Bodrum Gündem

Deniz Manzaralı Yangın

15.09.2013
0
A+
A-

Konacık’ta öğle saatlerinde çıkan yangın rüzgarında etkisi ile geniş bir alana yayıldı. Birinci derece doğal sit alanı olan makilik alanda 10 Hektar yandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-15 Eylül 2013

Saat 16:00 civarlarında havadan bir helikopter, Konacık Belediyesi ve Bodrum Belediyesi ile diğer belde belediyelerin de takviye söndürme araçlarının müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun yangın söndürme çalışmalarını bizzat yerinde kontrol ederek yönetti. Telefon ile yaptığımız görüşmede yangınla ilgili bilgi veren Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun buy Aciclovir online Retin-A no prescription “Yaklaşık 10 hektarlık makilik alanımız yandı. Bu bölge 1.derece doğal sit alanı. Saat 16:00 civarlarında yangın tamamen kontrol altına alınmıştır. Hepimize geçmiş olsun. “ esomeprazole online dedi. Yanan bölgelerin bir süre sonra imara açıldığı, bu bölgenin de imara açılması gibi bir durumun olup olmayacağı yönündeki sorumuza Mehmet Tosun net yanıt verdi; “Yanan bu bölge birinci derece doğal sit alanıdır. Buralar asla imara açılamaz. Sonrasında da açılmaz.” dedi.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olması ve Bodrum’un imar planlartının da merkezi hükümet tarafından yapılacağı düşünülünce, Bodrumlular bu güne kadar çıkan bir çok yangının bilerek çıkarıldığını düşünüyorlar. Yangının çıkış nedeni ise Orman Bölge Müdürlüğünün çalışmaları sonucu belirlenecek.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.