Bodrum Gündem

Kürsüde Değil, Halkının Arasında Konuştu (VİDEO-FOTO GALERİ)

02.03.2014
0
A+
A-

CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi açılışı miting havasına dönüşürken, CHP Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mehmet Kocadon hazırlanan platformdan konuşmak yerine halkın arasına girdi konuşmasını halkın arasında yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-2 Mart 2014

CHP Borum Merkez Ofisi açılışı, miting havasına dönüştü. Binlerce Bodrumlunun katıldığı CHP merkez ofisi açılışında CHP’lilerin yanında farklı görüşlerden Bodrumlularında yer chp seçim ofisi açılışı (77)alması dikkat çekti. Geçmiş dönem CHP Milletvekilleri Prof. Gürol Ergin ve Fevzi Topuz ile birlikte CHP Muğla Milletvekili Prof.Nurettin Demir’de CHP merkez seçim ofisinin açılışında hazır bulundular. Sanatçı Oktay Kaynarca’da Mehmet Kocadon’a destek olmak için sahneye çıktı. Kalabalık karşısında şaşkınlığını saklayamayan Kaynarca “Aşağıdayken, kalabalık olduğunu anlamıştım ama bu kadarını beklemiyordum” dedi.

CHP Merkez Seçim Ofisinin açılışına CHP Muğla Milletvekili Prof.Nurettin Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP geçmiş Dönem Milletvekilleri Prof.Gürol Ergin, Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP geçmiş dönem İlçe Başkanları, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, BODER Başkanı Halil Özyurt, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, İl Genel Meclisi Üyeleri Cesur Öncel ve Şükrü Şehir, Bodrum’un gocamanları diye adlandırılan bir çok isim ve Bodrumlular katıldılar.

chp seçim ofisi açılışı (55)Recai Seymen: Bu Seçim Genel Seçim Provası…

CHP Bodrum İlçe Başkanı da kalabalık karşısında oldukça heyecanlandı. Katılımın yüksek olmasından dolayı memnuniyeti Başkan Seymen’in konuşmasına yansırken AKP hükümetini eleştirerek yerel seçimlerin bir anlamda da genel seçim provası olduğuna vurgu yaptı. CHP’nin Muğla’da birinci parti olduğunu ve Türkiye’de de birinci parti olacağını söyledi.

chp seçim ofisi açılışı (58)Mustafa Öztürk: “Bunların Neresi Ak, Neresi Adalet.”

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün de katılımdan memnuniyeti konuşmasına yansıdı. Coşkulu kalabalığa seslenen CHP Muğla İl Başkanı Öztürk kalabalığa “Bunlar kendilerine ak diyorlar. Ak’mı?” diye sordu. Coşku ile “Hayır” yanıtı veren kalabalığa isotretinoin without prescription Ama asıl adı Adalet ve Kalkınma Partisi. Ama şöyle bir hafızalarımızı yoklayalım, gerçekten ülkemizde adalet var mı? Kalkınma var mı? O zaman ben halkımın haline üzülüyorum. Bir başbakanımız var kendisini herhalde bir kral, bir diktatör görüyor. Siz farklı bir şey söylüyorsunuz evet olmasa söylemezsiniz, bir yerde hırsız var diye bağırıyorsunuz olmasa söylemezsiniz. Bugün ülkemin haline acıyorum. Fakat Muğla’da sevinçliyiz. Size 13 tane belediye başkanı ve onların başında bir teknik direktör büyükşehir belediye başkanını sunduk ve bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.30 Mart gününe kadar yan gelip yatmayalım. Muğla’da yüzde 50’nin üzerinde bir oy almayı hedefleyelim.” dedi.

chp seçim ofisi açılışı (62)Mecliste Sadece Ellerini Kaldıran Militan Vekiller Var…

CHP Muğla Milletvekili Prof.Nurettin Demir Yarımadalılar diyerek başladığı konuşmasında yoğun bir meclis çalışmasının ardından buraya geldiğini ifade ederek “Mecliste hiç bilmedikleri ve anlamadıkları yasaları sadece ellerini kaldıran militan milletvekilleri ile birlikte çalışıyoruz.” dedi. Osman Gürün’ü öğrencilik yıllarından beri tanıdığını, hekimlikte olduğu gibi, toplumcu belediyecilik yapan Osman Gürün’e her şekilde kefil olduğunu söyleyerek “Başkan Gürün rantçı değil, halkçı bir belediye başkanlığı yapmış adam gibi bir adamdır” dedi. Mehmet Kocadon ile ilgili olarak yakın aile dostu olduğuna vurgu yaparak “Kocadon’u uzun yıllardır tanıyorum. İyi bir aile babasıdır. Çocuklarına, eşine annesine, ailesine ve Bodrum’a bağlı bir insandır. O bir Bodrum sevdalısıdır. O Bodrum’un geleceğidir.” dedi.

chp seçim ofisi açılışı (65)Osman Gürün:  “Adeta Zaferimizi Kutluyoruz”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün coşkulu kalabalığa seslenirken “Sanki seçim bitmiş ve Mehmet Kocadon’un Belediye Başkanlığını kazanmasını kutluyoruz. Bu coşku ve kalabalığı görünce Bodrum’da seçimin sonucu belli olmuştur” dedi. Başkan Gürün Muğla’nın tüm ilçelerini, köylerini tek tek dolaştığını ifade ederek, 13 artı 1 belediyeleri alacaklarını söyledi. Başkan Gürün Büyük Şehir yasası ile ilgili genel bilgileri verdi. Yerel seçimin önümüzdeki dönemde yapılacak olan Genel seçimlerin provası olduğunu, o nedenle çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Gürün “Çevrenizdekileri mutlaka oy vermeye ve kullanmaya ikna edin” dedi. Mehmet Kocadon ile birlikte 30 Marttan itibaren çok büyük hizmetler vereceğini kaydederek sözlerini tamamladı.

chp seçim ofisi açılışı (81)Adına Şarkı Yazılan Kocadon…

Yerel rap sanatçısı Salso Mehmet Kocadon için yazdıkları “Bodrum Sallansın, Kocadon’la” şarkısını seslendirdi. Şarkı sırasında özellikle gençler coşku ile dans ettiler. Şarkıyı yeniden söylemesi için sahneye çıkan Salso şarkıyı ikinci kez söyledi.

Star Gibi Sahneye Çıktı…

Başkan Mehmet Kocadon balon ve konfetiler arasında sahneye eşi Hülya Kocadon ile çıkarken coşku zirveye çıktı.  Başkan Mehmet Kocadon kendisini desteklemeye gelen binlerce Bodrumluya “Bu güzellik var ya, ne bir rengin, ne bir amblemin güzelliği, bu güzellik gönül güzelliği, birlik beraberlik güzelliği. Üç yaşından 93 yaşına kadar herkesin gönül birliği bu arkadaşlar. Bakın herkes burada… Toplama değil, bu gerçek sevda. Birlik, beraberlik, Bodrum sevdası, Mehmet Kocadon sevdası, dik duruşun sevdası, bedel ödemenin sevdası bu, bedel!” diyerek seslendi.
Konuşmasını Bodrum Halkının arasında sürdürdü
Başkan Kocadon konuşmasının devamında alkışlara dayanamadı ve “Dayanamayacağım, sizlerin arasında konuşacağım” diyerek sahneden aşağı indi. Sahneden vatandaşların arasına inerek konuşmasını telsiz mikrofonla sürdüren Başkan Kocadon’a Bodrum Yarımadası Halkı ilgilerini ellerini uzatıp dokunmaya çalışarak gösterdi. Bodrum Halkının arkasında hep dimdik durduğuna vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Adıma her türlü karalama, leke, hepsi yapıldı arkadaşlar ama inanmadınız ve dediniz ki; bu suçlamalarda dikiş tutmaz arkadaş, dikiş tutmaz, dediniz. Bizim güzelliğimiz bu order Cialis dedi.

chp seçim ofisi açılışı (111)“Belki bu seçimde oy verir Fatma Hanım”
Önceki partisinde annesinden bir kez bile oy alamayan Başkan Mehmet Kocadon konuşması sırasında annesi Fatma Kocadon’u görerek, “Şurada annemi gördüm. Anneme kadar bir gidip geleceğim. Bir elini öpeyim, belki bu seçimde artık oy verir Fatma Hanım. Bu seçimde oy vereceksin artık.” dedi ve annesine doğru ilerledi. Başkan, “Bodrum Yarımadası öyle bir oy oranıyla yerel seçimlerden çıkacak ki arkadaşlar, bütün Türkiye’ye ışık olacak, umut olacak, gelecek olacak” dedi. Bu sırada annesinin yanına ulaşan Başkan Kocadon, “Fatma Hanım öpüyorum elini. Oyuma bir oy daha kattım ve ilk defa. 15 senedir ilk defa oy alacağım kendisinden.” diyerek elini öptü.
Eleştirileri Ardı Ardına Sıraladı”

Kocadon, konuşmasının devamında, “2009’da da burada bir açılış yaptık ve dedik ki hizmet getirmeye geliyoruz, ‘Bodrum Yeniden Doğacak’ dedik, evet arkadaşlar. Bakın beş yıl içinde Bodrum nereden nereye geldi. Öyle bir uyum içinde çalıştık ki meclis üyesi arkadaşlarımla, gece demedik, gündüz demedik. Hep beraber Bodrum’un güzelliklerine el kaldırdık. Şimdi de değerli belediye başkanım Sayın Osman Gürün’le bu güzelliklere el kaldıracağız. Geldiğimiz günden beri arkadaşlar altyapı yapmaya devam ediyoruz, halkımızın sağlığı için gece gündüz çalıştık, her türlü baskıya, engele rağmen yılmadık, yılmayacağız, yıldıramayacaklar da… Şu birlik beraberlik, şu güzellik arkadaşlar, her yerde artık kendini gösteriyor. Sadece altyapıda değil, bakın, Bodrum’un meydanları geri geldi. Bodrum’da kamuya ait alanları tekrar kamuya kazandırdık. Belediye Başkanlığı, yol yapmak, asfalt dökmek, beton dökmek, büyük binalar yaptırmak değil. İşte halkın arasında böyle gezebiliyor musun? Halkınla el ele tutuşabiliyor musun? Halk sana dokunabiliyor mu? Halkın sana sokakta, bizim oğlan, benim şu derdim var, diyebiliyor mu? İşte belediye başkanlığı bu, arkadaşlar. Süslü süslü projeler yaptırmasını biz de biliriz, gelip burada ahkâm kesmesini, hatta Mumcular’a deniz getireceğimizi vaat etmeyi biliriz. Ama biz diyoruz ki, ayağı yere basan projelerle karşınızdayız. Biz altına imza atıyoruz her projemizin, çünkü herkes biliyor ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üstünlüğü var. Bu üstünlük Bodrum’da da var, Muğla’da da” dedi.
chp seçim ofisi açılışı (100)Deve Güreşleri Yeni Akıllarına Geldi…
Konuşmasında spora ve eğitime çok önem verdiğinin altını çizen Başkan Mehmet Kocadon, okullara ve spora ilgili bakanlıklardan daha fazla kaynak aktardığını belirttikten sonra örf ve adetlere de büyük önem verdiğini söyledi ve “15 yıl önce de örf ve adetlerimize sahip çıkıyorduk, deve güreşimize de sahip çıkıyorduk. Deveci başkandım, biliyorsunuz. Şimdi bakıyorum da herkes bir deve güreşi sevdasında. Sen neredeydin daha önce, kardeşim? Bunlar seçim yatırımı… Şimdi bakın, köylere gidin dolaşın, beldelere gidin dolaşın… 15 yılda hangi belediye başkanı, belde belediye başkanlarını benim kadar ziyaret etmiştir? Bunları bir belediye personeline sorun, arkadaşlar. Küçük bir evladım beni yolda gördüğünde ‘Anne, Kocadon Kocadon Kocadon!’ diyor, düşünebiliyor musun? Altı yaşında çocuktaki sevdaya bak! 92 yaşında bastonuyla yürüyen teyzemin, amcamın sevdasına bak… Bunlar kolay olmadı, arkadaşlar. Bunlar sizlerle el ele koşarak oldu, bunlar bir özveridir, bir gönül birliğidir. Bakın bakalım, sorun bakalım engelli ailelerine, en büyük yardımı size kimler yapıyor diye… Yahşi’deki okula (Zihinsel Engelliler Okulu) temel attığımızda bize inanmayanlar vardı ama bugün okula gittiğimizde gurur duyuyorum ve maçları bile orada yetişen çocuklarla birlikte seyrediyorum. Minibüste yan yana oturuyorum, hatta öyle bir şey ki; Nermin (zihinsel engelli) bana mesaj atıyor, ‘Mehmet abi özledim, nerdesin’ diyor. İşte eğitimin güzelliği bu… Bu arkadaşım mesaj atabiliyorsa o da benim gururu” dedi.

chp seçim ofisi açılışı (93)“Biz hakkımızı, hukukumuzu, medeni çerçeveler içinde ararız.”

Başkan Kocadon, Bodrum Yarımadası halkından binlerce insanın arasında konuşmasını sürdürerek ilerlerken sahneden, “Başkanım çok kalabalık” denilince “Ne yapayım bu insanlar yarattı beni, bu güzel insanlar, medeni insanlarım yarattı, onlar sahip çıktı, onlar inandı, bugün de inanıyorlar, inanmaya da devam edecekler.” dedi. O sırada bir vatandaşın, “Başkanım hayırlı olsun” demesinin üzerine Başkan, “Hepimize hayırlı olsun, sadece bana değil, bütün Bodrum’a hayırlı olsun. Her zaman söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Biz hakkımızı, hukukumuzu, medeni çerçeveler içinde ararız, asla da bunun dışına çıkmayız. Bizi o kulvarın dışına çekmek isteyenlere de diyoruz ki; kardeşim sen orda oyna, biz oraya gelmeyiz ama tozutacaksan az tozut, etrafı rahatsız etme. Biz medeniyetten, haktan, hukuktan, birlik beraberlikten, kardeşlikten, paylaşımcı ruhumuzla beslenen insanlarız… Biz asla şiddetin, tehdidin yanında olmayız. Olmaya da müsaade etmeyiz arkadaşlar. Bodrum’da zaten asla müsaade etmeyeceğiz, herkese örnek olacağız arkadaşlar” sözleriyle yanıt verdi.
chp seçim ofisi açılışı (91)Bizde Sahte Gülüş Yok…

Başkan Mehmet Kocadon konuşmasını “30 Mart yaklaşıyor ve size diyorum ki, ey Bodrum’un aydınlık yüzlü insanları, zor günlerimde sahip çıkmış, bütün Türkiye’ye örnek olmuş insanları… Lütfen 30 Mart’ta oyunuzu kullanmaya gittiğinizde, vicdanınızın sesini şöyle bir dinleyin. Bu vicdan size doğru yolu gösterecek. Diyecek ki o doğru yol Cumhuriyet Halk Partisi ve Mehmet Kocadon’dur, arkadaşlar. Bugün bu güzelliğe bakın, Allahım bile istedi arkadaşlar, Allahımız bile istedi. Görüyor musunuz? Sabah kalktığınızda yağmur. Dediler ki başkanım ne olacak? Eşim bile dedi, ne olacak? diye. Dedim ki; hanım, sen beni iyi tanırsın. Ben içi dışı bir insanım, dedim. Ben içinde kötülük olmayan, insanlara güler yüzle bakan ve onlara yardım edince mutlu olan bir insanım, dedim. Allahım bunu biliyor, dedim. Bakın şu güzelliğe, bakın; şu alanın güzelliğine bakın. İşte bizim farkımız bu arkadaşlar. Bizde art niyet, sahtekârlık, sahte gülüş yok. Bizde boş vaat de yok. Biz CHP olarak gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla büyük bir aileyiz. Bu kardeşiniz ise Bodrumlu vatandaşlarıyla el ele yürüyen, gerçek, içinizden çıkardığınız bir değerdir.” sözleriyle sürdürdü.
Oyunuzu CHP’ye Verin, Bende Borcumu Ödeyeyim…

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon konuşmasının son bölümünde Bodrum Yarımadası halkına seslenirken, Dr. Osman Gürün’ü işaret ederek Lasix online “Değerli başkanım, büyük başkanım sen söyledin, ben de söylüyorum… Arkadaşlar Bodrum’un bütün ayağı yere basan projelerinin altında Mehmet Kocadon ve Osman Gürün imzası olacak, bundan adımız gibi eminiz. Şimdi hepinize son sözümü veriyorum” dedi.

chp seçim ofisi açılışı (173)CHP Gövde Gösterisi Yaptı…
Tören sonunda sahneye, geçmiş dönem CHP Muğla Milletvekilleri Prof.Gürol Ergin, Fevzi Topuz ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Nurettin Demir ile Birlikte, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de davet edildi. Ardından Mehmet Kocadon’un “Beş yıl boyunca birlikte çalışacağım CHP Bodrum Meclis Üyesi Adaylarım” diyerek çağırdığı meclis üyeleri de geldiler. 8 binden fazla insanın coşkulu alkış ve tezahüratları ile sahneye gelen CHP ekibi Bodrumluları selamladılar. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Belediye Başkanı Adayı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen ve Meclis üyesi adayları el ele tutuşarak Bodrumluları selamlamalarının ardından, açılış töreni çeşitli etkinlikler ile sona erdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. :) :) dedi ki:

    İşte CHP işte KOCADON yolumuz açık olsun büyük başkan başka söze gerek yok

  2. zafer dedi ki:

    Sayın fatih bey bu kadar çok kare çekmişsiniz ki sezon finali dizi gibi olmuş.