Bodrum Gündem

SON DAKİKA!!! Merdan Yanardağ Bodrum’da Gözaltına Alındı

merdan_yanardag_gozaltina_alindiYurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Yalıkavak?ta kiraladığı evden Bodrum Emniyetine bağlı polisler tarafından gözaltına alındı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-13 Eylül 2013

Ergenekon Davası sanıklarından, Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci Yazar Merdan Yanardağ Bodrum Yalıkavak?ta kiraladığı evde arkadaşları ile birlikte sohbet ettiği sırada Bodrum Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından göz altına alınarak hastaneye götürüldü. Bodrum mDevlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Gazeteci Yazar Merdan Yanardağ, Bodrum Emniyet Müdürlüğü?ne getirilerek gözaltı işlemleri yapıldı.

merdan yanardağ gözaltında (5)MUĞLA BARO BAŞKANI MUSTAFA İLKER GÜRKAN EMNİYETE GELDİ…

20:00 civarında Yalıkavak’ta gözaltına alınan gazeteci Yazar Yanardağ’ın emniyete getirilmesinden kısa bir süre sonra gelen ve Yanardağ ile görüşen Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürken şu açıklamayı yaptı. “Sayın Yanardağ gözaltına alınmıştır. Hastanede raporları düzenlenerek emniyet Müdürlüğüne getirilmiştir. Sağlık durumu iyidir. Tutanakta belirtildiği üzere Yalıkavak’ta bir ev kiralamış. Kaçak bir durumda olmadığı ifade ediliyor. Yakalama işlemlerini yapan Bodrumumuzun polisidir. Dışarıdan gelen görevli polisler gelmemiştir…”

Yanardağ’ın avukatlığını yapan Muğla Baro Başkanı Gürkan Ergenekon Davasının hükümlerine göre yakalama kararı verildiğini ifade ederek “Ergenekon davasının hükmünün tutuklama kararının infazı yapılıyor.” dedi. Avukat Gürkan davanın özel savcılar tarafından yürütülmesi nedeni ile davanın görüldüğü mahkeme savcısının vereceği karar doğrultusunda bu gece yada yarın İstanbul’a götürülebileceğinin bilgisini de verdi.

merdan yanardağ gözaltında (1)ARKADAŞI YANARDAĞ’IN MESAJINI GETİRDİ…

Gazeteci Merdan Yanardağ Yalıkavak’ta kiraladığı evde gözaltına alındığı sırada yanında bulunan arkadaşlarından biri olan Tanju Sirmen Merdan Yanardağ ile gözaltı işlemleri yapıldığı sırada görüştü. Gazeteci Yazar Merdan Yanardağ arkadaşı Sirmen vasıtası ile şu mesajı iletti;

?Bu karar ahlaken, siyaseten ve hukuken meşru bir karar değildir. Bu toplumsal muhalefeti susturmak için verilmiş bir karardır. Zaten savunmada söylenecek her şey söylenmiştir. Bu noktada yaşanması gerekenler yaşanıyor. Bundan sonraki süreçte de yine yaşanması gerekenler yaşanacaktır.?

Merdan Yanardağ’ın gözaltına alındığı sırada beraber olduklarını söyleyen Tanju Sirmen, emniyet mensupları ifade için kendisini davet ettiklerini, herhangi bir zorlama veya tartışma olmaksızın Yanardağ’ın da davete icabet ettiğini kaydeden Sirmen, sonraki süreçte de rutin gözaltı işlemlerinin gerçekleştiğini söyledi.

BARO BAŞKANI AYAKKABILARINI YANARDAĞ’A VERDİ…

Gözaltı sırasında bağcıklı ayakkabılar, kemer veya kravat gibi aksesuarların alındığının bilgisini veren Muğla Baro Başkanı Av.Mustafa İlker Gürkan Yanardağ ile ayakkabıları değiştirdiklerini söyledi. Başkan Gürkan Bodrum Emniyeti önünde Gazeteci Yanardağ’ın ayakkabılarını giyerken ilginç görüntülere sahne oldu.

Ergenekon Davası’ndan yargılanan Merdan Yanardağ, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.