dolarlık bir parayı yönetenlerin oluşturduğu bu yarı kamusal kurum olan Odalar ve Borsalar, işadamlarının olduğu kadar siyasilerin de çok önemsediği bir kurum olarak kabul edilmekte. Türkiye için bu kadar önemli bir kurumun seçimleri de doğal olarak önem arz ediyor. Oda ve Borsa seçimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da uzun bir süre gündemde kaldı. TOBB seçimlerinin tamamlanmasının ardından da gündem yerini 2014 Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlere bırakacak.

11 OCAK 2013: İLK  AŞAMA ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI…

Bu süreçte en çok tartışılan konu, oda başkanlarının 2 dönemden fazla görev yapamayacağı yönündeki kararın iptali ile ilgiliydi. Başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Türkiy’?deki toplam 365 Ticaret, Sanayi Odaları ve Ticaret Borsası başkanlarının yüzde 80’inin değişimi anlamına geliyordu. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da bu maddeden kaynaklı olarak başkan olamayacaklar arasında yer alıyordu. Anayasa Mahkemesi’nin “İki dönem başkanlık yapanlar, 2 dönem ara vermedikçe yeniden bu göreve seçilemez…” hükmünü içeren maddesini anayasaya aykırı diye iptal etmesi ile başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu dahil birçok oda başkanı gibi BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un da önü açılınca Mart 2013’te yapılacak seçimlerde yeniden aday olabilmelerinin yolu açıldı.

23 Ocak 2013-BASKIN SEÇİM İDDİALAR…

Anayasa Mahkemesi tarafından başkanlık için önü açılan Mahmut Serdar Kocadon ve BODTO Yönetim Kurulu tarafından 16 Şubat 2013’de BODTO’da  seçimin yapılması kararının açıklanması ile “Baskın Seçim” yapılıyor tartışması gündeme oturdu. Yerel basında “Baskın Seçim” iddialarına  şu şekilde verildi; Yeniden seçilebilme umuduyla Anayasa Mahkemesinin vereceği kararı bekleyen mevcut yönetimin, beklenen kararın çıkmasının hemen ardından, Mart ayı sonuna kadar yapabileceği seçimleri hukuki olarak yapılabilecek en kısa aralığa sıkıştırması, iş dünyasında süreçle ilgilenen herkesçe baskın seçim olarak değerlendiriliyor…”

“Baskın Seçim” yapılacağı yönündeki suçlayıcı iddialara BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’dan“Muğla seçimi 16 Şubat, Marmaris 16 Şubat, Fethiye 18 Şubat ve Milas Ticaret Odası seçimi ise 15 Şubat’ta yapılacak. Onların ki de baskın seçim mi?” şeklinde yanıtladı. Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamasının devamında; “2009 seçimleri de 15 Şubat’ta yapılmıştı. Bodrum Ticaret Odası seçimleri daha önce olduğu gibi Şubat’ın ikinci haftasında yapılıyor. Milas 15 Şubat’ta, Muğla ve Marmaris 16 Şubat’ta,  Fethiye’de ise 18 Şubat’ta seçim yapılacak. Bodrum’da da 16 Şubat olma olasılığı yüksek. İzmir’de Ticaret Odası seçimleri 4 Şubat’ta gerçekleşecek. Baskın seçim iddiaları doğru değildir. Seçimimiz her zamanki gibi Şubat’ın ikinci haftasında yapmayı planladık…” dedi.

28 Ocak 2013-TOOB?dan SEÇİMLERİ ERTELEME BAŞVURUSU…

Oda ve Borsa seçimleri ile ilgili seçim çalışmalarına tam başlanmışken, TOBB’da seçimlerin ertelenmesi yönünde başvuru yaptığı duyuruldu. TOBB resmi internet sayfasından yapılan duyurusunda “Yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğimize yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesini teminen, ilgili bakanlığımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunulmuştur. Kamuoyuna duyurulur…” deniliyordu.

Türkiye ve Bodrum İş Dünyası ile birlikte “Baskın Seçim” iddialarında bulunanlarda TOBB’un Bakanlığa yaptığı başvurunun sonucunu merakla beklemeye başladılar.

29 Ocak 2013-ODA ve BORSA SEÇİMLERİ İKİNCİ KEZ ERTELENDİ…

1 milyon 200 bin üye sayısına sahip Türkiye’nin en büyük örgütlerinden birisi olan Oda ve Borsaların seçimlerinin 30 Kasım 2012 tarihinde tamamlanması gerekirken, Bakanlar Kurulu kararı ile ikinci kez ertelendi. TOBB’dan yapılan yazılı açıklamada, yeni meslek gruplandırmalarına (NACA KODLARI)  ilişkin birliğe yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi istenmişti. 29 Ocak 2013’de Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından TOBB ve BODTO seçimlerinde yeni bir süreç başlamış oldu. Bu karar göre BODTO

seçimi Mayıs ya da Haziran aylarına ertelenmiş oldu. Doğal olarak “Baskın Seçim” iddiaları da gündemden düştü.

19 Nisan 2013-BODTO SEÇİMLERİ 12 MAYIS 2013…

Şubat 2013’de yapılması gereken seçimler, Bakanlar Kurulu kararının ertelemesi ile Mayıs ve Haziran aylarında yapılması kesinleşince, BODTO İlçe Seçim Kuruluna 12 Mayıs 2013 tarihinde seçim yapılabilmesi için başvuruda bulunuyor. Seçim Kurulunun talebi kabul etmesi ile BODTO seçimlerinde yoğun bir çalışma ve hareketlilik başlıyor.

BODRUM İÇİN VİZYON HAREKETİ KURULUYOR…

2005 BODTO seçimlerine damgasını vuran Mavi Değişim Hareketi’nden ilham alınarak kurulan “Bodrum Vizyon Hareketi? Fikret Karataş’ın yazısında belirttiği üzere; “Ahmet Karataş çok ilginç bir laf etti: ‘Yedi benzemez bir araya geliverdik.’ Gerçekten gelmişler. Yedi benzemez önce yetmiş, sonra 700 olmuş…”  Gerçekten önemli bir kampanya yürüttüler.

BODTO Seçim tarihinin belirlenmesinin ve Mahmut Kocadon’un da Başkanlık için adaylığını açıklamasının ardından, Kocadon’a karşı olarak kurulan bu oluşum uzun bir süre oldukça tartışmalı, gergin ve sancılı bir dönemin olacağının habercisiydi.

CHP geçmiş dönem İlçe Başkanlarından Erhan Topanoğlu, BOSİAD Başkanı Mustafa Er, CHP İlçe Başkanı Okan Özsu, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, Ahmet Karataş ve Adem Güner’in bir araya gelerek bir restaurantın üst katında toplantı yaparak, Vizyon Hareketi’ni başlattıkları söylendi. Bu harekete CHP Belediye Başkan Aday Adayı Erman Aras’ın da katılması ile Bodrum yerel gündemi tamamen BODTO seçimlerine odaklandı.

Bodrum Vizyon Hareketi, Bitez’de bir otelde aday tanıtım kokteyli yaptı. Doğrusunu söylemek gerekirse tam bir gövde gösterisi planlanmıştı. Renk olarak turuncuyu seçen Vizyon hareketinde erkekler turuncu kravatları, kadınlar ise turuncu fularları ile seçim startını verdiler. Ancak beklenilenden daha az bir katılımla gerçekleşen aday tanıtım toplantısından sonra, Bodrum’un her noktasını yüzlerce billboard ile donattılar. Kapı kapı dolaşarak üyelerden oy isteyen Vizyon Hareketi ile ilgili bir çok spekülasyon da yapıldığı ifade edildi. Ancak Başkan adaylarının açıklanmaması ve bu konuda yapılan açıklamaların inandırıcı

ve tatmin edici olmaması, harekete tedirgin bakılmasına neden oldu. Başkanlık konusunda Vizyon Grubunun sıkıntısı olduğu BODTO Yönetim Kurulu Başkanlık seçiminde de kendisini gösterdi.

Süreç içinde Vizyon Hareketi içindekilerinin seçim sonucuyla ilgili  9-1, ardından 8-2 ve son olarak da 6-4 kazanacakları yönünde söylemlerde bulunulmasına, karşın sadece 3 grupta kazandılar  ve 10 meclis üyesi çıkarabildiler. Hareketin önde gelen isimlerinden Bülent Manzak, Dr.Oğuz Poyraz, Erhan Topanoğlu ve Ahmet Karataş BODTO Meclisine girebildiler.

BODRUM İÇİN BİZ BİRİZ…

Mahmut Kocadon liderliğinde BODTO seçimleri yarışına giren Biz Biriz ekibi son haftaya kadar sakin hareket etti. Üyeleri tek tek dolaşarak oylarını talep eden grup, seçime 6 gün kala Aday Tanıtım kokteyli ile gövde gösterisi yaptılar. Oldukça kalabalık bir toplantı ile moral bulan Biz Biriz ekibi, seçime bir iki gün kala billboardlar da yer aldılar. Adayların belli olması ile iddiasını artıran Biz Biriz Grubu sert açıklamalarda bulunmak yerine daha çok projelerinden bahsetmeyi tercih ettiler. Katıldıkları canlı WEBTV ve Radyo programında Vizyon Grubu tarafından yapılan eleştirilere yanıt verdiler ve gelecek dönemdeki projelerini anlattılar. Biz Biriz ekibi en çok Vizyon Hareketinin başkan adayı olmamasını öne çıkartırken, seçim sonrası Biz Biriz ekibini en çok şaşırtan ise 1. Ve 3.Meslek Gruplarını kaybetmeleri oldu. Özellikle 1.grup için kazanacaklarına kesin gözü ile baktıklarını, sonucun sürpriz olduğunu ifade ettiler. 1.Grubun kaybedilmesinde MHP’nin önemli rol oynadığı da dile getiriliyor. Sonuç olarak 20 Meclis üyesi kazanarak seçimde zaferle ayrılan Mahmut Kocadon ve ekibi, Başkanlık seçiminde 3 fire verirken, bir kişiyi de Vizyon Hareketinden kendi grubuna çekmeyi başardılar.

CHP TABANI DAYATMAYI KABUL ETMEDİ…

CHP’nin Vizyon Hareketi içinde aktif olarak yer alması ile ilgili olarak; CHP İlçe Başkanı Okan Özsu’nun (başka bir restauratta) düzenlediği ve 43 kişinin katıldığı bir toplantıda konuşulanlar www.bodrumgundem.com haber sitesinde yayınlanınca, CHP içinde yoğun tartışmalar yaşandı. CHP İlçe Başkanı ve birkaç yönetim kurulu üyesi ile birlikte bir kısım CHP’li Vizyon hareketin içinde yer alınmasını isterken, yönetimin ve tabanın büyük bir bölümü ise dayatmalara karşı çıkarak böyle bir ittifakın içinde yer almanın doğru olmayacağını ifade ettiler. 43 kişinin katıldığı toplantıda CHP üyesi kişilere yönelik

suçlamalarında yer alması nedeni ile tartışmalar daha da yoğunlaşırken, seçimin bitmiş olmasına rağmen konu ile ilgili söylemlerin ardı arkası kesilmiyor. CHP’lilerin büyük bir bölümü Vizyon Hareketi içinde ittifak yapmak yerine, BODTO’da her iki guruptan aday olan CHP?li üyelere destek verilmesini istedi. BODTO seçimlerinde iyi bir strateji izlenmediği, bu nedenle CHP’nin yara aldığı ve bunun 2014 yerel seçimlerine olumsuz etki yapacağı da parti tabanında sıklıkla konuşulmakta.

Özellikle 1.Meslek Grubunda Biz Biriz’den aday olan CHP’li adaylar Abdurrahman Deda, Asaf Özveren ve Güneri Günaydın ile birlikte, CHP’li 4 komite üyesi seçilemediler. Bu konuda en büyük tepkiyi meslek komitesi adaylarından Koray İşbilir gerçekleştirdi ve CHP İlçe Başkanına tavır alarak partisinden istifa ettiğini açıkladı. Bu nedenle CHP’den başka isimlerinde istifa edeceği ve BODTO seçimlerinden çıkan bu sonucun sorumlusunun CHP İlçe Başkanı Okan Özsu olduğu ifade ediliyor.

MHP BEKLEDİĞİNİ BULAMADI?

MHP, BODTO seçimlerinde net olarak taraf olurken, Vizyon Hareketi içinde oldukça etkin bir çalışma yaptı. MHP, Vizyon hareketi ile kesin kazanacağını düşünürken, kaybeden taraflardan birisi oldu. BODTO seçimlerinde MHP’nin tavrının Mehmet Tosun’un Bodrum Belediye Başkanlığı için risk taşıyıp taşımadığı ise sürekli konuşulan konular arasında yer aldı. 2014 Yerel Seçimlerinde oldukça iddialı olan MHP ve Mehmet Tosun için, BODTO seçimlerindeki tavırlarının ve çıkan sonucun, 2014 yerel seçimlerine olumsuz bir etkisi olacağı öngörülüyor.

EN KAZANÇLI AKP…

Bodrum AKP İlçe Başkanı Yılmaz Algül, seçim süreci içinde sessizliğini hiç kaybetmedi. BODTO seçimleri ile ilgili hiçbir yorum yapmadığı gibi AKP’lilerin taraf belirlemelerinde de müdahil olmadı, ya da bunu çok gizli yaptı. Basında BODTO seçimlerine dair AKP İlçe Teşkilatı’nın görüşleri veya tavrı ile ilgili bir tek haber çıkmadı. Ancak AKP’nin muhalif kesiminde yer aldığı ifade edilen Ahmet Karataş, Vizyon Hareketi içindeki konuşmaları ve yazıları ile etkin rol oynarken süreci yöneten en önemli isimlerden birisi oldu. AKP İlçe Yönetimi hem Biz Biriz, hem de Vizyon hareketi içindeki AKP’li adaylarını destekledi. Böylelikle BODTO meclisinde ve hatta yönetimde yer alarak en kazançlı parti oldu.

BOSİAD GERİ PLANDA KALDI…

BOSİAD Başkanı Mustafa Er, Vizyon’un başlangıcında yer almasına karşın süreç içinde hep geri planda kalmayı tercih etti. Bodrum’un iş adamları derneklerinden birisi olan BOSİAD’ın Başkanı olmasına karşın, geri planda kalması ise kamuoyunda farklı farklı yorumlara neden oldu. BOSİAD Üyeleri Vizyon hareketi içinde yer aldılar, ancak BOSİAD üyesi olarak öne çıkmadılar. Bununla beraber seçim günü Mustafa Er’in oldukça faal olması da dikkatlerden kaçmadı.

BESİAD TARTIŞMALARIN ODAĞINDA…

Bodrum’un önemli İş Adamları Derneklerinden birisi kabul edilen BESİAD, seçim süresi boyunca en çok tartışılan örgütlerden birisi oldu. BODTO seçimleri öncesinde organize ettiği toplantılarda BESİAD, net olarak BODTO seçimlerine müdahil olacağı yönünde görüş bildirdi. Ancak BESİAD’ın bu açıklaması sürekli olarak “Taraf” olduğu yönünde değerlendirmelere neden oldu. BESİAD tarafından belirlenen isimlerin aday olmaları için iki tarafla da görüşmeler yapıldığı, bu konuda da Biz Biriz grubunun BESİAD’a daha yakın durduğu listelerin belirlenmesi ile ortaya çıkmış oldu. Vizyon grubunda da BESİAD üyesi aday olmasına karşın, Biz Biriz Grubu BESİAD üyesi isimlere daha çok yer verdi. BESİAD’ın, BODTO seçimlerinde tarafsız kalmaya çalışması da tartışılırken, kimileri taraf olduğu yönünde iddialarda bulundu. BESİAD Yönetim Kurulu bu tartışmalara yazılı bir basın açıklaması ile yanıt verdi.

EN ÇOK KAYBEDEN ERMAN ARAS?

CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olarak Ankara’ya adı taşınan Erman Aras, BODTO seçimlerinin en önde gelen ismi oldu. Vizyon Grubunun sözcülerinden birisi olan Aras’ın ismi, Vizyon Grubunun olası Başkan adayları arasında geçmekteydi.  Konuşmalarında oldukça heyecanlı ve sert ifadeler kullanan Aras, sürekli olarak BODTO Yönetimini ve Kocadonları suçlayıcı konuşmalar yaptı. Erman Aras, açıklamalarında BODTO Yönetimine seçildiklerinde yapacakları projeleri anlatmak yerine, Bodrum Belediyesine ve Mehmet Kocadon’a yönelik eleştirileri ile dikkat çekti. 9.Meslek Grubu-Yat İmalat Sektöründen seçime giren Erman Aras büyük bir farkla rakiplerine yenilmiş oldu. CHP’den Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayı olan Erman Aras?ın adaylığı da böylelikle tehlikeye girmiş oldu. Erman Aras, aynı zamanda Mahmut ve Mehmet Kocadon ile amca çocukları.

ASIM BAŞARAN’IN TURUCU T-SHIRT’Ü, MEHMET KOCADON’UN MAVİ GÖMLEĞİ…

BODTO seçimlerine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un “mavi gömleği” damgasını vurdu. Bazı medya kuruluşlarının haberlerinde, Mehmet Kocadon’un BODTO seçimlerine gelerek kardeşi Mahmut Kocadon adına oy istediği, hatta gelenleri tehdit ettiği ifade edildi. Oy kullanma sırasında  kapıda üyeleri karşılayan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, manşetlerde haber olarak yer alırken, BODTO seçimlerinde oy verme işleminin başladığı 09:00 ile,  sayımların başladığı 17:00?ye kadar  turuncu renkli t-shirt ve ekibi ile birlikte kapıda bekleyen Asım Başaran için “O bir siyasi partinin temsilcisi. O nedenle kapıda bekleyerek oy vermeye gelen üyeleri karşılaması normal” denildi. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un da BODTO’ya gelerek kapıda bir süre gelenleri karşıladığı ve ardından mekandan ayrıldığı görüldü.  Ancak seçim süreci içinde Vizyon grubu Mehmet Kocadon’un, Biz Biriz Grubu ise Mehmet Tosun’un üyeleri arayarak oy istediğini hatta tehdit ettiklerini söylediler. BODTO üyeleri ise oy kullanma kabinine girildiğinde, herkesin kendi görüşü doğrultusunda oy kullandığını kaydederek, bu söylemleri spekülasyondan ibaret olduğunu ifade ettiler. Sonuca bakıldığında ise mavi gömlekli başkan kazanırken, turuncu t-shirtlü başkan kaybetti.

SON GÜLEN BÜLENT MANZAK…

BODTO seçimlerinde kendilerine BAM adını veren Bülent Manzak, Adem Güner ve Mustafa Gündoğ en aktif çalışanlar listesinin başında yer aldılar. Mustafa Gündoğ haber sitesini tam anlamı ile Vizyon Hareketine tahsis etti. Bodrum?da yayın yapan sitelerdeki haberleri derleyerek yaptığı yayın politikasını değiştirerek, BODTO seçimleri sürecinde sadece Vizyon Hareketi haberlerini yayınladı. Adem Güner ise aday olmamasına karşın, neredeyse başkan adayı gibi hırsla çalıştı. Adem Güner?in Mavi Değişim Hareketinden buyana Mahmut Kocadon ile hareket etmesine karşın, neden bu dönem Mahmut Kocadon?a karşı sert muhalafet yaptığı en çok sorulan soru oldu. Bülent Manzak ise iyi bir hukuk danışmanı olan İlker Bayhan ile girdiği mücadelede başarılı oldu. Böylece BAM efsanesi de bölünmüş oldu. Bülent Manzak Başkanlık seçimi ile ilgili olarak kaleme aldığı yazıda sert eleştirileri ve kırgınlığı ile dikkat çekti.

İLGİNÇ BAŞKANLIK SEÇİMİ?

BODTO Seçimlerinin ardından yapılan itirazalar sonucu Mavi gurup 20 meclis üyesi, turuncu gurup ise 10 meclis üyesi kazandı. 18 Mayıs Cumartesi günü yapılan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi ise 16.oyun kullanıldığı saat 14:30?a kadar gergin bir bekleyiş ile sürdü. Sabah 0

9:00’da başlayan seçimde saat 10:30 itibarı ile 15 meclis üyesi oyunu kullandı. Saat 14:00′?e kadar gergin bir bekleyiş ve telefon trafiği yaşandı.  Saat 14:00 itibarı ile BODTO’ya gelen Vizyon Hareketi Meclis üyeleri meslek komitelerindeki oylarını kullandılar, ancak başkanlık için oy kullanmadan ayrıldılar. O ana kadar oy kullanmak üzere sandığa gelmeyen Sefa Karaca oyunu kullandı. Bir süre sonra gelen Hatice Türker’in de oyunu kullanmasının ardından oy kullanmayan diğer üyeler de oy kullanmak üzere odaya geldiler. 1.Meslek Grubundan turuncu grup meclis üyesi olarak seçilen Murat Pahna’da oy kullananlar arasında dikkat çekti. Sonuç açıklandığında ise beklenildiği gibi 3 fire, bir artı oy çıkması ile Mahmut Kocadon 18 oy alarak BODTO Başkanı olarak seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise İbrahim Akkaya, Mustafa Güneri, Mehmet Ayaz, Deniz Eyinç, Alper Özşeker, Atilla Serttaş, Erdem Ağan ve Orhan Dinç?ten oluşuyor. İbrahim Akkaya Deniz Eyinç ve Mehmet Ayaz’ın Yönetim Kurulu üyeliklerine kesin gözü ile bakılmasına karşın, 9.Meslek grubu olan Yat İmalat Sektöründen seçilen 3 meclis üyesinin de yönetime girmesi oldukça ilginç oldu.

Bodrum Ticaret Odası Seçimlerinde yeniden yönetim kurulu başkanı seçilen Mahmut Serdar Kocadon,  gazetecilere yaptığı açıklamada, Vizyon Gurubundaki meclis üyelerinin bugün oy kullanamamalarının bir demokrasi ayıbı olduğuna dikkat çekti. Kocadon “Bir maratondan çıktık. Biliyorsunuz bu seçimler Şubat ayında yapılacaktı, ama Bakanlar Kurulunun aldığı kararla Mayıs ayında yapıldı. O günden bu yana bütün Bodrum?u dolaştık ve çok çalıştık. Diğer guruptaki arkadaşlar da çalıştılar. Fakat bugün neden gelip oy kullanmadılar, bilmiyorum. Çünkü onlara oy veren bir kitle var, onlar adına gelip oy kullanmaları gerekiyordu. Umarım meclis çalışmalarına gelirler de beraber Bodrum için bir çalışma yaparız. Biz yeni yönetimimizde güzel bir karma yaptık, genç arkadaşlarla birlikte Bodrum için güzel şeyler yapacağız? dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.