Bodrum Gündem

Enduro Şampiyonası “Burak Özel” Adına Yapılıyor

Enduro Şampiyonası “Burak Özel” Adına Yapılıyor
05.03.2014
0
A+
A-

Daha önce Kenan Sofuoğlu adına yapılacağı açıklanan Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak yarışının, bir süre önce hayatını kaybeden mili sporcu Burak Özel adına yapılacak.

Bodrum Gündem/4 Mart 2014

Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak yarışı 8-9 Mart 2014 tarihlerinde Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’nda yapılacak. Yarışlarla burak özel adına moto kros yarışı (2)ilgili olarak Bodrum Ticaret Odası’nda BODTO Başkanı Başkanı Mahmut Kocadon, Türkiye Motosiklet  Federasyonu  (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu,  Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK)  Başkanı  Cevdet Ercik ve Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Değercan’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Motokros ve Enduro Şampiyonu milli sporcusu Burak Özel’in adını taşıyacak ‘Türkiye Enduro Şampiyonası 1.Ayak Burak Özel Yarışı’na, 10’u kadın olmak üzere  150 sporcu katılacak  Yarışlara yurt dışında yaşayan 3 Türk vatandaşı ile Yunanistan’dan  5  sporcunun da müracaat ettiği öğrenildi.

150 Kişi Üst Sınır…

BMK Eski Başkanı ve TMF Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu “Yarışa çoğu kez BMK adına yarışan kardeşimiz Burak Özel’in adı verildi. Daha önce Kenan Sofuoğlu  adı verilmesi planlanmıştı ama  Sofuoğlu’nun da onayıyla  Bodrum yarışı Özel adına yapılacak. Sofuoğlu onur konuğu olacak. Yarışa ilgi oldukça yoğun. 200 dolayında müracaat olmasını bekliyoruz. Ancak biz katılım olarak 150 sınırını belirledik” dedi.

Kadınlar Kupası Da Olacak…

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın açılış yarışının startı 8 Mart Cumartesi günü Bodrum Meydanı’ndan verilecek ve sıralama turları yapılacak. 9 Mart Pazar günü ise Bodrum Arenada extreme ve enduro test etaplarında sporcular yılın ilk mücadelesini verecek.  Toplam 75 kilometrelik parkurda yarışacak olan sporcular için zor ama heyecanlı bir yarış olması bekleniyor. Sporcular doğal engelli zeminden oluşan parkurda 3 tur atacaklar. Her klasmanda ilk üç dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir. Bu sene yarışlara ek olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile yarışa katılan 10 kadın sporcu ‘Kadınlar kupası’ içinde mücadele edecek.

order Paxil Diflucan cheap burak özel adına moto kros yarışı (4)Türkiye’de İlk Olacak…

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon turizme katkı sağlayacağını düşündükleri ve spora destek vermek amacıyla 980 bin TL’lik moto kros ve süper moto pisti projeleri olduğunu söyledi. Güney Ege Kalkınma Ajansı destekli projenin 146 dönümlük orman arazisini kapsadığını anlatan Kocadon “Ön izinler alınmaya başlandı. Gelişmeler iyi gidiyor. Bir aksilik olmazsa 2 ay içerisinde pis için çalışmalara başlayacağız. Kışın Bodrum’a hareketlilik kazandırmak, ekonomik girdi sağlamak, sportif faaliyetlere katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Bu pistin hizmete sunulmasıyla  bir çok organizasyonun Bodrum’da yapılabilmesinin önünün açılacağını kaydeden TMF Yönetim Kurulu Üyesi Şefkatlioğlu  Buy Cialis Professional “Bodrum Kızılağaç mevkisindeki mevcut pistin  bulunduğu bölgede, moto kros ve süper moto pistini  yapacağız. Bu Türkiye’de ilk olacak. Ticaret Odası’nın girişimleriyle dünya standartlarında bir pist yapacağız” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.