Bodrum Gündem

Bodrum’da Seçime Gerek Kalmayabilir

Bodrum’da Seçime Gerek Kalmayabilir
16.01.2014
0
A+
A-

Hukukun, adaletin, vicdanın, kültürün, çağdaşlığın, bilimin, eşitliğin, güzelliğin oyuna talibiz! Yarımada Alternatifsiz değil, Bu seçimde bizde varız! Sloganı ile yola çıkan ÖDP 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığı ve Meclis üyelikleri için yarışa giriyor. Yapılan açıklamada bu adayların kazanması durumunda Bodrum’da bir daha seçime gerek kalmayabileceği şeklinde oldukça iddialı bir söylemde bulunuyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-16 Ocak 2014

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Bodrum İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği için seçim çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Hukukun, adaletin, vicdanın, kültürün, çağdaşlığın, bilimin, eşitliğin, güzelliğin oyuna talibiz! Yarımada Alternatifsiz değil, Bu seçimde bizde varız! Sloganı ile yola çıkan ÖDP, sosyalistleri, devrimcileri ve demokratları kendi çatıları altında birleşmeye çağırdı.

odp logoBODRUM ÇAĞDAŞ KENTLEŞMİYOR…

ÖDP tarafından yapılan açıklamada buy Topamax Diyoruz ki; Bodrum çağdaş manada kentleşemeyen bir ilçedir ve bunun sorumlusu rant merkezli sermayedir. Ve hatta, şu bildiğiniz çöp ve arıtma sistemleri, beton yığınları, ulaşım, yeşil alanlar, kıyıların işgali gibi içinden çıkılmaz, çözümü çok pahalı ve imkansız sorunlar ta bu günlere bilerek, isteyerek, kasten ertelenmiştir. Yasal mevzuatlarda tarif edilen görev ve sorumluluklarını dahi yerine getirmemiş eski başkanlar şimdi de en büyük sermaye grupları tarafından bir kez daha önümüzdeki seçime sıvanıp pompalanıyor, haberiniz olsun! Adli dosyaları daha kapanmamış kuklalar, sanki birer halk kahramanıymış gibi yarımadaya yüksek dozlarda bir kez daha şırınga ediliyor, bizden söylemesi!” şeklinde yapılan açıklamanın ardından;

Retin-A without prescription “Bu yüzden, ÖDP olarak; göz göre göre, Bodrum’un klişe başkan adaylarına mahkum olmasına ve halkın alternatifsiz bırakılmasına gönlümüz razı olamazdı… İlçedeki ucube ve çarpık kentleşmenin bizzati baş sorumlusu olan paragöz, rantgöz, cingöz zatlarla seçmeni baş başa bırakmanın günahı da vebali de boynumuza kalsın istemedik. Biliyoruz ki, bir yerlerde masum mu masum, saf mı saf, temiz mi temiz, çaresiz mi çaresiz bir tanecik de olsa seçmen muhakkak vardır ve onun dünyalara değer oyu boşa gitmemelidir.” Diyerek ÖDP’nin de aday çıkardığını ve Bodrum’da herkesin sermayenin kuyruğuna takılmak zorunda olmadığına vurgu yapıyor.

buy cytotec BUNDAN SONRA SEÇİME GEREK KALMAYABİLİR…

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) açıklamasının son bölümünde şu değerlendirmeyi yapıyor; “Yarımadanın bundan böyle sömürülmeye tahammülü ve takadı kalmadığı gibi, bilakis derhal radikal bir müdahaleyle, acilen kurtarılmaya ihtiyacı vardır! Bodrum bir daha aynı adayların eline geçtiği takdirde, artık seçime filan da gerek kalmayabilir! Çünkü o vakit; çalısından çırpısına, karıncasından balığına, garsonundan esnafına her şey ve herkes toplu halde büyük ve küresel sermayenin midesine inmiş olacaktır!.. Bu yüzden, Bodrum’u bu seçimlerde cehalet, rezalet, banka, acenta, mudi, AVM, holding, ÇUŞ, puşt ve bilcümle sermayegillerin elinden geri almaya geliyoruz! Yola çıktık, haberiniz olsun! Mudi hesap cüzdanlarında rakamlara dönüşmüş o güzelim ormanların, denizin, kıyıların ve tarihin ruhu adına aday çıkardık ve geliyoruz ey Bodrum! Bu ilçenin sadece tuzu-kurugillere ait olmadığını dünya-aleme göstermeye geliyoruz!”

ÖDP bütün partilere hitaben “Hodri Meydan!” diyerek “Yokların oyuna talibiz! Emeğin oyuna talibiz! Geçmişin ve geleceğin oyuna talibiz! Tabiatın oyuna talibiz!” Bodrum’un geleceğine ve kenti yönetmeye talip olduklarını belirtiyor.

Diğer yandan Bodrum’da tabanı olduğu bilinen Türkiye Komünist Partisinin (TKP) 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde ÖDP’ye mi destek vereceği, yoksa aday mı çıkartacağı henüz belli değil.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.