Bodrum Gündem

Bodrum’u Dinleyerek Yol Haritasını Hazırlıyor

18.01.2014
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün seçim çalışmaları için Bodrum’da. Başkan 12 STK ziyareti ile rekor kırdı.

Bodrum Gündem-17 Ocak 2013

30 Mart Yerel seçimleri öncesi Muğla ve ilçelerine ziyaretlerini sürdüren CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün Bodrum’da Osman Gürün Bodrum ziyareti (1)ki ziyaretlerine Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum seçim bürosu ile başladı. Burada Bodrum’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Dr. Osman Gürün; “Bodrum ziyaretimizde sivil toplum kuruluşlarını dolaşacağız, sorunlarını, ilk ağızdan dinleyerek çözüm önerilerini alacağız. Bodrum sivil toplum kuruluşlarının en yoğun olduğu bir ilçemiz, dolayısıyla demokrasinin en üst seviyelerde yaşandığı ilçelerimizden biri.”dedi.

Bodrum’daki seçim çalışmalarına Bodrum Belediyesi’ni ziyaret ederek devam eden Dr. Osman Gürün, CHP Bodrum Belediye Başkan adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Osman Gürün Bodrum ziyareti (13)12 STK İLE TEK TEK GÖRÜŞTÜ, BRİFİNG ALDI…

Deniz Ticaret Odası, Denizciler Derneği,  Bodrum Otelciler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Hayvan Hakları Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Muharip Gaziler Derneği, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği, Kent Konseyi gibi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e bu ziyaretlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon, CHP Bodrum ilçe başkanı Recai Seymen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban ve partililer de eşlik etti.

Sivil Toplum Kuruluşlarında vatandaşlarla sohbet eden Dr. Osman Gürün, denizcilikten limanlara, ulaşımdan turizme kadar birçok konuda vatandaşların sorunlarını, görüş ve önerilerini dinledi. Bodrum’un, Fethiye’nin, Marmaris’in kendi başına güzel, değerli olduğunun altını çizen Dr. Osman Gürün bu değerlerin, güzelliklerin yani 13 ilçenin Muğla Büyükşehir çatısı altında, kendi özelliklerini, kimliklerini, özgünlüklerini kaybetmeden ve muhafaza ederek birlikte, beraber bir bütün oluşturacağını söyledi.

Osman Gürün Bodrum ziyareti (7)MUHTARLARI CAN KULAĞI İLE DİNLEDİ NOTLAR ALDI…

Bodrum ziyaretinin ikinci gününde, belde belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Dr. Osman Gürün; “Bugün burada iki farklı statüde muhtarlarımızla birlikteyiz. Köy ve mahalle muhtarlarımız. Biz büyükşehir yasası ile köy muhtarlıklarımızın kapatılmasına karşı çıktık, hukuki mücadelesini verdik ama kapattılar. Önümüzdeki yerel seçimlerde iki yönetici seçeceksiniz, ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı. Bizim mahallelerdeki temsilcilerimiz, gözümüz, kulağımız gene muhtarlarımız olacak. Büyükşehir yasasının aksayan yanlarının yanında büyükşehir belediyesine yetki ve güç de verilmiş. Sorunlarınızı ilçe belediyesi ve sorumluluk alanında büyükşehir belediyesi çözecek. Seçimlerde 13 ilçe bir büyükşehir belediyesi takımını sizlerin desteği ile oluşturacağız. Bu seçimlerde yerel yönetimler için ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı olarak iki yönetici seçiyor olmanızın yanında bir de genel siyasete yansıtacağı önemli mesajlar var. Mevcut yönetim tarzından memnun değilsek, huzurumuz yoksa birbirimize olan güvenimizi kaybettiysek kurumlar arası ilişkilerde herkes birbirinden bir şeyler saklar hale geldiyse, adaletin, hukukun, kolluk kuvvetlerinin güvenilir olmaktan çıktığı bir dönemde bizim çağdaş bir devlet olmanın gereğini yaparak, tepkimizi sandıkta göstermemiz gerekiyor. 30 mart seçimleri bir yerel seçim meselesi değil, herkesin sandığa gitmesi oyunu kullanması gerekiyor.  Seçim gezilerimde Seydikemer, Ula, Yatağan, Köyceğiz, Fethiye, Dalaman, Kavaklıdere, Milas’ta genellikle köyleri dolaşıyorum, herkes adeta kararını vermiş bir farkındalık bir uyanış var. Bu yüzden herkesin sandığa gidip 31 Martta Muğla’nın düşüncesini, görüşünü aydınlık yüzünü Türkiye’ye göstermesi gerekiyor. Yeni, aydınlık, huzur dolu, birbirine güvenen Muğla’da birlikte 5 yıl daha geçirmek için hepinizin desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve beraberindeki heyet daha sonra Turgut Reis’te Pazar ve esnafı gezerek vatandaşlarla sohbet etti. 

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.