Bodrum Gündem

Çığlık Çığlığa Ders

18.12.2013
0
A+
A-

Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Bodrum’a gelen bir grup öğrencinin, balıkçı gemileri, gemicilik, av araçları ve avlanma üzerine yaptıkları uygulamalı eğitim renkli görüntülere sahne oldu. İlk kez balık avlayan öğrenciler çığlık çığlığa av heyecanı yaşadı.

Bodrum Gündem Haber/18 Aralık 2013

Akademik personel eşliğinde iki günlük uygulamalı eğitim için Yalıkavak beldesine gelen 30 öğrenci, iki tekneyle denize açıldı. Yalıkavak deniz üstünde heyecanlı ders (11)Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği’nin (BORABDER) purchasing Plavix  destek verdiği uygulamada, öğrenciler unutamayacakları iki gün geçirdi. İlk gün akvaryum balıkları ile ilgili uygulama gezisi yapan ekip, bugün (Çarşamba) balıkçı barınağından hareketle Yalıkavak açıklarında avlandı. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Bölümü Avlama Teknolojisi Ana bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yıldız Bolat ve öğretim elemanlarının eşlik ettiği öğrencilere gemicilik üzerine teknik bilgilerde verilerek uygulaması gösterildi.

“BALIK TUTMA HEYECANINI YAŞIYORLAR”

Uygulama hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yıldız Bolat  Dün akvaryum balıklarıyla ilgili bir uygulama yaptık. Bugünde tekne ile denizde bir uygulama gerçekleştiriyoruz.  Deniz şartlarını görüyorlar. Çünkü birçoğu bu heyecanı yaşamadılar. Dümen tutma, limandan ayrılma, yanaşmayı da birebir görme şansı buldular. Çünkü neticede amatör denizci belgesi veya yat kaptanlığı belgesini almaya hak kazandıkları için bu anlamda onlar için iyi bir uygulama oldu. Öğrencilerimize balık tutma heyecanını yaşatmak adına bir etkinlik düzenledik.  En azından kamışla balık tutma heyecanını yaşamadılar. Şimdi onları yaşıyorlar” dedi.

Balık avlamaya çalışan su ürünleri fakültesinden 4. sınıf öğrencisi Vuslat Odabaş, balık tutamasa da güzel zaman geçirdiklerini, kendileri için verimli bir uygulama olduğunu söyledi.

deniz üstünde heyecanlı ders (2)Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’da “Onları burada misafir etmekten mutluluk duyduk. Hem denizimin güzelliğini görme imkanı buldular hem de derslerini öğreniyorlar. Su ürünleri, avlanma ve çevremizle ilgili onların görüşlerini de almak istiyoruz. Eğer yapmamız gereken bir şey olursa onun için çaba harcayacağız” buy Levitra online dedi.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BALIK AVI

Tekne üzerinde dümen sistemiyle ilgili pratikte yapan öğrencilerden bazılarının balık avlama macerası oldukça heyecanlı geçti. Kimileri yakaladığı balığı su üzerine çıkardığında çığlık atarak sevinç gösterisinde bulundu.  Acemi olanlara öğretmenleri ve tekneyi ziyaret eden BORABDER yöneticileri yardımcı oldu. Yakalanan balıkların küçük olanları denize geri salındı. Genellikle isparoz ve karagöz türü balık avlayan öğrenciler,  küçük olan balıkları olta iğnesinden çıkarırken zarar vermemek için çaba harcadı.

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.