Bodrum Gündem

TKP Bodrum “Yerel Seçim” Tavrını Belirledi

02.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Türkiye Kominst Partisi Bodrum Örgütü 30 Mart Yerel Seçimlerinde sol bir adaya destek vereceklerini ifade ederek, “Bodrum Gezi Dayanışması”nın yanında yer alacaklarını açıkladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-1 Mart 2014

TKP Bodru İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada sol bir adaya destek vereceklerini deklare ederek “Daha birçok başlıkta itirazı olan ve bu metnin altında imzası tkp-hebulunan bizler, Haziran İsyanı ile yüzünü sola dönen kitlelerin sağa çekilmesine, sağ seçeneklere mahkum kılınmasına itiraz etmek için gerçek bir sol adaya destek veriyoruz.” denildi.

TKP Bodrum ve Halkevleri Bodrum Örgütleri 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Bodrum Gezi Dayanışmasını destekleyeceklerini “Kenti ve kentsel hizmetleri meta purchase Lamisil yığını, kentte yaşayan insanları ise müşteri olarak gören sömürücü, rantçı belediyecilik anlayışlarına karşı halkçı, demokratik, katılımcı, toplumcu bir yerel yönetim anlayışını kitlelere ulaştırma ve onları yöneten konumuna getirme tarihsel hedefiyle Bodrum da Bodrum Gezi Dayanışmasını desteklediğimizi tüm Bodrumlulara duyuruyoruz.” şeklinde açıkladılar.

Halkevleri Bodrum- Tkp Bodrum İlçe Örgütü tarafından Bodrum Kamuoyuna duyurulan açıklama şu şekilde;      

Haziran Direnişinin şekillendirdiği günümüz Türkiyesinde güncel politikamız AKP’nin ve benzerlerinin geriletilmesidir. Rejimin kimi aktörleri böylesi bir baskı ve yağma düzeninini yenileme çabası içindedir. Bu aktörler de mutlaka başarızlığa uğratılmalıdır.Halkımıza ‘alternatif’ diye dayatılan sağ-sol adaylar, solun önünü tamamıyla kapatan karanlık politikanın somut bir örneğidir.

Bodrum da AKP İlçe Örgütünün önüne yığılan binlere; kadını-erkeği, genci-yaşlısı, emekçisi-esnafıyla sokağa çıkıp yenilmez görünenleri yenen, bu gerici hükümeti dünyaya rezil eden bizlere büyük bir sorumluluk ve görev düşmektedir. Söz konusu harekete kendisini sadece sandığa endekslemeyecek siyasi yönelimler kazandırabilecek çeşitli siyasi birliktelikler ve eylemlilikler üretilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Bodrum’a bir şekilde dayatılmaya çalışılan Mehmet Tosun ve Mehmet Kocadon seçenekleri Bodrum Halkının insiyatifi dışında gelişmiştir. Bu sürece eklemlenmeyeceğimiz ortadadır. Bodrum da bağımsız ortak aday çalışması bu çerçevede oluşturduğumuz politikalardan biridir. Haziran ayından bugüne dek bu düşünceleri ortaklaştırma çabamız eksikte olsa sonuçlanmıştır Accutane price .

Bu nedenlerle;

1- Bodrum Belediyesi ve diğer belediyeler bünyesinde çalışan emekçilerin aylardır ödenmeyen maaşlarını ve güvencesiz çalışma şartlarını görmezden gelmeyen bir belediye istediğimizi tekrarlıyoruz.

2- Bodrum’da hizmet ve diğer sektörlerde güvencesiz, taşeron çalıştırılan çalışanlara karşı sorumluluğumuz ortadadır.

3- Bodrum Belediyelerinin sorumluluğunda olan pahallı toplu taşıma hizmetine altarnatif ve geçerli çözüm arayışlarımız sabittir.

4- Bodrumun daha fazla talan edilmesine dur diyecek bir belediyenin varlığı gerekmektedir.

5- Kamu alanlarını halka açacak ve sermayenin çıkarlarını ortadan kaldıracak bir belediye arzusu içerisindeyiz.

6- Bodrum suyunun büyük işletmelere peşkeş çekiliyor olmasından ziyade Bodrum suyunu ihtiyaç sahiplerine yani halka en makul şekilde ulaştırma çabasındayız.

7- Bodrumun en önemli renkleri olan mavi ve yeşile sahip çıkabilecek bir belediye istiyoruz.

8- İmar durumu güncellemesi, ruhsat başvuru cevapları gibi belediye özlük işlerinin sermayenin isteği doğrultusunda değil hak sahiplerinin isteği doğrultusunda şekillendirecek bir belediye istiyoruz.

9- Bodrum Yanaşma iskelesine her ay yanaşan Amerikan donanması askerlerine “kur” yapmaktan uzak bir belediye istiyoruz.

Daha birçok başlıkta itirazı olan ve bu metnin altında imzası bulunan bizler, Haziran İsyanı ile yüzünü sola dönen kitlelerin sağa çekilmesine, sağ seçeneklere mahkum kılınmasına itiraz etmek için gerçek bir sol adaya destek veriyoruz. Kenti ve kentsel hizmetleri meta yığını, kentte yaşayan insanları ise müşteri olarak gören sömürücü, rantçı belediyecilik anlayışlarına karşı halkçı, demokratik, katılımcı, toplumcu bir yerel yönetim anlayışını kitlelere ulaştırma ve onları yöneten konumuna getirme tarihsel hedefiyle Bodrum da Bodrum Gezi Dayanışmasını desteklediğimizi tüm Bodrumlulara duyuruyoruz.

HALKEVLERİ BODRUM- TKP BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜ buy Cialis online

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.